ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Илиев: Мечтаем за повече, след като надиграхме Лудогорец в Разград и ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 03.01.2020Коментари (2)4745
© Plovdiv24.bg
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев е един от футболистите от вътрешното първенство, който има реални шансове да попадне в тройката за Футболист номер 1 на България за 2019 година. Илиев бе с основен принос за спечелената Купа на България и за силните игри, които пловдивчани показаха през изминалата година.

"Със сигурност изпращам най-добрата година в моята кариерата. Спечелих трофей, играя силно, вкарвам голове, получих и повиквателна за националния отбор. Дано следващата също е успешна, а защо не и по-успешна. Никога не съм съжалявам, че се върнах в Локомотив. Това ми е родния отбор, вкъщи съм си, хората ме обичат. В момента, в който се върнах знаех, че нещата ще се наредят. Вярвах, че с общи усилия ще върнем Локомотив, където му е мястото, независимо, че нещата не бяха много добре тогава. Вече спокойно може да говорим, че Локомотив е фактор в първенството“, каза Димитър Илиев в интервю за dsport.bg.

Той обясни и дали стореното през 2019 година е пределът за него и съотборниците му.

"Със сигурност мечтаем за повече. Щом може да надиграем Лудогорец в Разград, щом надиграваме ЦСКА. Това е мерилото. Мога да кажа така – щом всички смятат, че Левски е основен фаворит за титлата, аз мисля, че по нищо не им отстъпваме и ако продължим да играем по този начин, може да се намесим в борбата за нещо повече“, допълни капитанът на черно-белите.

Нападателят коментира и симбиозата между играчи и треньор на Лаута.

"Футболистите свикнаха с методите на треньора, вникнаха в неговите идеи и се стремят да изпълняват това, което то казва. Добрата симбиоза между самите играчи и треньор, ръководството прави всичко отборът да е добре организационно. Повечето момчета са млади и амбициозни и искат да успеят. Просто това е една симбиоза между всички нас“.

Димитър Илиев направи и кратко сравнение между сегашния Локомотив и този от 2004 година, който спечели титлата: "Няма много общи неща между този отбор и онзи от 2004 година. Тогава, като индивидуалности, отборът беше страхотен. Общите неща са в колектива. Локомотив имаше страхотен колектив. Заварих една сплотена съблекалня. Удоволствие е да си в тази съблекалня и да тренираш всеки ден с тях“ "Може би нещото, което не успях да направя е дебют в националния отбор. Надявам се да бъда повикан за плейофите. Мога да обещая, че ще дам всичко от себе си и се надявам да допринеса за това България да се класира на Европейското първенство. В тези два мача всички сме длъжни да дадем всичко от себе си, за да направим този мини подвиг“, каза Футболист №1 на Локомотив за 2019 година.

"Със сигурност е нормално да има интерес към, след сезона, който правя. Скоро подписах нов дългосрочен договор с Локомотив и тук се чувствам супер. Ако дойде примамлива оферта, както за мен, така и за клуба, ще видим. Във футбола не се казва никога. В момента съм щастлив и съм концентриран в това да довършим сезона и да продължи да се говори това, че сме хит в първенството“, допълни Димитър Илиев.

Относно класацията "Футболист на годината“ пловдивчанинът заяви: "Не съм мислил кой трябва да е футболист на годината. Последните години конкуренцията не е толкова висока, както преди. Преди имаше Бербатов, Мартин, Стилиян. Сега доста пъти Попето става първи, но без особена конкуренция. Сега най-изявените футболисти, които играят в чужбина не правят силни сезони и това може да направи класацията доста интересна. Ще се радвам, ако съм в призовата тройка, но индивидуалните награди никога не са ми били цел. За мен е най-важно Локомотив да е по-напред в класирането. Трофей с Локомотив би бил много по-сладък от индивидуална награда.
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво Митко Успех и да порим жълти трътки:))
0
 
 
Това реално е футболиста, който трябва да бъде избран за футболист на годината заради успехите постигнати с отбора му, заради вкараните голове (най-много в България във всички турнири-17) ...! За съжаление познавайки БГ реалността, това едва ли ще стане, макар че Митко няма реални конкуренти, но пак ще е някой ултра незаслужил клакьор...! Дано Митко запази формата и игрите си от миналата година! Това е най-важното! САМО ЛОКО!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: