ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Най-после радост в Ботев! Ивелин Попов и реабилитираният Бароан донесоха първа победа
Автор: Стойчо Генов 20:58 / 27.08.2023Коментари (27)8928
Отборът на Ботев (Пд) най-после прекъсна негативната си серия без победа! Жълто-черните надиграха Етър с 2:1 като гости в мач от 7-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Ивелин Попов (67) и Антоан Бароан (89) се разписаха за гостите, а Николай Янков (74) бе точен за домакините.

Успехът бе първи през настоящия сезон за "канарите", които бяха водени от бразилеца Рафаел Ферейра, въпреки че в системата на БФС като треньор бе записан Борислав Караматев. Ботев вече е с 5 точки и мръдна до 13-о място във временното класиране.

Още в 13-ата минута атака на Ботев от ляво завърши с центриране към Реда Рабей, който засече с глава в мрежата. Голът обаче правилно бе отменен заради засада.

Пет минути по-късно ботевистите изпуснаха отлична възможност за откриване на резултата. След серия разигравания между Акере, Мартин Секулич и Ивелин Попов, в крайна сметка Рабей шутира от близко разстояние, но над напречната греда.

В 37-ата минута Йонас Там и вратарят Ханкич се сблъскаха и топката попадна в Букхолда. Той обаче не успя да се ориентира бързо и вместо към опразнената мрежа, шутира неспокосано в аут.

Малко преди почивката дойде най-чистото положение за Ботев. Ивелин Попов центрира към Акере, който веднага пусна пас, успореден на голлинията. Мартин Секулич засече с крак от 1 метър, но право в тялото на вратаря на Етър Мартин Величков.

Веднага след началото на второто полувреме нападателят на Етър Букхолда засече с глава в напречната греда. Топката се върна към Мартин Тошев, който също с глава направи добавка, но в аут.

В 67-ата минута "канарите" откриха резултата. Това стана след дълго подаване към Реда Рабей отляво в наказателното поле. Французинът овладя и последва пас към Ивелин Попов, който с левия крак се разписа за 0:1. Това бе втори гол във втори пореден двубой за бившия капитан на националния отбор.

Четвърт час преди края Ивелин Попов падна в наказателното поле, но съдията Никола Попов даде знак играта да продължи. Етър осъществи контраатака, при която Кольо Станев проби отдясно и центрира по земя към резервата Николай Янков, който засече с крак за 1:1.

Минута преди края жълто-черните отново ликуваха. Ивелин Попов опита пас, а капитанът на Етър Георги Ангелов направи груба грешка и не успя да изчисти. Топката стигна до Антоан Бароан, който с прецизен шут от границата на наказателното поле я прати в мрежата за 1:2. Веднага след попадението съдията Станислав Тодоров получи сигнал от VAR, че има игра с ръка на Йонас Там. Арбитърът видя ситуацията, но въпреки това посочи центъра.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Джаспър Ван Хертъм (86- Николай Минков), Роберто Пунчец, Йонас Там, Костас Балоянис, Янис КарабельовАнтонио Перера, Реда Рабей, Самюел Акере, Ивелин Попов (капитан), Мартин Секулич (68- Антоан Бароан).

Още по темата: общо новини по темата: 1177
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В най-скоро време и Неделев ще се завърне при нас. Това го очаквах още след като Попето каза че е приключил с чужбина и ще се завърне в България, но той избра Левски. До затварянето на трансферния прозорец има още една седмица, така че време има.
0
 
 
От тази победа печели само Зингаревич! Честито.
+1
 
 
Всеки мач играем и срещу хората на Адем Сотков.
на 27.08.2023 г.
0
 
 
При 2рия гол ЧИСТ ФАУЛ не свири съдията! Гледа ВАР , МАР и пак не даде . Зингата е взел да кУпува мачове от донемай къдя , мъка, мъка канарокюнлииска
0
 
 
БРАВО!ДОБЛИЖАВАТЕ ТОЧКИТЕ НА КАЛИНКА...
-2
 
 
ТРАГЕДИЯ!!!!!СМЯХ В ЗАЛАТА И ЗА 2-ТА ОТБОРА!Само ЛОКО!а да не забравя честита ви победа ТРАГИ-КОМИЧНА!
0
 
 
Браво! Галактически успех! Напазаруван гол и Руските подлоги осмислиха мандата за африканци!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: