ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Акрапович: В момента съм в по-добра форма от футболистите ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 10.04.2020Коментари (1)2578
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович даде ексклузивно интервю, за да разкаже за гледната си точка около настоящата принудителна пауза във футбола. Наставникът сподели, че се надява футболът да бъде подновен максимално скоро, като се даде необходимото време за подготовка, за да може играчите да навлязат в оптимална кондиция. Той коментира и казуса с Лукас Масоеро и проверката на РЗИ-Пловдив, заявявайки, че намеренията на Масоеро са били добри. Не на последно място Акрапович вярва, че идният трансферен прозорец може да е изпълнен с много възможности за Локомотив Пловдив, за което ще се изисква и търпение от клуба. 

Здравейте, господин Акрапович! Разбрахме, че в момента сте в Германия. Как запълвате ежедневието си по време на тази принудителна пауза?

- Опитвам се да следвам всички мерки, които са зададени тук. Все пак успях да спечеля достатъчно време да съм при малкия ми син, който много ми липсва през другата част на годината. Еднообразни са дните, но продължаваме в този ритъм.

- Има ли вече яснота кога евентуално се очаква да се завърнете в България?

- Ами чакам всеки момент да се нормализира положението и да взема първия самолет за България, след като всичко се изясни.

- По какви програми се готвят вашите футболисти, докато не можете да провеждате организирани занимания?

- Подготвят се индивидуално за момента. В началото се опитвахме да провеждаме тренировки на малки групи, спазвайки предписаната дистанция. По някое време обаче забраниха всичко и изобщо не се тренира организирано.

- За момента няма яснота около точната дата на завръщането на футбола в Европа. Оптимист ли сте, че все пак сезонът ще бъде завършен?

- Надявам се, че ще завърши, да. Тук всеки ден чета вестник и всеки ден се изменят прогнозите. Един ден се казва, че в Германия първенството ще започне на 2 май, след това се мести за 9 май. Всички зависи от държавите, които имат най-големи проблеми, като Германия и Италия. След това ще се започне да се мисли и какво ще правят клубовете в по-малките държави. В големите страни пари за клубовете винаги ще се намерят, но в България това е далеч по-трудно. Трябва да покажем търпение и да проследим как се развиват нещата. Преди да започнем първенството, трябва и да тренираме, защото без тренировки ще има много контузии.

Преди паузата като че ли вашият отбор беше изпаднал в лека игрова дупка. Позитивен или негативен ефект смятате, че ще има този период без футбол за Локомотив Пловдив?

- За никого не мисля, че този период ще е позитивен, за нас се отнася същото. Ние имахме проблеми с контузени и болни играчи. На всеки мач липсваха по 5-6 титуляри, както и тримата напуснали през зимата. Ситуацията не беше лесна, но отново задържахме добрата си позиция в класирането. Паузата обаче генерално не е от полза за никого.

- Преди няколко дни се разрази скандал, след като вашият играч Лукас Масоеро призна, че в клуба са провеждани тренировки на малки групи. Как ще коментирате ситуацията?

- Чужденците, които дават интервю за други издания в родните си страни, може би не са били разбрани добре. Той искаше просто да каже нещо интересно за вестниците и как се прилагат мерките в България. Всекидневно държим контакт с моите помощници и чакаме позволение да даваме тренировъчни планове на играчите. Вярвайте ми, в момента и аз съм в по-добра форма от моите състезатели, защото имам условия у дома да се подготвя физически. В момента вероятно съм в по-добро състояние от моите играчи.

- Сезонът до момента за Локомотив е страхотен. Ако първенството бъде довършено, какви ще са ви целите в последните кръгове, както и в Купата на България?

- Целта е да останем на сегашните позиции в първенството, за да можем да участваме в европейските турнири и догодина. За Купата искаме да изиграем два страхотни мача срещу Левски и да отидем пак на финал. Не трябва да забравяме къде беше Локомотив преди 2 години, на коя позиция и в каква ситуация. Свършихме много работа през миналата година и сега продължаваме да играем на високо ниво. Искаме да се щастливи с начина си на игра и да направим всичко възможно отново да сме в оптимален ритъм. Надявам се всички играчи да са здрави, да ги подготвим пак, което ще изисква няколко седмици и отново да се върнем към силните ни игри, които да радват феновете ни.

- И за финал – водите ли разговори със собственика Христо Крушарски за летни трансферни планове към момента?

- Според мен лично на следващия трансферен прозорец ще има много качествени и свободни играчи. Трябва да сме търпеливи, за да направим отново нашата селекция и да видим на кои позиции ще имам нужда от играчи. Трябва да изчакаме още малко, много клубове ще имат сериозни проблеми и ако ние имаме възможност да работим солидно, смятам, че ще имаме предимство. Поздравявам всички българи и всички фенове на Локомотив Пловдив.

Интервюто е на Емануил Тодоров, gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Бруно знае най-добре,пожелаваме много здраве на семейството и успешно завършване на пъвенството...когато и да е!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: