ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Голов спектакъл във Враца! Пловдивският Ботев взе трите точки в шоу на Северозапад
Автор: Тодор Благов 15:53 / 21.10.2023Коментари (27)8704
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) изиграха един от мачовете на сезона в Първа лига. В среща от 14-ия кръг пловдивчани взеха драматичен успех с 5:3 на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Мачът предложи много емоции за зрителите, а двата отбора вкараха редица красиви голове в двете врати. Двубоят се превърна в най-резултатния сблъсък в историята на сблъсъците между пловдивчани и врачани.

Срещата стартира с два бързи гола, като още в 3-ата минута домакините откриха резултата. Момчил Цветанов центрира отлично отляво на задна греда, Мажуга засече с глава и Кайзер изби, но право в Браян Переа, който с техничен удар вкара за 1:0.

След по-малко от 120 секунди "жълто-черните“ стигнаха до равенството. Прекрасен пас на Антонио Перера разсече отбраната на "зелените“, Карабельов остана очи в очи с вратаря на врачани, преодоля го и на празна врата възстанови паритета в резултата.

В 10-ата минута Степонавичус отправи плътен и точен удар от средна дистанция, но Рубио улови без проблем. В 13-ата минута Антоан Бароан бе изведен на чиста позиция и шутира, вратарят на гостите блокира удара и бе маркирана засада, но повторенията показаха, че такава няма.

В 15-ата минута центриране от корнер бе избито от отбраната на пловдивчани, топката попадна в Момчил Цветанов и той отправи мощен удар от близо 25 метра, а Ханкич изби. Две минути по-късно опасна атака на "жълто-черните“ отдясно прати топката към Бароан, който шутира от 10 метра, а след серия от рикошети кълбото бе избито.

В 18-ата минута публиката на двата отбора призова за оставка на ръководството на българския футболен съюз. В 23-ата минута Мартин Христов засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата на Ханкич.

В 27-ата минута Ботев (Пловдив) стигна до пълен обрат. Антоан Бароан центрира отляво към наказателното поле, където Фаустас Степонавичус бе оставен непокрит и от непосредствена близост се разписа за 1:2.

В 33-ата минута Спас Георгиев опита центриране, топката се насочи към вратата, но Ханкич внимаваше и улови. В последната минута врачани изпълниха късо корнер и Велев отправи удар, но той мина високо над напречната греда.

Второто полувреме стартира с натиск на домакините. В първите минути врачани изпълниха серия корнери, като при един от тях имаше съмнения дали топката е преминала голлинията, но след намесата на VAR попадение не бе отсъдено.

Такова обаче падна в 50-ата минута, когато "зелените“ изравниха с гол-двойник на попадението на Степонавичус. Момчил Цветанов проби отляво и центрира остро към Мажуга, който от движение простреля Ханкич за 2:2.

Секунди по-късно литовският нападател на Ботев (Пловдив) бе заменен принудително от Емануел Уме. В 55-ата минута именно появилият се преди секунди Уме вкара прекрасен гол, след като с удар от над 20 метра прати неспасяемо топката във вратата за 2:3.

В 58-ата минута Мартин Христов сбърка при изнасяне на топката, Антоан Бароан напредна и се озова на отлична позиция, но се засуети и кълбото му бе отнето. В 60-ата минута страхотна атака на "канарчетата“ завърши с удар на Ивелин Попов от границата на наказателното поле, а само изумителната намеса на вратаря Рубио предотврати сигурен гол.

В 62-ата минута Константинос Балоянис направи голяма глупост, след като отигра много нескопосано топката в наказателното поле и тя се спря в ръката му, а съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Браян Переа, който прати Ханкич в обратния ъгъл за 3:3.

В 76-ата минута голеадата във Враца продължи със седми гол в мача и второ попадение на Емануел Уме. Бързоногият футболист проби отляво по атаката и с удар в близкия ъгъл матира Рубио за 3:4.

В 80-ата минута под светлината на прожекторите застана Антоан Бароан. Френският нападател вкара вълшебен гол с красив удар от въздуха от средна дистанция, а Рубио извади топката за пети път от мрежата си.

В 87-ата минута Траоре се отскубна от отбраната на "жълто-черните" и стреля, а само отличната изява на Ханкич запази аванса от два гола на пловдивчани. В последната минута на редовното време удар на Балоянис мина далеч от целта.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Ботев (Враца): Рубио, Мендоса, Христов, Соарес, Цветанов, Велев, Георгиев, Барбоса, Мажуга, Генав (к), Варгас

Резерви: Костов, Траоре, Панов, Силва, Тодоров, Кинонда, Кавдански, Кепов, Джиле

треньор: Христо Янев

Ботев (Пловдив): Ханкич, Там, Попов (к), Бароан, Степонавичус, Акере, Минков, Перера, Карабельов, Балоянис, Чернев

Резерви: Кайзер, Мертенс, Секулич, Етоо, Папазов, Ннади, Балтанов, Уме, Колев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ееееех сребърните медалисти как ни напраскаха шест бахура, само Стоян канара си знае ва да гоейба..
0
 
 
Следващият кръг играем с истинското Локо от София (задължителни три точки), после с ментето от лайнута (пак задължителни три точки) и така...
на 21.10.2023 г.
0
 
 
Двойна радост циганите паднаха от марулите Ботев би
0
 
 
Така се прави който не яде марули и пие Загорка.
-1
 
 
Перукан е пускал с Цингаревич Преслава цяла нощ. Тото селяците ги употребяват за точни резултати. Важното е, че печелят само 6 шпека.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: