ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби от ЦСКА 1948 в Бистрица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:41 / 08.10.2023Коментари (17)6555
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) допусна загуба с 0:1 от ЦСКА 1948 в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Витоша" в Бистрица, а единственото попадение реализира Ивайло Чочев в 86-ата минута.

Душан Керкез заложи на 11 чужденци в стартовия състав на Ботев. От своя страна "червените" пуснаха осем българи от първата минута, сред които и бившия играч на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен.

"Канарчетата“, които в този мач играха с резервния си син екип, се радваха на страхотна подкрепа от своите фенове. Секторът за гости в Бистрица се оказа тесен да събере големия брой привърженици на пловдивчани.

Двубоят стартира с греда за ЦСКА 1948 в 5-ата минута. Центриране от корнер бе избито от Кайзер, атаката на "червените“ продължи с нова изсипана топка отдясно, Ивайло Чочев бе оставен непокрит и засече с глава, но в страничната греда на пловдивчани.

Серията сериозни пропуски за "червените“ продължи в 8-ата минута. Центриране отляво свари неподготвена отбраната на Ботев и Георги Русев насочи топката с глава от чиста позиция, но покрай целта.

В 14-ата минута удар на Емил Ценов от ъгъла на наказателното поле мина встрани от вратата на Кайзер. С неточен удар се отчете и Антонио Вутов в 23-ата минута.

В 26-ата минута Ботев отправи първия си удар по посока вратата на ЦСКА 1948, но далечният шут на Бароан бе избит от Наумов. В 34-ата минута Рабей разтегли атаката наляво към Степонавичус, който овладя в наказателното поле и шутира, но високо над целта.

В добавеното време на първата част столичани бяха близо до откриване на резултата. След далечен пас отдясно по атаката топката се озова в непокрития Чочев и той стреля от 10-11 метра, но без да застраши вратата на играещите в "сини“ екипи футболисти.

Второто полувреме започна с неточен удар с глава на Ценов в 49-ата минута. Последва фрапантен пропуск на Ивайло Чочев в 55-ата минута. Симеон Петров центрира отдясно, капитанът на ЦСКА 1948 бе оставен сам и от 5-6 метра стреля, но над напречната греда.

В 61-ата минута Педриньо стреля от далечна дистанция от фаул, а Кайзер изби, като това бе първият точен удар за домакините в мача. При последвалия корнер Елитон засече неточно с глава.

7 минути по-късно опасността отново дойде от свободен удар, като този път изпълнителят бе Ивайло Чочев, но Даниел Кайзер отново изби. В 70-ата минута Ботев стигна до добър шанс, но Акере и Ннади не успяха да се разберат в наказателното поле.

В 75-ата минута серията неточни удари от страна на домакините продължи, след центриране на Русев и шут над вратата на Ценов. Секунди по-късно гол на Картенсон бе отменен заради засада.

В 83-ата минута домакините отправиха 14-ия си неточен удар от началото на срещата. Ивайло Чочев отклони с глава центриране от фаул, а кълбото мина на сантиметри от страничната греда.

В 86-ата минута по-активната игра на "червените" доведе до откриване на резултата. Георги Русев центрира от фаул, Ивайло Чочев изпревари отбраната и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Във втората минута на добавеното време Балоянис намери Секулич в наказателното поле, но нападателят стреля много неточно. Дълбоко в добавеното време "канарчетата" получиха корнер, в който се включи и Кайзер, ботевистите стигнаха само до кратко разбъркване.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

ЦСКА 1948: Наумов, Вутов, Карагарен, РУсев, Ценов, Гурища, Енрике, Чочев (к), Петров, Василев, Елитон

Резерви: Ганев, Картенсон, Виячки, Илиев, Умарбаев, Кирилов, Руни, Фуртадо, Стоичков

треньор: Николай Панайотов

Ботев: Кайзер, Там, Бароан, Степонавичус, Етоо, Акере, Конте, Перера, Ннади, Рабей, Балоянис

Резерви: Ханкич, Херман, Секулич, Минков, Карабельов, Балтанов, Уме, Чернев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1269
30.05.2024
29.05.2024
29.05.2024
29.05.2024
28.05.2024
28.05.2024
предишна страница [ 1/212 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Истинските Майни
премахни филтъра

+1
 
 
Тия жълтите един българин нямат бе мама му, само черно. Е*аси...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бивш отбор на Ивелин Попов пожела титулярния вратар на Ботев
Юноша на Ботев с повиквателна за националния отбор
Преди финала в Лондон: Пловдивчанин цъфна в профила на немски гранд
Официално: Арда обяви раздялата с Николай Киров
Основен футболист призна за преговори с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: