ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кишишев, Балтанов и внучката на Старика официализираха новото име на базата в "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 04.10.2023Коментари (0)1897
На изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани и общественици, "Ботев“ официално преименува своята база на името на легендарния Никола Щерев – Старика.

Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 94 години "жълто-черните“ печелят своят първа шампионска титла. Първа не само за "Ботев“, но и за Пловдив.

Начало на церемонията бе дадено в 18.00 часа в клубното кафе на "Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“, където с по чаша вино водещият на събитието Валери Станков вдигна наздравица за благополучие и бъдещи успехи на всички, свързани с каузата "Ботев“.

Приятната атмосфера, в която поколения пловдивчани разгледаха изложбата, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор от 1929 година, бе украсена с възможността всички ботевисти да видят отблизо репликата на Царската купа, автентичен златен медал от спечеления финал срещу "Левски“ в София, както и оригиналната 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, по повод отбелязването на 20-годишнината на "Ботев“ и 15-годишната дейност на Никола Щерев под жълто-черните знамена.

Много усмивки и добро настроение предизвикаха и малчуганите от школата на клуба, които масово посетиха събитието, като не пропуснаха да чуят повече за историята на финалния мач от историка – д-р Видин Сукарев, както и да си направят снимки за спомен със свещените артефакти. 

Час по-късно, в 19.00 часа, започна и официалната част на събитието, когато водещият Валери Станков дръпна паметна реч за значимостта на Никола Щерев за развитието на "Ботев“, а веднага след него думата взе и внучката на Старика – популярната джаз певица Мирослава Кацарова, която с огромно вълнение благодари за оказаната чест от името на всички наследници на големия ботевист, подчертавайки, че Никола Щерев е обичал не само футболния клуб "Ботев“, а и патрона на нашия клуб – безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

Поздравления за събитието и пожелания за бъдещи успехи бяха отправени от административния директор на "Ботев“ – Радостин Кишишев, който заяви, че вече се чувства ботевист и един от всички в голямото ято на "канарчетата“, а Лъчезар Балтанов сподели пред присъстващите, че за него е истинска чест да продължава да брани името "Ботев“ и ще дава всичко от себе си със свещената фланелка. Събитието беше уважено и от капитана на "жълто-черните“ – Ивелин Попов, чието присъствие предизвика овациите на множеството.

Кулминацията на вечерта бе "запалването“ на светлините на новите букви с името на Никола Щерев – Старика на фасадата на централната трибуна на комплекса, когато привържениците на "Ботев“ запалиха факлите на победата, а ликът на Старика и клубната емблема засияха в пламъците на "жълто-черната“ любов.

Така съвместната инициатива на ПФК "Ботев“ и "Фондация Жълто и Черно“ бе доведена до успешен завършек, а ние вярваме, че това е само началото на едно успешно сътрудничество, тъй като нашите партньори обявиха в аванс следващото голямо дело, с което ще се заемат, а именно изграждането на паметник на великия Динко Дерменджиев – Чико. Футболен клуб "Ботев“ ще допринесе с всичко нужно поредната смислена идея да се превърне в реалност и да радва всички с "жълто-черни“ сърца, написаха "канарчетата" на официалния си сайт.
Още по темата: общо новини по темата: 1177
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: