ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев официализира новото име на базата в "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 20.09.2023Коментари (3)5975
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пловдив) ще официализира новото име на базата в "Коматево" - Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика". Това ще се случи на официална церемония на 3 октомври.

Ето какво публикуваха от "жълто-черния" клуб:

Уважаеми Ботевисти,

На 3 октомври любимият ни клуб ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев – Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички "жълто-черни“ сърца дата, на базата на "Ботев“ в Коматево ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и нейното ново име – "Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“.

По този повод, както и като част от сътрудничеството между ПФК "Ботев“ и Фондация Жълто и Черно , на фасадата на централната трибуна от страната на "Коматевско шосе“ ще бъдат монтирани и изготвените за тази цел метални букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври точно в 19:12 часа.

Тяхното поставяне ще започне на 1 октомври, като настоящите такива ще бъдат демонтирани и преместени на подходящо за целта място.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на "Ботев“, представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на "жълто-черните“ от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев – Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Програмата ще започне в 18.30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на "Ботев“ ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на "Ботев“ от 1929 година.

Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу "Левски“ в София.

В интервала 18.30 – 19.30 часа движението по "Коматевско шосе“ в района на "Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“ ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг.
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Официално цял Пловдив знае, че тази базичка се казва Карагерен Арена. Както и Гомнежа, не е Грабежа, или Строежа, а официално е Кънчева Поляна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: