ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бруно обясни подробно как привлича футболистите в Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 18.06.2020Коментари (1)2897
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович говори за предстоящия реванш от 1/2-финалите за Купата на България срещу Левски, плейофите и целите пред "черно-белите“. Босненският специалист сподели рецептата си за намирането на играчи и работата си с Георги Иванов. 52-годишният треньор пое "смърфовете“ в края на октомври 2017 година и ги направи един от лидерите в първенството.

Г-н Акрапович, каква оценка ще дадете на футболистите след изиграването на първите двубои след пандемията – спечелихте два от тях и завършихте наравно с ЦСКА на "Българска Армия“?

Много съм доволен, защото момчетата свършиха добра работа срещу силни противници. Беше трудно да влезем в мачовете след толкова дълга пауза и при високи температури – успяхме да спечелим точки. Изиграхме страхотен мач срещу Левски, както и срещу ЦСКА. Тези мачове говорят какъв отбор сме. Доволен съм.

Предстои реванш срещу Левски за Купата на България. Какво говорите на играчите, за да не подценят двубоя предвид комфортната преднина от два гола?

Все още не мислим за Левски. Предстои ни мач със Славия, който в момента е най-важният за нас. Двубоят ще бъде труден. Винаги се прави грешка, когато се говори за бъдещето, а трябва да свършим работа преди това. Играем мач за мач. Така се разбрах с отбора. Това се приема позитивно и трябва да продължим да сме професионалисти.

- Споменахте двубоя със Славия и че ви чака труден мач. Съгласен ли сте, че тази плейофна шестица е най-силната, откакто поехте Локомотив Пловдив?

- Не мога да ви отговоря категорично. В шестицата можеше да влезе и Черно море, ако имаше малко късмет. Има още два отбора, които също показаха качества, но са извън нея. По една или друга причина не влязоха. Тези, които са в шестицата, определено са качествени отбори и всеки мач ще е труден. Трябва да се приспособим да играем такива срещи, защото Лудогорец, ЦСКА, Левски, Берое и Славия не са никак слаби противници.

- След подновяването на първенството Локомотив изглежда като един от отборите в добра физическа форма. Как работите с играчите и какви програми им бяха раздадени по време на принудителната пауза?

- По време на карантината дадохме план на футболистите, по който да работят. Играчите правеха това, което се изискваше от тях и контролирахме нещата. Те го приеха много професионално, защото ако не беше така, нямаше да изглежда отборът по този начин. Но пак ще повторя, че в момента не е никак лесно и тимът не е готов на 100%. Предстоят мачове неделя – сряда и ще бъде много трудно. Трябва да се внимава и казах на играчите, че трябва да почиват след натоварванията и да не излизат в това тежко време навън. Виждам, че нещата се изпълняват и се радвам затова. В следващите срещи ще изглеждаме още по-добре.

- Каква е рецептата за намирането на футболисти, след като в Локомотив почти всеки трансферен прозорец се засилва конкуренцията?

- Рецептата е да си по 24 часа на телефона и да обърнете внимание на всеки мениджър, който може да ви предложи качествени играчи. На ден близо гледам по 15-20 футболисти, от които може би един ме интересува. Но може някой друг да ми хареса. Това изисква време и желание. Трудно е, защото имаме и тренировки, но тази работа ми харесва. Помагат ми и приятели, които са станали мениджъри или познават някои играчи. Гледам ги на видео и ги каня на проби. Ако става, - взимаме го, ако не - си тръгва.

- Това означава, че работите по селекцията? Имате ли вече набелязани играчи?

- Да, работим. Гледаме и търсим футболисти, за да може отборът да стане по-добър. Ако може, всичко ще направим навреме.

- Как се работи с Георги Иванов?

- Супер. Говоря с него всеки ден и разменяме мнения. Георги е опитен човек, който има богата кариера като играч и треньор. Радвам се, че имаме такъв човек в клуба.

- Целта за Купата на България е ясна, но в първенството какво ще искате от отбора?

- В момента сме на втората позиция, но всичко е временно. Нещата ще се решават мач за мач. Важно е да печелим точки и да подхождаме сериозно към всеки един мач. Трябва да гледаме да печелим толкова точки, колкото е възможно. Ще е трудно, както казах преди, но е възможно след играта, която показахме.

- Споделихте преди дни, че мечтаете отново с Локомотив да играете в Европа. Вярвате ли, че отборът е по-добър от преди година?

- Ако се класираме за евротурнирите ще означава, че сме свършили чудесна работа. Това е целта на всеки треньор и играч – да излезе в Европа и да покаже добра игра и да радва феновете си. Няма как да имаме друга цел. Отборът ни е по-подготвен.

- Учуди ли ви, че Бундеслигата беше възобновена първа от топ първенствата на континента?

Не ме учуди, защото организацията в Германия е много добра, но и става въпрос за много пари. Много отбори имаха финансови проблеми по време на пандемията и се реши да се рестартира. Отборите се събират преди мач и се поставят под карантина. Лека-полека всичко се нареди. Хората там са свикнали. Това беше пзнак и за другите първенства в Европа да бъдат възобновени. Надявам се всичко вече да се нареди и да тръгне в нормалността си. Пожелавам си да виждаме повече хора на стадионите.

Интервюто е на gong.bg
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За бруно и крушьо винаги има место в цирка и двамата са клоуни от класа ,но от Столипеново.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: