ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев падна от поляци в шоу със седем гола! Нападател на "канарчетата" впечатли
Автор: Тодор Благов 17:45 / 23.01.2024Коментари (10)7174
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) допусна поражение с 3:4 от Гурник (Забже) в контролна среща. Спарингът се игра в турския курорт Белек и бе първи за ботевистите в южната ни съседка.

Собственикът на “канарчетата" Антон Зингаревич изгледа мача от трибуните. Антонио Перера стартира в центъра на отбраната, където компания му правеше Атанас Чернев.

Титуляр за “жълто-черните" бе новият нападател Георги Николов. Извън групата за двубоя останаха Хидайет Ханкич, Мохамед Брахими и Антоан Бароан.

През първите 45 минути ботевистите играха много слабо и инкасираха три попадения от отбора на Лукас Подолски. След почивката пловдивчани значително подобриха представянето си на терена.

В 9-ата минута резултатът бе открит от поляците. Подолски пусна страхотен извеждащ пас по левия фланг, където играч на Гурник прокара кълбото покрай излезлия напред Кайзер, а Себастиан Мушиолик на празна врата се разписа за 1:0.

3 минути по-късно Гурник стигна и до втори гол. Янички пусна пас в коридор към Капралик, който надбяга бранителите в “жълто-черно" и останал очи в очи с Кайзер вкара за 2:0.

Секунди по-късно Уме Емануел се озова сам срещу вратаря на Гурник, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му. В следващите минути двата отбора си размениха по един опасен, но неточен удар.

В 29-ата минута “сините" стигнаха и до трето попадение. Груба грешка в отбраната на пловдивчани позволи бърза атака на Гурник, в края на която Себастиан Мушиолик направи резултата класически.

В 42-ата минута нова грешка в защитата на “канарчетата" едва не доведе до четвърти гол. Лошо върната топка към Даниел Кайзер бе пресечена от нападател, последва удар и само добрата изява на вратаря предотврати нов гол.

Второто полувреме стартира с опасна атака на “жълто-черните" и опасен удар на Мартин Секулич, който бе спасен от вратаря на Гурник.

Последва нова добра ситуация за “канарчетата", но шут на рожденика Янис Карабельов мина над вратата.

В 59-ата минута Фаустас Степонавичус вкара фантастичен гол. Литовецът получи отляво по атаката и с мощен удар от средна дистанция прати топката в гредата, а след това тя влетя в мрежата за 1:3.

Поляците отговориха с добре насочен удар от 20 метра, който бе спасен от Стефан Смъркалев. В 65-ата минута Кравчук получи в наказателното поле на Ботев и въпреки намесата на младия "жълто-черен" страж топката влезе в мрежата за 1:4.

В 68-ата минута отново Фаустас Степонавичус попадна в прегръдките на своите съотборници. Литовецът осъществи страхотно двойно подаване с Мартин Секулич и от близо вкара за 2:4.

В 76-ата минута един от играчите от Виста допусна много груба грешка, нападател на Гурник напредна и се опита да прехвърли Смъркалев, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 79-ата минута най-добрият с екипа на пловдивчани – Фаустас Степонавичус, бе близо до своя хеттрик, но от 10-11 метра нападателят нацели страничната греда.

В 86-ата минута направилият добро впечатление Красиан Колев пробва да изненада вратаря от средна дистанция, но стражът внимаваше и изби.

Три минути по-късно поляците изпълниха безумно тъч, последва бърза атака за "канарчетата" и Секулич пусна с пета към Колев, който с добре насочен удар оформи крайното 3:4.

Съставът на Ботев:

Стартов състав: Кайзер, Етоо, Балоянис, Чернев, Попов, Перера, Карабельов, Мертенс, Акере, Уме, Николов

Резерви: Смъркалев, Русев, Папазов, Укаки, Видев, Татаров, Джон Емануел, Балтанов, Колев, Видолов, Минков, Павлов, Батиги, Нвачукву, Секулич, Степонавичус, Найденов
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Степанавичус ще бъде откритието на сезона! Помнете ми думата. И това го казах преди края на есента. Бароан доиграва сезона и търси ново предизвикателство, а Фаустас ще Шие!
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 23.01.2024 г.
-1
 
 
глътка въздух за плешивия нещастник Стикса . все той го е написал тава с многото никове . изнасилван като малък от баща си какъв друг да стане освен психо
-1
 
 
Просто, с една ПЕТА, ги занулихме във вечността!!!
-2
 
 
С какво впечетли канарчето? Маймунския си вид ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: