ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Николов впечатли, Ботев допусна обрат от Динамо
Автор: Тодор Благов 13:45 / 03.02.2024Коментари (7)4558
Ботев (Пловдив) загуби с 2:3 от руския гранд Динамо (Москва) в контролна среща, играна в Белек. Ботевистите допуснаха пълен обрат, след като имаха два гола аванс.

Пловдивчани изиграха добър мач, в който бяха равностойни на именития си съперник. С дебютни попадения за "жълто-черните" се отчете Георги Николов.

Първата част предложи много емоции и голове в двете врати. Още в 20-ата секунда опасен удар на руснаците мина покрай вратата на Игонен.

Във втората минута играчът на Виста - Нвачукву, центрира отляво, получи се лек рикошет и Георги Николов от движение отбеляза първото си попадение с екипа на "канарчетата".

В 7-ата минута Игонен отрази удар отдясно по атаката на "сините", а 120 секунди по-късно при идентична ситуация шут на Ивелин Попов бе спасен от вратаря на Динамо.

В 19-ата минута Георги Николов реализира много красив гол. След центриране от корнер нападателят засече с пета на първа греда и прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

Само 4 минути по-късно "сините" намалиха резултата. Продължителна атака прати топката отдясно, последва остро центриране и нападател изпревари Игонен за 2:1.

След по-малко от минута Динамо изпусна отличен шанс, след като играч в синьо получи около точката за дузпата и стреля, но покрай вратата.

В 41-ата минута след остро центриране Георги Николов се размина с кълбото, а  след две минути удар на Смолов прати топката на сантиметри от страничната греда на Игонен.

Така се стигна до последната минута на първата част, в която Динамо получи дузпа. Ивелин Попов направи нарушение в наказателното поле, а от бялата точка "сините" стигнаха до 2:2.

След почивката темпото спадна, а руснаците бяха една идея по-активният тим. В 53-ата минута появилият се на почивката Кайзер отрази удар с глава.

В 74-ата минута късметът бе на страната на Ботев. Страхотна атака на руския тим с няколко подавания изведе нападател очи в очи с Кайзер, но ударът мина покрай гредата.

В последната минута на срещата Динамо стигна до успеха. Центриране отдясно бе засечено от нападател на 4-5 метра от вратата, а топката се търкули в мрежата за крайното 2:3.

Стартов състав на Ботев: Игонен, Етоо, Балоянис, Укаки, Чернев, Сирики, Попов, Карабельов, Акере, Нвачукву, Николов

Резерви: Кайзер, Смъркалев, Папазов, Видев, Татаров, Перера, Балтанов, Колев, Мертенс, Видолов, Минков, Уме, Павлов, Батиги, Секулич, Фаустас, Найденов
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Зингито знае как. Тото Ботив в пълният си блясък 2:0, 3:2 ееееййй няма балъци вече да ви се хващат. Скоро и УЕФА ще ви погне.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: