ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
След 6:0 в Пловдив: Ботев с нов разгром над Локомотив (София)
Автор: Тодор Благов 19:36 / 21.04.2024Коментари (5)6134
Ботев (Пловдив) постигна една от най-убедителните си победи от началото на сезона. В среща от последния кръг на редовния сезон "канарчетата" разбиха с 4:0 Локомотив (София).

Двубоят се игра под непрестанния дъжд на стадиона в столичния квартал "Надежда". Ботевистите записаха нов убедителен успех над този съперник, след като през есента се наложиха с 6:0.

В 4-ата минута Джеймс Етоо пусна страхотен пас към Самуел Акере, който останал срещу вратаря стреля, но топката мина покрай вратата.

След по-малко от 120 секунди Дилан Мертенс подаде към Мохамед Брахими, който напредна и отправи диагонален шут, който не намери целта.

В 8-ата минута Мохамед Брахими отправи първия точен удар, а в 12-ата минута домакините отговориха със сериозно разбъркване пред вратата на Ботев.

В 16-ата минута "канарчетата" като по чудо не откриха резултата. След центриране от корнер Йонас Там бе оставен непокрит и засече с глава, а кълбото профуча на сантиметри от страничния стълб.

3 минути по-късно логичното се случи и "жълто-черните" поведоха. Атака като по учебник завърши с пас на Дилан Мертенс към Константинос Балоянис, който от своя страна продължи към Уме Емануел и нападателят на няколко метра от вратата не пропусна - 0:1.

След попадението темпото на игра рязко спадна, а с това и положенията пред двете врати. Скуката бе разбита в 41-ата минута, когато Кевин Маи се озова на отлична позиция и стреля, но Хидайет Ханкич се намеси отлично и спаси.

От корнера последва мълниеносна контраатака на "жълто-черните", при която Джеймс Етоо изведе Уме Емануел сам срещу вратаря, а нападателят с лекота реализира втория си гол в мача за 0:2.

Втората част стартира с опит за домакински натиск на "железничарите". В първите минути след почивката "червено-черните" изпълниха солидно количество статични положения.

В 63-ата минута Самуел Акере направи всичко по силите си да получи жълт картон, който ще бъде негов пети, а по този начин атакуващият играч ще бъде на линия за полуфинала с ЦСКА-София.

2 минути по-късно "канарчетата" стигнаха и до трети гол. Комбинация между Мохамед Брахими и Мартин Секулич завърши с пас към Дилан Мертенс, а халфът ознаменува добрата си форма с прекрасен шут от границата на наказателното поле, който рикошира в напречната греда и влетя във вратата за 0:3.

В 67-ата минута комичната игра на Локомотив (София) в защита доби невиждани размери. Дилан Мертенс се разходи като на парад през "червено-черните" бранители и с лекота вкара втория си гол за 0:4.

В 75-ата минута Мохамед Брахими също бе близо да запише името си сред голмайсторите, но останал очи в очи с вратаря шутира покрай вратата. В оставащите минути до края двата тима доиграха срещата, без чисти положения пред двамата вратари.

Още по темата: общо новини по темата: 1215
12.05.2024
11.05.2024
11.05.2024
11.05.2024
11.05.2024
11.05.2024
предишна страница [ 1/203 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на мaнгал от шикера
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Георги Дерменджиев преди финала с Ботев: Искаме дубъл!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: