ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Властелинът на купите: Феновете на Локо видяха, че нямам симпатии към Ботев! Ще съм им верен до края!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 13.03.2020Коментари (21)9098
© Plovdiv24.bg
Момчил Цветанов е футболистът с най-много спечелени Купи на България. Чико триумфира в турнира 5 пъти. Два пъти той вдигна трофея с Литекс, по веднъж с отбора на ЦСКА, Славия и Локомотив (Пловдив). Той е двукратен шампион с "оранжевите" от Ловеч. С тях веднъж спечели и Суперкупата.

В момента крилото се радва на добър период при пловдивските "железничари". Тимът му се бори за призово място в челото на класирането и за втора поредна Купа на България. Чико пък е сред любимците на феновете.

Футболистът на Локомотив Пловдив, станал известен и с прозвището Властелинът на купите, се съгласи да даде интервю за Топспорт.

Да започнем с грешката срещу Витоша. Подцени ли Локомотив мача с опашкаря в класирането?

- Не! Преди мача треньорът Бруно Акрапович многократно ни обясни, че това ще бъде един от най-тежките ни мачове този сезон. Нямаше подценяване. Владеехме ситуацията на терена почти през цялото време. Нямаше еуфория при нас преди срещата, не подходихме несериозно. Просто липсваше късмет пред гола. Съперникът стигна до първия си корнер и с второто си положение ни отбеляза за 1:1. Изравниха в края, нямаше много време да реагираме. Определено попадението им ни стъписа. Съжаляваме, още ни е криво, че не победихме. Но си взехме нужните поуки това да не се повтаря. Искрено се извинявам на феновете за този резултат.

Президентът на Локомотив Христо Крушарски каза след срещата, че е имало шамари за вас. След това треньорът Бруно Акрапович отрече... Имаше ли шамари или само разговори?

- Шамари не е имало. Само разговори. Че трябва да си вземем поуки от този мач, както направихме. Да не се повтаря. С победа в тази среща имахме шанс да сме по-напред от другите отбори, които се борят за второто място. Но ние направихме добър мач, играем атакуващо, играем бърз футбол. Има я горчивината, но не може да върнем времето. Гледаме напред и гоним целите, които сме си поставили.

Първенството ни е отложено за месец. Как ви се отразяват новините за коронавируса?

- До момента не обръщахме толкова внимание, но като гледах и днес по телевизията какво се говори в Народното събрание... Положението не е никак розово. Днес на тренировката ще ни съобщят за отложеното първенство. България е в извънредно положение. Всички имаме семейства - деца, родители... Най-важно е здравето на хората. Мисля, че повечето хора у нас първоначално неглижираха този проблем, но виждаме какво става в Европа, в целия свят. Тъжно е...

Каква е голямата цел пред Локо в първенството? Второ място?

- Първото е за Лудогорец. С оглед играта на този отбор, резултатите, заслужават си го. Заради нашата игра и резултатност, заради приятния футбол, който демонстрираме, мисля че на нас най-прилягат сребърните медали. Нито Левски, нито ЦСКА са по-добри от Локомотив, с цялото ми уважение към тези два тима. Локо прави един от най-силните си сезони в историята. Дано успеем да завършим втори в края на шампионата.

На полуфиналите за Купата на България срещате Левски. Ще се справите ли със "сините"?

- Всички в Пловдив имаха надежда в място за финала да спорят Локо и Ботев, да има още две дербита на града. Но пък сега може да се повтори финалът от миналия сезон... В момента за Купата продължават най-добрите 4 отбора, които си заслужиха класирането. Не може да си избираш съперник за полуфинал. Има уважение и респект към Левски, но смятам, че те ще се съобразяват с нас. Убеден съм в качествата на Локомотив. Пак ще повторя - играем много добър и бърз футбол, най-резултатни сме. Вярвам, че ще стигнем отново до финала.

Смяташ ли, че феновете на Левски могат да спасят клуба от фалит?

- Когато бях в ЦСКА, го имаше това нещо - феновете бяха зад отбора и опитваха да помогнат по всякакъв начин. Има силна подкрепа и към Левски. Хората показват, че обичат отбора. Това е похвално. Но не знам колко дълго ще могат да събират такива големи суми. При един по-слаб цикъл от 4-5 мача... Знаем, че в България феновете са на двата полюса. Както обичат силно, така и критикуват и се отдръпват от трибуните.

Като бивш играч на ЦСКА - какво е Левски за теб?

- Да, по-специално е да играя срещу Левски. За всеки футболист е различно, когато играе срещу тях, ЦСКА и Лудогорец. В тези мачове се стремиш да дадеш максимум от възможностите си, да се докажеш. Победите над тях са ценни.

Ти си футболистът с най-много Купи на България. От кой финал пазиш най-хубави спомени?

- Всеки финал и достигането до него са оставили отпечатък в мен - в кариерата ми и като човек. Казвал съм го и преди - наистина не мога да ги деля и да кажа, че едната Купа е по-важна от другата. Все пак, леко се отличават две - тази, която спечелих с ЦСКА от "В" група и последната, когато с Локо победихме на финала Ботев. Щастлив съм, че имам 5 Купи на България във визитката си. Наистина сериозно постижение.

Какви спомени пазиш от периода в ЦСКА?

- Миналото си е минало. Обичам да гледам настоящето и да си поставям цели за бъдещето. Хубави спомени пазя. Не мога да кажа нищо лошо за ЦСКА. Никога не бих го направил. Оставих много приятели и положителни емоции. Пожелавам успех на хората там.

Как те приеха феновете на Локомотив в началото, след като си играл и за Ботев? Имаше ли трудности за теб?

- Не! Приеха ме много топло от самото начало. Видяха, че нямам симпатии към Ботев. Аз съм професионалист. Знаех къде идвам - в голям отбор с фантастични фенове. С играта си мисля, че им показвам какво значи отбора за мен. Получавам подкрепа и любов от тях. Благодаря им!

Кога изтича договорът ти с Локо?

- За три години е. Остават още две, живот и здраве...

Като те слушам, изглежда си много щастлив в този клуб...

- Така е! Искам да завърша кариерата си в Локо, ако е възможно. Да дам цялата си любов на феновете и да се отблагодаря по най-добрия начин на тях и на всеки в клуба. Дадоха ми шанс и ме приеха топло. В добър отбор съм, в челото на класирането сме, спечелихме Купата. Как да не съм щастлив? Искам да съм верен на Локо до края!

Какъв човек е Христо Крушарски? За нас е сериозна конкуренция на Венци Стефанов по култови изказвания. Как се държи с вас?

- Перфектно! Само 3-4 пъти съм говорил с него, но винаги ни пита как сме, всичко наред ли е, как са семействата ни, имаме ли нужда от нещо. Загрижен е за футболистите. И винаги държи на думата си. Прави и невъзможното, за да сме добре и Локо да върви напред. В същото време е много земен и с чувство за хумор. Държи се като приятел с нас.

А Бруно Акрапович? В началото не тръгна добре начело на Локо. Имаше призиви да бъде сменен, но Крушарски му даде шанс...

- Това е пътят! Да се дава шанс на хората, на треньорите да развият своята философия. Да, трудно му беше на г-н Акрапович в началото. Аз не бях в Локо тогава, но следях нещата. Странно как искаш да махнат даден треньор след само два месеца работа... Не става така. Адмирации към г-н Крушарски, че даде време на треньора. Сега той му се отплаща с резултатите на Локо, със спечелената Купа на България. Този трофей срещу Ботев много сплоти нашите фенове и ги зареди с положителни емоции за дълго време напред. Много хора ми казват, че публиката ни отдавна не е била толкова сплотена. Акрапович държи много на дисциплината, това е в основата. Промени отбора, заложи на схема, която не беше много позната у нас. Вижда се, че работата му дава резултати.

Като каза за схемата - ти си определено атакуващ футболист. Как се чувстваш на терена като халф-бек?

- Да, в предишните ми отбори не бях натоварен със задачи в дефанзивен план, не трябваше да се връщам толкова често в половината на тима ми. Но, истината е, че се чувствам перфектно! Мога да кажа, че Акрапович ме преоткри като футболист на този пост. Гледам да оправдавам доверието и да давам най-доброто от себе си.

Как се разбирате в Локомотив с толкова много чужденци от различни страни?

- В доста от отборите ми до момента имаше много чужденци. Тук нямаме никакви проблеми с комуникацията. Много сме сплотени, наистина като едно голямо семейство. Уважаваме се, няма никаква завист между нас. Всеки ден има настроение и си помагаме, всеки с каквото може. Не сме роботи, всеки греши понякога на терена. Но винаги има човек до теб, на когото може да разчиташ. Който ще ти помогне и ще те покрие при грешка.

С кои твои съотборници си най-близък?

- С доста от момчетата смея да кажа, че сме приятели. И то близки приятели. Аз съм позитивен човек, винаги се усмихвам. С Мартин Луков сме близки, с Бирсент Карагарен, с Димитър Илиев... С Митко играем на дартс преди и след тренировка. Забавно е. И оспорвано. Винаги се обзалагаме на нещо преди да застанем пред дартса.

Къде е по-точен - пред вратата на съперника или със стреличка в ръка?

- А, и на двете места (смее се). Има усет и точност пред вратата и със стреличките. Добър човек и много важен футболист за нашия отбор.

Съжаляваш ли за нещо в кариерата до момента?

- Да, има такива моменти. Съжалявам най-вече, че е имало глупости от моя страна. Знаете - млад човек, млад футболист... Бъркал съм, но не мога да върна времето назад. Взех си поуки. Семейството много ме промени. Сега искам да направя така, че моят син да не повтаря грешките ми. Това е най-важното.

Тежи ли ти, че още нямаш гол през сезон, макар и вече с малко по-дефанзивни функции на терена...

- Да, тежи ми. Работя за това, да отбележа най-накрая. Имах и малшанс понякога. Всичко е в главата и след първия гол може нещата да се променят. Искам да бележа голове. Кой футболист не иска?

- Да не ги пазиш за мачовете с Левски от полуфиналите за Купата?

- Може, може... (смее се). Все пак, в кръга на шегата - това е моят турнир! Естествено, че ще съм много щастлив, ако имам шанса да отбележа в полуфиналите за Купата на България. Още повече, ако този гол или голове са решаващи Локо да стигне отново до финала.

Има ли футболист, който те е затруднявал най-много на терена?

- Има - Кайсара, докато беше част от Лудогорец. Винаги ми беше трудно да играя срещу този бек. Много трудно! Изключително бърз и техничен футболист.

Какво искаш да кажеш на феновете ви?

- Искам отново да им благодаря, че винаги са зад нас, зад Локо! С тях е различно. Само те могат да ни измъкнат от трудни ситуации. Това са хора, които обичат много силно отбора си. За нас е чест да играем пред такава публика. Дано ги зарадваме и този сезон. Те го заслужават.

Интервюто е на Ангел Домусчиев, Топспорт
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Жълти мисири, това че при вас не беше на ниво заради Белото...не значи, че е лош футболист! Всички знаят, че има качества и ги показа, както в Литекс, така в ЦСКА и Локомотив Пловдив! Най-вероятно не е издържал на селската обстановка в жълтия клуб и затова не е играл? То и от интервюто му става ясно, че се радва, че не е на село!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 14.03.2020 г.
0
 
 
Ако беше много добър - нямаше да му бием шута. Скъсваше ни нервите - спринт по крилото и едно центриране не можеше да направи, камо ли да влезе в пенала. Мерси, да подскача там в Локото.
-1
 
 
Момчиле ти си пич.Еб ...им майката жълта.Ти си част от Локо пд.Майната им на папагали,чорбари и други гниди.
-1
 
 
В България с тея купи и дупка за сране не става
+2
 
 
Цветанов,Гамаков,Станислав Костов и още две три хюмнета много бързо се взеха за спортисти ,във Ботев топка не са пипнали ама навън им почерня г@за ,типични помаци.
+3
 
 
Само една обаче е взел, играейки за отбора. Останалите като дълбока резерва.
на 13.03.2020 г.
+1
 
 
Житен бегач и плевенски мангал, кога стана и ти голям бе кретен, в Ботев ни късаше нервите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: