ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Има шанс за публика на Ботев - Берое, ще последват ли "канарчетата" примера на Левски?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 26.09.2023Коментари (0)4143
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пловдив) отнесе брутална глоба в размер на 17 300 лева след мача с ЦСКА-София. Най-същественото от наложените санкции е пълното затваряне на стадион “Христо Ботев" за мача с Берое за хвърления предмет по треньора на "червените" Нестор Ел Маестро.

Битката за Тракия ще бъде лишена от публика, което със сигурност ще отнеме от чара на сблъсъка. Именно поради тази причина от “жълто-черния" клуб биха могли да вземат мерки и да сезират апелативната комисия за наложеното наказание.

Промяна на наказанието няма да е прецедент, тъй като преди точно една година столичният Левски се възползва от същата ситуация, показа проверка на Plovdiv24.bg. След мача с ЦСКА-София и предстоящ мач с Ботев, от “синия" клуб сигнализираха на Апелативната комисия и наказанието бе променено.

Ето какво обясни тогава председателят на Апелативната комисия към БФС Валери Апостолов, цитиран от "Труд", за намаленото наказанието на Левски - вместо мач пред празни трибуни, "сините" приеха Ботев с публика, а единствено Сектор "А" остана затворен.

"Апелативната комисия окончателно разгледа жалбата по същество на ПФК Левски срещу решение на ДК от 20 септември. Апелативната комисия се запозна подробно с жалбата. Бяха поканени служебно лице – физиотерапевта Иван Христов, бяха поканени жалбоподателите. Присъстваше изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков. Запознахме се с всички доказателствата и Апелативната комисия реши: на основание чл. 62, ал. 3 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2022/23 изменя решения на ДК на БФС в частта, касаещо забрана за игра пред публика на ПФК Левски, като го заменя с частично затваряне на стадион, сектор А, без закритите помещения и ВИП ложите. Решението на АК е окончателно и не подлежи на обжалване“, започна Апостолов на брифинга след заседанието на Апелативната комисия.

"Дежурният делегат още по време на срещата е подканил физиотерапевта, ако се чувства засегнат, незабавно да потърси лекарска помощ, така че съответният орган да установи дали има нарушение. Към днешна дата такъв официален документ пред АК не е показан, доказващ степен на частично засягане или нараняване. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взела правилно решение при наличните доказателства. Ние искахме допълнителни доказателства и всякакви други показания, които могат да ни помогнат при взимането на днешното решение", разясни той.

"При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани. Лекарят, който е бил дежурен на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан. Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Искам ясно да разграничите, че ДК и АК работят на принципа на съдилищата – по утвърдени правилници и норми. Всички отбори до края на май месец имат право да прегледат правилата и да предложат промени. Има нарушения хвърляне на предмети с последствия и без последствия. Последствията трябва да бъдат установени нагледно. Когато няма как да ги докажат, става дума срещу дума. Спомняте си казуса с Лудогорец, когато имаше подобна бомбичка и те незабавно заведоха физиотерапевта, извадиха си медицинско. Пирогов работи 24/7, има съдебен лекар", допълни Апостолов.
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: