ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ннади: Трябва да съм спокоен, ще се върна в почти нова среда в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 24.06.2023Коментари (1)3282
©
Нигерийският младежки национал Точукво Ннади вече играе за Ботев Пловдив от почти две години. През август 2021 година той изкара кратки проби, преди тогавашният наставник Азрудин Валентич да го одобри и да подпише с "канарчетата" на 18 години. Преди това е бил в школа в Дубай, откъдето е забелязан за Ботев.

Това лято Точукво участва с Нигерия на световното първенство за младежи до 20 години в Аржентина. Страната му стигна до четвъртфиналите, а той взе участие във всички 5 мача. Преди дни се появи информация, че Динамо Москва е готов да плати над 2 милиона евро за правата му.

"Благодаря на Бог за таланта, който ми е дал. От малък се занимавам с футбол и той е целият ми живот дотук. В началото не можех да играя за Ботев заради забавяне на документите ми и само тренирах и играех контроли. Въпреки че ми отне известно време, за да се адаптирам, мисля, че се възползвах от шанса си, когато дебютирах през април 2022 година срещу Лудогорец. Загубихме с 0:3 в този мач, но смятам, че се представих на ниво, както и в следващите дуели с тях и останалите отбори в България. Ще продължа да работя все така усърдно, за да получавам повече игрово време“, споделя в родината си пред NationSport дефанзивният полузащитник.

През изминалия шампионат халфът записа 19 двубоя в efbet Лига.

"Когато от Ботев ми съобщиха, че съм в списъка на Нигерия за световното първенство за младежи, бях много развълнуван. Не можех да повярвам. Първото, което направих, бе да се обадя на семейството ми. Смятам, че се представихме силно на финалите. Отпаднахме на четвъртфиналите от Южна Корея след продължения. Мисля, че имахме сили дори да стигнем до финал. Започнахме с победа над Италия с 2:0 и това ни даде увереност. Преди осминафинала срещу Аржентина имаше голямо напрежение, но селекционерът и някои от по-опитните момчета ни помогнаха. Аз лично бях спокоен въпреки атмосферата по трибуните, която бе наелектризирана. Все пак излизахме срещу домакина на турнира и всички специалисти очакваха да загубим, но ние ги опровергахме и спечелихме с 2:0. Играл съм в подобен мач с Ботев Пловдив срещу АПОЕЛ Никозия в Кипър, в Лигата на конференциите миналото лято. Южнокорейците пък бяха много по-добре подготвени тактически от нас“, разказва нигериецът.

"Трябва да съм спокоен и да продължа да работя здраво. Сега имаме нов треньор в Ботев Пловдив. Ще се върна в почти нова среда“, добавя Точукво, който не крие, че подражава на идолите си Софиян Амрабат и Н‘Голо Канте. А мечтите му са някой ден да играе в топ пет първенствата на Европа.
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този нали ужким щяха да го продават за 2,2.милиона евро на Динамо Моска. Ей така си карат индианцуте, цял живот лъжи и мушенгии като целият им клуб се крепи на това. Да лъжеш и мамиш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: