ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гецата: Слави е голям талант! Фракциите на Ботев не ме интересуват, влизат безплатно на мачовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 05.03.2024Коментари (6)6947
©
Станислав Шопов изигра вай-силния си мач за ЦСКА при победата с 3:0 над Берое в неделя. Той се отчете с два гола и асистенция и даде заявка за титулярно място в следващите мачове. Един от най-техничните халфове в българския футбол и бивш играч на червените и Ботев Пловдив - Георги Георгиев, е най-точният човек, който да коментира представянето на Шопов. Гецата е работил с "осмицата" на армейците в школата на канарчетата. Той говори пред "Тема Спорт" за бившия си възпитаник, играта на ЦСКА и предстоящите полуфинали за Купата на България с Ботев.

 Г-н Георгиев, Станислав Шопов за първи път вкара два гола в един мач за ЦСКА, а се отчете и с асистенция срещу Берое. Настъпи ли моментът той да се наложи в титулярния състав на армейците?

- Той е на 22 години вече, време му е. Както винаги съм казвал, качествата му няма смисъл да ги коментираме. Безспорно е голям талант, притежава невероятен ляв крак, но въпросът е и манталитетът. Вече трябва да превключи на друга скорост. Надявам се искрено, че го е направил. Това представяне срещу Берое, тези голове трябва да са Рубикон за него. Защото няма време и няма кой да го чака. Във футбола годините минават бързо. Време е да натисне здраво и нека да го окуражим, защото разполага със страхотни качества. Загуби няколко години с измислени мениджъри, дано да му е увряла главата, след като в Хееренвен трябваше да гледа мачовете от трибуните. На 22 години не можеш да бъдеш лидер, но вече трябва да се превръщаш в основна фигура в халфовата линия.

През зимата Шопов бе много близо до завръщане в Ботев Пловдив. Проследихте ли тези процеси и смятате ли, че тази сделка трябваше да се осъществи?

- Някой му мътеше главата пак. Уж щеше да се върне, а накрая нищо. Всичко това разсейва. Да стои там и да играе футбол, което го може. Няма как да смениш три отбора за две години и да искаш нещо да се случи. Така че се радвам, че не се случи този трансфер. А и какво по-хубаво има за един млад футболист от това да играе за ЦСКА?

Какво смятате за цялостното представяне на ЦСКА? Правилно ли бе решението Нестор Ел Маестро да бъде оставен на поста си след загубата на "Тича"?

- Не ми се говори за треньори. Аман от тях! Ще взема да кажа някоя глупост...

Не звучите особено доволен...

- Как да съм доволен?! Да си го кажем, че Берое в момента са в такова състояние, че не са критерий за нищо. Особено и с 10 човека. Тепърва има други, важни мачове, нека там да играят силно, да спечелят и тогава треньорът ще получи признание от публиката и ще му стане много по-лесно. Не може разни измислени треньорчета да си правят гавра с отборите ни. Затова сме на това дередже. В Европа не можем да отлепим даже в квалификациите, камо ли за по-нагоре.

ЦСКА и Ботев Пловдив ще се срещнат на полуфиналите за Купата на България. Какви са очакванията ви за двата сблъсъка и можете ли да определите фаворит в тях?

- Прогнози и очаквания за мачове между ЦСКА и Ботев Пловдив не обичам да давам, защото съм играл и в двата отбора. Хубаво е, че ще станат здрави мачове, ще има много фенове по трибуните, атмосфера. Безспорно това е много по-равностойният полуфинал. Докато при Лудогорец и Хебър не ми се вярва, че в два мача може да има изненада. Но на мен и за мача в Пазарджик в края на есента не ми се вярваше, пък стана. А и знаем кой е треньор на Хебър все пак. Топка е.

Стоите ли близо до случващото в Ботев Пловдив. Напоследък се появи сериозно напрежение между част от феновете...

- Тези фракции-мракции не ме интересуват. Да правят, каквото искат. Никой не помага на Ботев. Всичко е въпрос за пари. Да не си мисли някой, че заради любов се движат нещата. Та те влизат безплатно на мачовете, не си купуват билети. Един лев не са дали за Ботев. Не мога да ги коментирам.
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Личи си,че Гецата не е стъпвал на стадиона!Има турникети и няма как да влезне без билет или карта!
+2
 
 
Дежурния по шкафче днес се е надупил на две места. Много обича чифт мъде да го шляпат по задника.
-3
 
 
Аз се чудех от къде се намират по 2000 кривоглави помаци да им ходят на Гомнежа, тя каква била работата. Без пари влизали на мачовете и ваш човек ви разкри. Ей такива бяхте и на финала, ужким 15 000 те половината авантаджии селски с картонени шапки за първи път отишли на мач. Смешни и жалки сте индианци.
-1
 
 
Видяхте ли се, колко сте жалки? С една ПЕТА, до къде ви докарахме!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: