ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гецата за Керкез: Личи си, че е играл футбол, а не като Валентич, който е играл Ганкиното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 20.09.2023Коментари (0)8825
© ПФК Ботев
Бившият халф на Ботев (Пловдив) и ЦСКА - Георги Георгиев - Гецата даде интервю преди петъчния сблъсък между "канарчетата" и ЦСКА-София на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Плеймейкърът коментира дебюта на новия треньор на "жълто-черните" Душан Керкез, пропуснатата победа в последните секунди срещу Лудогорец в Разград и представянето на звездите Ивелин Попов и Тобиас Хайнц.

Г-н Георгиев, преди гостуването в Разград заявихте, че равенството би било успех за Ботев Пловдив. На същото мнение ли сте и след мача?

- Трябва да съжаляваме. През първото полувреме Ботев игра все едно се изправя срещу Барселона или Реал Мадрид. Много плахо, много страхливо. Но след почивката видяха, че съперникът не е толкова страшен и показаха доста добра игра. Най-много съжалявам, че при 2:1 имаше няколко положения, при които, ако се беше дал последният пас, щеше да стане 3:1. Обаче футболистите предпочитаха да завършват сами. За мен Ботев от много време насам не играе колективно като отбор и това ще трябва да промени новият треньор. Защото и Лео Меси сам не може да победи 11 от другия отбор. Трябваше да вкараме трети гол и да се реши мачът. Защото другите неща беше ясно, че ще се случат, дори не искам да ги коментирам.

Темата със съдийството ли?

- Коя друга? И миналата година при гостуването в Разград беше същото. Но не е моя работа да коментирам, нали си има шеф на съдиите. Въпреки че, колкото и шефове да се изредят, промяна няма. Цяла България видя какво се случи. Жалко е, защото победата за Ботев щеше да е заслужена. Но пак казвам, ядосах се от тази липса на колективизъм при последния пас. След като си направил по-трудното, създал си числено превъзходство. Елементарни ситуации, които показват, че все още има нещо гнило в отбора. Да му мисли треньорът.

Анализаторите се обединяват около мнението, че Ботев Пд е показал позитивна промяна в дебюта на Душан Керкез. Съгласен ли сте с това твърдение?

- Абсолютно. Това му е първи мач на човека. Започна го малко уплашено, но направи много добри смени и показа, че бързо се ориентира в обстановката. Дано да продължава в същия дух. Все още е рано за каквито и да е други оценки. Но просто си личи, че треньорът е играл футбол. Не е като някои от предшествениците - Бруно Балтазар беше работил 11 месеца като месар. Затова и Керкез ми вдъхва доверие, както беше преди време с Желко Копич. Просто имат осанката, профила на качествени специалисти, играли футбол. А останалите през Азрудин Валентич и т.н. са играли Ганкиното. Личи си, когато някой е треньор и когато е спуснат отнякъде с дрон да върши тази професия. Там някъде в Черно море на скалите.

Очаквахте ли Ивелин Попов да има толкова голямо влияние върху Ботев след преминаването му от Левски?

- За мен Ивелин Попов е поредното доказателство, че българите са по-добри от чужденците в почти всички наши отбори. Изключение може би е Левски, които имат силни чужденци. Аз не съм против тези играчи, но ако са качествени. А у нас повечето от тях с нищо не превъзхождат родните момчета. Кои вкараха головете за Ботев срещу Лудогорец? Попов и Красиан Колев - те сигурно са нигерийци. Що се отнася до Ивелин, преди няколко дни имахме кратък разговор, чувства се добре тук, спокоен и това личи на терена. И най-важното е, че с това помага много и на отбора. За Попето знаем, че е футболист, изобщо няма смисъл да коментираме качествата му.

В ЦСКА сходна роля има Тобиас Хайнц. Как оценявате представянето на норвежеца?

- Различни футболисти са, защото Хайнц го използват и отляво, и отдясно. По-нисък е, по-мобилен и по-млад, разбира се. Безспорно е отлично попадение за ЦСКА. Аз нямам против такива чужденци, даже искам да ги има, защото вдигат класата и нивото. Имам против тези, които и те не знаят защо са тук. Особено идващите от Африка, към набора им трябва да се добавя и ДДС отгоре...

Били сте треньор на Станислав Шопов в юношеските му години. Защо той не успява да се наложи на "Армията"?

- Аз ли да му дърпам краката?! Винаги съм казвал, че публиката на ЦСКА много ще го хареса и подкрепи, ако показва максимума от възможностите си. Но за съжаление, времето минава, а той досега не успява да го направи. Надявам се да започне. Технически е отличен, но явно има проблем или при физиката, или при психиката. Ако излизаш с притеснение да играеш за ЦСКА, няма как да стане, изискванията там винаги са високи и трябва да ги покриваш.

Какви са очакванията ви за петъчния сблъсък между Ботев и ЦСКА на "Колежа"?

- Хубаво е, че и двата отбора са във възход, защото ако се бяха срещнали преди няколко седмици, нивото щеше да е доста ниско. Надявам се да стане хубав мач, предполагам, че и стадионът ще се понапълни, което може само да е от плюс за българския футбол. ЦСКА игра изненадващо силно срещу ФК ЦСКА 1948, Ботев също ми хареса в Разград, така че повишиха очакванията ми, дано ги изпълнят.

Интервюто е на "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: