ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Историческо! Ботев с първа победа на "Колежа", "канарчетата" прегазиха Славия за 14 минути
Автор: Тодор Благов 23:25 / 01.09.2023Коментари (16)9178
Ботев записа исторически успех, след като взе първа победа на реновирания стадион "Христо Ботев“! В среща от 8-ия кръг на Първа лига "канарчетата“ се наложиха с 3:1 над Славия, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Жълто-черните“, водени от Рафаел Ферейра, надиграха тотално гостите и заслужено се поздравиха с крайния успех. Срещата се игра при ниска посещаемост, като на "Колежа“ имаше около 3000 зрители.

Първата опасност в мача дойде в 5-ата минута, когато Реда Рабей стреля от свободен удар, но покрай вратата на "белите“. Секунди по-късно мачът бе спрян в подкрепа на легендата на българския футбол Петър Хубчев.

В 7-ата минута Самуел Акере проби по десния фланг и центрира към Мартин Секулич, но нападателят не успя да засече от чиста позиция. В 13-ата минута многоходова акция завърши с точен, но много слаб удар на Секулич с глава.

"Белите“ отговориха с опасно центриране от корнер минута по-късно, при което отбраната на пловдивчани се справи. В 17-ата минута гол на  столичани бе отменен заради засада.

Центриране от корнер бе засечено с глава от Тони Тасев, Хидайет Ханкич спаси, а при добавката Галин Иванов вкара, но бе в положение на засада. В 21-ата минута далечен удар на Иван Минчев мина покрай вратата.

120 секунди по-късно гостите като по чудо не откриха резултата. Галин Иванов стреля от средна дистанция, топката се насочваше към вратата, но Ханкич със сетни усилия изби кълбото.

В 26-ата минута Ботев откри резултата, а герой за "канарчетата“ отново бе Ивелин Попов. Груба грешка в отбраната на "белите“ прати топката в Акере, който напредна, вратарят изби, но кълбото се озова в Карабельов и той с техничен пас намери Ивелин Попов, който от лесна позиция вкара за 1:0.

В 31-ата минута "жълто-черните“ бяха много близо до втори гол. Ивелин Попов със страхотен пас изведе Реда Рабей очи в очи с Кръстев, но ударът на халфа бе париран от стража.

В ответната атака Стоянов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, който бе уловен от Ханкич. В 34-ата минута Етоо пусна превъзходен пас към Секулич, но нападателят отправи разочароващ удар далеч от вратата.

В 37-ата минута Ботев нанесе втори удар по амбициите на Славия. Самуел Акере получи прекрасен пас от Ивелин Попов, напредна и центрира, получи се лек рикошет и топката прехвърли вратаря Кръстев, а Секулич на сантиметри от вратата я прати в мрежата за 2:0.

В 40-ата минута "канарчетата“ стигнаха и до трети гол. Ужасяваща грешка в защитата на "белите“ изведе Секулич очи в очи с вратаря, след рикошет кълбото остана в нападателя и той с глава направи резултата класически – 3:0.

Второто полувреме стартира в умерено темпо, а в 56-ата минута Самуел Акере пропусна добра възможност, стреляйки неточно от 20 метра. В 58-ата минута Бакеро центрира отляво, а Генев с глава засече над вратата.

В 61-ата минута Антоан Бароан се разходи между отбраната и стреля от движение, но Кръстев изби. В 64-ата минута втори гол на Славия бе отменен заради засада, след като Тони Тасев се разписа с глава, но бе зад последния бранител в "жълто-черно“.

В 73-ата минута Николай Минков се устреми по левия фланг и отправи силен, но неточен удар. 4 минути по-късно Галин Иванов бе близо до почетен гол на славистите, но техничният му удар бе избит с красив рефлекс от Ханкич.

Такъв падна в 81-ата минута, когато Ертан Томбак бе изведен отдясно по атаката и бранителят с удар между краката на Ханкич вкара за 3:1.

В 86-ата минута гостите опитаха заучено изпълнение на корнер, но ударът от въздуха на Галин Иванов мина високо над вратата. Две минути по-късно "канарчетата" изтръпнаха, след като Иванов от близка дистанция стреля в аут.

Ботев 3:1 Славия

1:0 Попов (26)

2:0 Секулич (37)

3:0 Секулич (40)

3:1 Томбак (81)

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Ботев: Ханкич, Тамм, Секулич, Попов (к), Етоо, Акере, Перера, Рабей, Ван Хертъм, Карабельов, Балоянис

Резерви: Кайзер, Бароан, Степонавичус, Минков, Папазов, Ннади, Работов, Балтанов, Колев

Славия: Кръстев, Томбак, Георгиев, Мартинов, Генев, Керчев, Минчев, Стоянов, Иванов (к), Бакеро, Тасев

Резерви: Петков, Петров, Йеленкович, Николов, Александров, Стоев, Дост, Нгуен До, Райчев

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 02.09.2023 г.
0
 
 
Стикс мастиев, гледам само ти цвъкаш с различни никове! Лигавиш ли го още от снощи, проститутко лилава! И сутринта - пак първи, перекенде откачено.
-2
 
 
Как да заслужиш съдбата си на руска Подлога? Зарежи доматЯта и отиди до Пловдив да правиш калабалък на тото-мачовете на Цингата и Венци Тулупа!
+1
 
 
Жлъчките ще си повърнете от злоба, цигани гнусни. Ботев е отбора на Пловдив!
-2
 
 
Един господар и за белите и за жълтите руски подлоги. И двата отбора са за вадене от групата. Абсурдно тото! Браво, Цинга! Браво, Венци!
на 01.09.2023 г.
-2
 
 
Хахахааххахххаххаххахххххахаа това ли ви бе мечтатЪ жълти подметки? 2 уговорени мача , цингата вече донемай ,къде копува и продава мачове да хвърли прах в очите на прешълците от помашки произход. 3 подарени гола , селяците да се израдват 1 път в живота си. Хахаххахахахаххаа да живеее Валентич !
-2
 
 
Двата най тотаджийски отбора. Някой да е очаквал нещо друго? Кой друг ще полегне на индианците, освен белия балет и чичо Венци, след Арис, сега и Славия полегна. Зингито и чичо Венци захлебиха избиха заплатите. Резил пред 2 000 потни селянина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: