ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият треньор на Ботев: В Лимасол беше същото - гореща подкрепа и жълт цвят на екипите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 07.09.2023Коментари (8)3929
След като новият треньор на Ботев (Пд) Душан Керкез даде първата си официална пресконференция за медиите, босненският специалист бе гост и в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт. Там той отново коментира как се чувства в новия си клуб, но уточни, че е запознат с голямата фенска маса на "жълто-черните".

"Чувствам се много добре в България. Заварих това, което очаквах в Ботев – голям клуб, със сериозна фенска маса, чудесна база и огромен потенциал в отбора. Когато играете за голям отбор с много привърженици, а резултатите не отговарят достатъчно на изискванията, а играчите, ако не са достатъчно стабилни психологически, е трудно. Ще опитам да накарам играчите да се чувстват уверени. През последните дни това се завръща", започна той.

"Потенциала го има, трябва да продължим във възходяща линия. За треньорите ясно е, че времето никога не стига. Не избираме винаги кога да сменим местоработата си и да започнем в нов клуб. Важното е да се адаптираме, да налагаме идеите си и това е перфектният момент за това", продължи Керкез.

"В България има много отбори с голяма фенска маса и Ботев е един от тях. Виждам нещо подобно с големите клубове в Сърбия. Липсата на добрите резултати води до напрежение. Аз го харесвам и ако не можеш да боравиш с него, не си за тази работа. Много важно е да има опитни играчи като Ивелин Попов. Той е човекът, който дава първия пример и на терена, и извън него. Това помага на клуба и младите играчи. Трябва първо да се запозная с първенството. Виждам много потенциал в тази група футболисти. Трябва играчите да бъдат здрави и стабилни психологически. Така ще могат да покажат много повече", добави босненецът.

"Не съм говорил със Саша Илич. Играл съм с него в академията на Партизан. Когато получаваш подобно предложение, трябва да се запознаеш със ситуацията. Моето усещане беше, че това е правилният момент да дойда в Ботев. Не съм магьосник, няма да хвърлям големи обещания, но искам феновете да вярват в мен и играчите. Можем да постигнем добри резултати", коментира треньорът на Ботев Пловдив.

"Целта ми е да гледам в по-краткосрочен план – да печелим всеки мач до зимата. Не обичам да давам обещания, но искам да направим добри неща в Ботев, крачка по крачка. В Лимасол беше същото. Гореща подкрепа, жълт цвят на екипите, някои неща съвпадат. Трябва да покажеш уважение към нашите фенове, а това може да се случи само когато даваме максимума от себе си. Пловдив е страхотен град", завърши Душан Керкез.

Припомнете си в прикаченото видео първите думи на Керкез като наставник на Ботев!

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Аутфита на босненеца е направо покъртителен. Идеално се вписва в обстановката. Бозавото е любим цвят на мюслитата по целия свят.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: