ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Платек замълча за Бароан, похвали Керкез и заяви: Трансферният прозорец започва сега!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 31.01.2024Коментари (0)2930
©
Спортният директор на Ботев (Пловдив) – Артур Платек даде интервю пред Sportal.bg, в което сподели своите впечатления и очаквания, както и кога Ботев ще може да се намеси в битката за титлата в България. Той похвали работата на наставника Душан Керкез и разкри какво можем да очакваме от клуба като политика. 

Г-н Платек, здравейте! Благодаря, че приехте нашата покана. Как сте? Доволен ли сте от условията тук, в Турция. 

Здравейте, благодаря ви! Няма проблем от моя страна. Единственият проблем е моят английски, който не е особено добър. Щеше да бъде по-добре, ако разговаряхме на немски или на полски, но ще дам най-доброто от себе си. Първата седмица за нас в Турция премина добре. За мен беше важно времето да бъде добро, защото понякога тук вали дъжд. Времето е с нас, хотелът също е много хубав. През първите два дни теренът, на който тренирахме, не беше много добър, но сега имаме много добри условия. Смятам, че треньорът и неговият щаб също са доволни. 

Докъде стигна подготовка на Ботев към момента? 

Доволен съм от плана, който направихме. В добра форма сме след тези три мача. Смятам, че е много важно да нямаме контузени играчи. Един футболист е аут засега и това е Йонас Там, който не пътува с отбора за Турция. Другият е Хидайет Ханкич, който трябваше да се прибере при семейството си заради инцидент с неговата дъщеря. Един – двама са леко болни, което е нормално. В мача с Вайле Болдклуб видях, че имаме добра енергия. На тренировка играчите показват енергия. Трябва да подготвим отбора за първия мач в шампионата. Предстоят ни още две контроли срещу добри опоненти. 

Доволен ли сте от представянето на младите футболисти в Ботев?

Доволен съм от представянето на всички. Доволен съм от начина, по който тренират и желанието им да бъдат част от отбора. Когато дойдох в Ботев, казах на всички, че искам да работим с млади играчи. За мен няма значение дали са българи, или играчи от друга страна. Важното е да бъдат гладни, да имат качества и да натискат. Трябва да ни покажат, че заслужават шанса, който им даваме. За младите е добре да се конкурират с по-опитните. Това е част от проекта и това, което искаме за Ботев. Не просто искаме да имаме отбор, а клуб със свое ДНК, който да играе атрактивен футбол за феновете.

Как оценявате работата на наставника Душан Керкез

Когато пристигнах тук, ситуацията не бе никак лека. Отборът не се представяше добре. Започнах работа с бившия треньор Станислав Генчев и след само две седмици трябваше да взема много трудно решение. За първи път в живота ми трябваше да взема такова решение. Говорих с него, казах му какво не ми харесва. След това, мисля, разговаряхме с 18 треньори и се спряхме на Душан. Мисля, че това беше правилно решение. Работата му е добра, доволен съм от това, което върши. Мисля, че работим добре и в бъдеще ще работим още по-добре. Екипът му е добър и Душан показва, че е добър човек. В отбора има добра атмосфера. Резултатите дойдоха. Сега трябва да видим къде можем да бъдем по-добри и това става със здрава работа. 

Нека поговорим малко за трансферния прозорец. Очаквате ли нови играчи в Ботев? 

За феновете е много важно да знаят имена, напускащи, пристигащи. Това е нормална част от работата. За нас е много важно да имаме постоянен отбор с двама-трима нови. Смятам, че спазваме добра политика. Продадохме един футболист – Ннади и привлякохме един играч + вратар от Хебър. Доволен съм от това. За мен трансферният прозорец започва сега. Скоро ще имаме добри новини за феновете и ще знаят кой идва и кой ще напусне.

Можете ли да ни кажете малко повече за ситуацията с Антон Бароан и Хидайет Ханкич? Ще останат ли тук? Видяхме, агентът на Ханкич на мача с Пашки.

Въпросът за Ханкич е много лесен. Започнахме да търсим нов вратар в момента, в който Ханкич дойде при нас и каза, че иска да играе в друг отбор. Сега ситуацията е такава, че имаме четирима добри вратари, които ще трябва да се борят за своето място. 

Имат ли шанс футболистите на Виста да останат в Ботев? 

Наблюдаваме ги. Това е процес и искаме в бъдеще да работим в тясно сътрудничество с Виста. Видяхте, че с нас в Турция дойдоха играчи от Виста. Това, което виждаме, а и вие видяхте, е, че тези играчи имат добро ниво. Ще видим какво ще се случи. Имаме възможност да вземем тези играчи. Трябва да спазваме добри пропорции. Не става само дума за играчите на Виста, защото нашата академия също има добри играчи. Четирима-петима от тях са тук с нас. Ако някой от тях използва своя шанс, ще играе. Всичко зависи от това какво ще покажат на терена. 

Кога Ботев ще може да се намеси в битката за титлата? 

Това е добър въпрос! За мен това е процес и не става от днес за утре. Още днес можем да сменим 16-18 футболисти, можем да вземем най-добрите играчи, но пак няма да се борим за титлата. За мен е много важно да имаме система и отбор. Всички да разговаряме помежду си и да има уважение един към друг. Всички играчи и хора в клуба да знаят правилата, които имаме тук. Когато направим това, тогава ще се борим за титлата. 

Все пак как го виждате в сезони или пък години?

Във футбола не е хубаво да казваш: "Тази година“. Когато дойдох в Ботев, задачата ми беше на стадиона да започнат да идват хора. Другата ми задача беше да играем добър футбол. Когато имаме това, тогава ще се борим за титлата. Надявам се, че ще играем добре през втория дял на сезона, ще се борим за Купата и ще стигнем до участие в европейските клубни турнири.
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: