ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Драма с три гола и победа за ЦСКА-София над Ботев на "Колежа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:13 / 22.09.2023Коментари (35)11576
Ботев (Пловдив) допусна загуба с 1:2 от ЦСКА-София в среща от 10-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Линдсет и Назон вкараха за "армейците“, а гола за "канарчетата“ реализира Балоянис.

Над 10 000 зрители създадоха страхотна атмосфера на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив. "Армейците“ бяха подкрепяни от мощна агитка, която беше изпълнила сектора за гости.

Мачът стартира равностойно, а в първите минути двата тима по-скоро се разузнаваха. Първият точен удар дойде в 10-ата минута, когато Хайнц стреля от средна дистанция, но Ханкич улови без проблеми.

"Канарчетата“ отговориха с две опасни центрирания по двата фланга, но "червената“ отбрана се справи със ситуациите. В 14-ата минута удар на Фаетон бе уловен от вратаря на пловдивчани.

В 19-ата минута Вион пробва центриране, топката се насочи към вратата, но се спря в горната част на мрежата на Ханкич. Настоятелните действия на столичани дадоха нужния ефект в 21-ата минута.

Фаетон проби отляво по атаката през Конте и центрира с външен фалц, топката мина през купа от играчи и се насочи към непокрития Линдсет, който с плътен удар от 12-13 метра матира Ханкич за 0:1.

В минутите след гола "жълто-черните“ опитаха натиск, но стигнаха единствено до няколко статични положения.

В 32-ата минута гостите имаха много сериозни претенции за дузпа, но Георги Давидов подмина ситуацията. Две минути по-късно в състава на "канарчетата“ бе извършена принудителна смяна – контузеният Точукву Ннади бе заменен от Янис Карабельов.

В 38-ата минута центриране от корнер към вратата на ЦСКА-София бе избито, топката попадна в Акере и той стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Бусато. В 41-ата минута "армейците“ бяха близо до втори гол, но системата VAR го отмени.

Центриране отляво премина през отбраната на "жълто-черните“, Фаетон засече и кълбото се спря в страничната греда. Последва развитие на атаката, а в нейния край Турицов прати топката в мрежата, но Марселино Кареасо бе в положение на засада.

В самия край на първата част "армейците“ също извършиха принудителна смяна – Мено Кох замени Браян Кордоба. В продължението напрежение между Конте и Фаетон завърши с жълти картони за двамата играчи.

На почивката Душан Керкез извърши промяна – Красиан Колев влезе на мястото на Николай Минков. Втората част стартира с хореография на бултрасите, посветена на Независимостта на България, а мачът бе спрян за кратко заради димната завеса.

В 64-ата минута след центриране от корнер Амос Юга засече с глава, топката се спря в ръцете на Бароан и се насочи към вратата, а Хидайет Ханкич изби. Последва намеса на системата VAR и "червените“ получиха право да изпълнят дузпа. Дюкенз Назон застана зад топката и с мощен удар се разписа за 0:2.

В 72-ата минута Матиас Фаетон бе изведен очи в очи с Ханкич и стражът на "канарчетата“ спаси. При положението бе маркирана засада, но при последвалите повторения се видя, че такава нямаше.

Ботев бе близо до това да се върне в мача в ответната атака, но Антоан Бароан изпусна останал сам срещу вратаря на ЦСКА-София, стреляйки неточно в аут. В 76-ата минута Попов центрира от фаул, Антоан Конте засече с глава, но високо над вратата на "армейците“.

В 79-ата минута натискът на "жълто-черните“ доведе до намаляване на резултата. Ивелин Попов пусна брилянтен пас към Константинос Балоянис, а защитникът със силен удар разстреля Бусато за 1:2.

В 82-ата минута техничен удар на Юга бе уловен без проблеми от Ханкич. В следващите минути "канарчетата“ имаха териториален превес, но трудно пробиваха "червената“ отбрана.

В 5-ата минута на добавеното време Майкъл Естрада пробва да прехвърли Ханкич от центъра, но опитът бе много неточен. Две минути по-късно Красиан Колев шутира от средна дистанция, но Бусато улови.

В ответната атака Тобиас Хайнц стреля в близкия ъгъл от 20 метра, а кълбото мина на сантиметри от гредата. До края на двубоя столичани успяха да опазят вратата си от опасни положения и взеха трите точки.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Ботев: Ханкич, Там, Попов, Бароан, Етоо, Акере, Минков, Конте, Перера, Ннади, Балоянис

Резерви: Кайзер, Херман, Степонавичус, Рабей, Работов, Карабельов, Балтанов, Уме, Колев

ЦСКА-София: Бусато, Кордоба, Петров, Юга, Марселино, Линдсет, Хайнц, Вион, Турицов, Фаетон, Назон

Резерви: Евтимов, Кох, Махмутович, Шопов, Шакич, Шагоян, Асприля, Папазов, Естрада

Още по темата: общо новини по темата: 1177
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1912 руски дюдюци се наведоха по поръчка на Чорбата. Браво на Цингата. Употребени селянки завинаги в банда Бардак.
0
 
 
Казват, че футболът носи радост на хората по всички континенти. Колко странно, че в нашия град има хора, които и като са на първо място не могат да се зарадват на отбора си и да си мислят за него. За другите е неразбираемо, но както е казал класикът, колко много мъка има на тоя свят. Иначе за мача, като за без централен нападател и без дясно крило, което може да асистира, този път не е зле.
-1
 
 
Циганите пак са изтрещяли... Бяло-черната сган е в трепетно очакване на днешния тото-порно спектакъл, организиран от мъни+ и свинци стефанов.
0
 
 
Трябва клуба да забрани използването на факли, защото спирането на играта поради димните завеси които се получават само пречи на концентрацията на отбора когато е гонещ в резултата.След второто спиране на играта, дойде и дузпата, а може би нямаше да е така.Само Ботев-Пд.
+2
 
 
Сопотските кучки бяха унижени за пореден път на "Кънчева поляна"! Спасибо, Зинга!
+1
 
 
С кражбите и нечистите сделки, няма да видите хаир с този прокълнат стадион. Факт.
+2
 
 
Дааааа.....селяните хвърлят монети, ОТНОВО си показаха ПРОСТОТИЯТА !!!!
+3
 
 
"Добре дошли в ада" пхахахаххахах
+4
 
 
Пак сЪ надупихми нъ тирету, буфирити да му мислят хааахааха, сган циганска всички в Солун!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: