ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение ПФК Ботев: Наши членове са подложени на телефонни заплахи и хулигански прояви!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 14.01.2024Коментари (3)3481
©
Сдружение ПФК Ботев публикува декларация на официалния си сайт:

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

В заключение на написаното от нас през последните дни бихме желали да Ви обърнем внимание на още няколко неща.

Освен разказаното дотук искаме да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е приемник след 1990 г. на историята и автентичността на ФК Ботев – Пловдив, основан през 1912 г. Сдружението възстанови футболната дейност на клуба след фалита му през 2010 г. Сдружението поддържа съществуването на клуба в периодите на финансова криза, търсейки нови партньори за неговото функциониране. Сдружението е в основата на всички инициативи, свързани с Колежа, и е активен участник в осигуряване финансирането на строителството на новия ни стадион, както е и ревностен защитник на запазване правото на собственост на Община Пловдив върху съоръжението.

В последните няколко месеца Сдружението работи в синхрон с мажоритарния собственик и с Борда на директорите на ПФК Ботев АД. От времето, когато КТБ бе генерален спонсор на отбора, в Ботев не е имало такава финансова стабилност. Целта ни е с общи усилия на първо време да върнем славата на Ботев като един от най-силните клубове в България, с най-романтичния и красив футбол. Да играем за купи и титли, да реализираме запомнящо се ежегодно участие в европейските турнири.

Всичко това не се харесва на група хора, които ако се интересуват от футбол и от ПФК Ботев, повече се интересуват от друго – чрез превземането на футболния клуб посредством изгонване на "руснаците“ и придобиване на акциите им да си осигурят владението и ползване на стадиона в свой личен и корпоративен интерес. За тяхно съжаление преобладаващата част от феновете на Ботев ги припознаха като новите Христоловци и неколкократните им опити за преврат се провалиха.

Затова сега е активиран заобиколен начин за превземането на Сдружението – чрез обругаването му и едновременно организирано корпоративно вкарване на специално подбрана група нови членове по подобие на случилото се на общото събрание на Сдружението през 2018 г. Безсилието на тези хора засега води до прилагане на хулигански прояви, състоящи се в среднощно шарене по сгради, телефонни заплахи, причакване пред жилищата и др., целящи сплашване на членове на Сдружението и неговото ръководство.

Вярваме в откритостта и публичността, затова и излизаме с това обръщение. На по-късен етап ще Ви представим нови доказателства за случващото се, с които ще запознаем не само обществеността, но и правоохранителните органи. Силата е в истината, пазете Ботев Пловдив, пазете Сдружението! 

УС на Сдружение ПФК Ботев
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Между другито, браво на сдруженците, че най-после си признаха, че истинския Ботев е закрит официално с документ, а това в момента е нов клуб-сдружение, създадено през 2010 година, взело лиценза на Металик Сопот, и така по фалшив начин се създаде новия клуб, който те наричат Сдружение Ботев 2010.
+1
 
 
Цирк Канарски в пълния си блясък. Да са живи и здрави, все така да ни забавляват и веселят, в тоя труден живот.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: