ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо гази мощно на Лаута, Анте се отпуши след 17 мача суша
Автор: Стойчо Генов 16:05 / 23.02.2020Коментари (10)6948
Локомотив Пловдив победи очаквано Царско село с 4:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига, който се игра на Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Димитър Илиев (53-дузпа) и Анте Аралица (55, 83) вкараха за черно-белите, а Румен Гьонов (36) си отбеляза автогол.

Официален дебют за пловдивчани направиха халфовете Лукас Салинас, Миховил Клапан и Валентино Пулиезе. С успеха възпитаниците на треньора Бруно Акрапович се изравниха с Левски, като двата тима имат по 45 точки.

"Смърфовете" отново показаха защо почти от началото на сезона безспорно са отборът с най-доброто нападение в елита (45 отбелязани попадения досега). Те обаче демонстрират и отлична защита, която не е допуснала гол вече в 5 поредни мача - Левски (0:0), Арда (0:0), Дунав (3:0), Ботев Пд (0:0) и Царско село (4:0). Статистиката на Plovdiv24.bg отчете, че Локо не е допускал гол във вратата си вече в продължение на 509 минути.

Още в 6-ата минута Парвиз Умарбаев изведе Анте Аралица сам срещу вратаря на гостите, но нападателят стреля високо над вратата. Малко след това Бирсент Карагарен центрира в наказателното поле, където Парвиз Умарбаев овладя топката. Халфът отправи удар с левия крак, но вратарят на Царско село спаси.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Локо откри резултата. Капитанът Димитър Илиев се пребори за една топка на границата на наказателното поле и центрира остро към малкия пеналт. Бирсент Карагарен плонжира, но се размина с топката, а зад него защитникът Румен Гьонов опита да изчисти с глава, но засече право в собствената си мрежа за 1:0.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Локомотив. След слабо изчистване с глава на защитник в червено топката попадна на крака на Анте Аралица, който стреля силно, но покрай вратата.

В 53-ата минута "смърфовете" удвоиха преднината си. Лукас Салинас пусна много добър извеждащ пас към Диниш Алмейда, който бе съборен в наказателното поле от бившия футболист на Локо Мартин Кавдански. Отсъдената дузпа бе превърната в гол от капитана Димитър Илиев - 2:0.

Две минути по-късно Димитър Илиев подаде към Бирсент Карагарен, който напредна отдясно и центрира по земя на втора греда. Там Анте Аралица засече с крак от 1-2 метра за 3:0. Това бе първо попадение за хърватина от 19 юли 2019 година, с което Аралица прекъсна головата си суша от 17 шампионатни мача.

Четвърт час преди края Йосип Томашевич отправи бомбен удар с левия крак, при който топката бе избита от вратаря на гостите, но след това рикошира в гредата.

В 83-ата минута Анте Аралица вкара втория си гол в мача. Той засече с десния крак от 5-6 метра центриране по земя на влезлия на смяна Николай Николаев и оформи окончателното 4:0.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Акинсола Акиниеми, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев (59- Миховил Клапан), Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен (76- Николай Николаев), Лукас Салинас (71- Валентино Пулиезе), Димитър ИлиевАнте Аралица.

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Селяни не гледайте в купата на великия Локомотив.Гледайте само на юг към Коматеву.
-2
 
 
Днес и играха 11 чужденци и 3 българи в локомотив. Без деца и юноши. Отбор без бъдеще. Страшното предстои. 2-3 години и всичко ще приключи. Жалко много жалко.
на 23.02.2020 г.
+2
 
 
Честита победа,машини!Новите попълнения са качествени, Салинас оправдава очакванията с Таджикския Меси ще заформят тандем,Биската добър,Капитана обичайно силен.Благодарности!Само Локо и само напред и нагоре!
+1
 
 
Днес показахме, как се играе футбол и как се прави протест! САМО ЛОКО!
0
 
 
Честито машини. Много сме добри.
+1
 
 
Браво,след слабо първо полувреме второто показахме добра игра...Новите са класа,Бруно знае:))Само Локоооооо!
+1
 
 
Браво Анте.Браво момчета.Само Локо Пд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: