ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с официална позиция след наказанието от БФС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 26.09.2023Коментари (8)4114
© Plovdiv24.bg
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив публикува позиция след наложените санкции от БФС. Във вчерашния ден "канарчетата" бяха наказани с глоба в размер на 17 300 лева, както и цялостно затваряне на стадион "Христо Ботев".

Публикуваме позицията на "жълто-черните" без редакторска намеса:

Уважаеми любители на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказание, а именно мач без публика в предстоящата на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с отбора на "Берое“ Стара Загора, заявяваме следното:

1. Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между "Ботев“ и ЦСКА трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК Ботев Пловдив застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион "Христо Ботев“ до днес. Както много добре знаете, в домакинските сектори липсват метални заграждения, мрежи и подобни пособия, характерни за морално остарелите спортни съоръжения в страната, а публиката е буквално до самия терен. До този момент тя показва изключително културно и адекватно поведение, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, тъй като това не се налага.

2. Убедени сме, че борбата срещу подобни прояви, случвали се в множество футболни срещи през годините, при далеч по-голяма опасност за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, трябва да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, заради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната глоба, наложена като следствие от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни привърженици, то, макар и да я считаме за пресилена, приемаме наложеното наказание.

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за феновете и те не трябва да страдат от действията на определен човек.

Вярваме, че ще промените наложеното наказание така, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано "Ботев“, да не се чувстват виновни за нещо, което не са извършили.

В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на "Ботев“ и "Берое“ да се насладят на поредния епизод от "Битката за Тракия“.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 1177
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Предполага се,че когато стадиона покрива изисквания за 4 категория би трябвало да има видеонаблюдение и участниците в тези заложени в правилника нарушения да понесат съответна санкция,а не сега да се молим за преразглеждане на наказанието. Докато няма ефективни наказания винаги ще се намират и такива заради,които ще страдаме всички.
+1
 
 
Не декларация а мотивирана контестация до Апелативните комисия!!!Второ-тези стотици камери да намерят виновниците които да бъдат строго наказани!Трето-господа полицаите да контролират поведението на публиката,за което им се плаща вместо да се подпират 2 часа в тунела гледайки мач без пари!
0
 
 
Ужас милионната агитка няма да присъства 3000 хиляди селяци ще си седят по домовете каква трагедия ...
-2
 
 
Нищо чудно в тази беззаконова държава да отменат наказанието. Ей затова ще стават такива инциденти, защото няма ред и дисциплина. То и едно дерби два селски отбора събрали баберека на Африка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: