ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев не се даде на Левски в София! Спорно решение на Попов отне победата на "канарчетата"
Автор: Тодор Благов 17:30 / 12.11.2023Коментари (11)9378
© ПФК Ботев
Левски (София) и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в дербито от 17-ия кръг на Първа лига. Срещата се игра на стадион "Георги Аспарухов“ в София.

Двата тима направиха много интересен за наблюдаване мач, с положения и пред двете врати. Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия треньор на "канарчетата“ Ферарио Спасов.

Домакините поведоха през първата част, а след почивката "канарчетата" изравниха. В средата на второто полувреме Никола Попов много спорно отмени дузпа за Ботев.

В 8-ата минута Кордоба влезе много грубо в краката на Джеймс Етоо, но главният съдия Никола Попов от София реши да даде само жълт картон за бранителя на "сините“. В 14-ата минута центриране от корнер бе засечено от Краев, а топката мина над вратата на Ханкич

В следващите минути столичани изпълниха още два корнера, а именно след ъглов удар домакините откриха резултата. В 18-ата минута Марин Петков центрира, а Цунами отклони топката с глава във вратата на пловдивчани за 1:0.

Ботев отправи първия си точен удар в 25-ата минута, но шутът на Бароан не затрудни Андреев. В 36-ата минута отново френският нападател отправи удар, който беше силен, но и неточен.

В 39-ата минута Етоо се подхлъзна и подари топката на Роналдо, който напредна и се озова на добра позиция, но не успя да отправи удар. До края на първата част единственото по-интересно положение дойде след далечен удар на Акере, пратил топката над вратата на Андреев.

Втората част стартира с хореография в сектора на "сините“, дъжд над София и опасна атака на Ботев. Многоходова акция прати топката към Акере по десния фланг, последва остро центриране, но никой в жълто-черно не успя да играе с кълбото.

В 53-ата минута Ивелин Попов пусна страхотен пас към Антоан Бароан, който с красиво отиграване от въздуха прати топката в мрежата на столичани. Над 3 минути положението бе преглеждано от системата VAR, а в крайна сметка голът бе зачетен – 1:1.

В 65-ата минута Патрик-Габриел Галчев посегна към Янис Карабельов в наказателното поле и намиращият се на отлична позиция Никола Попов отсъди дузпа. След 2-минутно преглеждане на ситуацията, VAR-съдията Драганов извика Попов да види положението на малкото мониторче, а след него столичният съдия отмени решението си.

В 72-ата минута Ивелин Попов отправи мощен удар от средна дистанция към вратата на Левски, получи се лек рикошет и само отличната изява на Пламен Андреев запази равенството в резултата. В 77-ата минута Никола Попов отново влезе под светлината на прожекторите, след като вместо фаул за Ботев отсъди нарушение за Левски.

От последвалата атака топката се озова в Рикардиньо и той отправи силен удар от 20 метра, който се спря в страничната греда. След края на ситуацията Никола Попов показа жълт картон за треньора на "канарчетата“ Душан Керкез.

В 79-ата минута слаб удар на Цунами бе спасен от Ханкич. Секунди по-късно Бароан се отскубна отдясно по атаката, навлезе в наказателното поле и от прекрасна позиция стреля, но Пламен Андреев се намеси решително.

В 84-ата минута шут на Ганчев мина покрай вратата на "канарчетата“. В 5-ата минута на добавеното време Илиян Стефанов се пребори за топката в наказателното поле на Ботев и шутира, а кълбото мина на метър от страничната греда.

Минута по-късно Жереми Петрис и Дилан Мертенс се спречкаха сериозно в центъра на терена, а Никола Попов показа жълти картони и на двамата футболисти, като това бе последната интересна ситуация в срещата.

Съставите на двата отбора:

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Килиан Ван Дер Каап, Вандерсон Цунами, Роналдо, Андриан Краев (к), Асен Митков, Хосе Кордоба, Дарлан, Марин Петков, Асими Фадига

Резерви: Николай Михайлов, Рикардиньо, Илиян Стефанов, Преслав Бачев, Асен Чандъров, Патрик-Габриел Галчев, Кристиан Димитров

треньор: Николай Костов

Ботев: Хидайет Ханкич, Ивелин Попов (к), Антоан Бароан, Джеймс Етоо, Самуел Акере, Антоан Конте, Антонио Перера, Янис Карабельов, Уме Емануел, Константинос Балоянис, Атанас Чернев

Резерви: Даниел Кайзер, Йонас Там, Дилан Мертенс, Мартин Секулич, Фаустас Степонавичус, Николай Минков, Джаспър Ван Хертъм, Лъчезар Балтанов, Красиан Колев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По-слаб Левски рядко се вижда. Второто полувреме тотално рухнаха, и ако малко се бяхме стегнали можехме и да вземем победата.
0
 
 
Не забравяйте как ни джаскаха дет се вика до вчера, а днес Ботев играе що годе приличен футбол с някаква идея и в момента прави доста добра серия ...Аз съм много горд с нашия отбор в момента ! Само Ботев Пловдив...Играем на Герена , който гледа БГ футбол много добре знае какво да очаква ...Ботев има много, много потенциал...
0
 
 
Според мен дузпа Нямаше. Попов обаче е абсолютен некадърник, как може човек с такава лабилна психика да бъде лансиран? Тотално неадекватни отсъждания и в двете посоки, изнерви мача до краен предел. Иначе съм съгласен с оценката за Керкез и хаотичната игра в защита. Грешни подавания, липса на агресия която видяхме срещу Локото….и все пак Само Ботев!!!
0
 
 
100% дузпа…. БФС подпираха говЯдата яко.
0
 
 
Браво папагали ,точка от говедата .Чиста дузпа не си кривя душата .Посече ви.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 12.11.2023 г.
+1
 
 
Не е спорно! Вижда се - съдията спаси сините от загуба! Другото е интерпретация. Чиста дузпа - Карабельов беше спънат, не е да не е имало контакт. Ей само заради това - гнусното бфс трябва да го няма, заедно с реферите!
0
 
 
Дузпата за Ботев беше 100%.Говедата бяха много жалки.
0
 
 
Труден мач. Спестен червен картон на Кордоба и отменена дузпа (по-скоро я имаше), както и няколко пропуска. Няма да ни оставят да спечелим на "Герена". Имахме няколко хаотични момента отзад. Но личат резултатите от работата на Керкез. И Бароан е класа. Просто има проблеми с дисциплината и подценява някои ситуации. Само "Ботев"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: