ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Треньорът на Локо Бруно Акрапович даде уникално интервю
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:10 / 01.11.2019Коментари (5)8810
©
Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович бе гост в предаването "Домът на футбола", където сподели мнението си относно трудностите, които е срещнал в клуба и основните си цели за в бъдеще. Босненският треньор коментира трудностите в налагането на схемата на отбора. 

"Първото нещо, което е нужно за системата 3-5-2, са футболистите. Трябва да разполагаш с играчи, които умеят да правят бърз преход в двете фази - и атака, и защита. Нужно е време тази постройка да се усвои, затова най-подходящият момент е подготовката. Още когато поех отбора, исках да играем така, но нямах нужните футболисти - затова излизахме в схема 4-3-3. После ги намерих. Сега вече имаме време и желание от футболистите. Виждате, че нещата вървят." 

"Трудно е да се свикне, но когато имаш интелигентни футболисти, е по-лесно. Необходимо е време и играчи с желание. Трябва да разполагаш с футболисти, които искат да играят така. Ако има двама-трима, които не са съгласни с тази система, няма да се получи. Но сега нямаме този проблем, всеки един ме слуша внимателно и изпълнява указанията, което е важно." 

"Аз успях да убедя футболистите, че трябва да сме едно цяло. Да имаме едно сърце и една душа. Феновете също са важна част. Имахме и някои неуспешни моменти, което е нормално. Но след време започнах да усещам положителната обстановка в съблекалнята. Въведох някои правила, които футболистите да спазват. Аз, естествено, също приемам съвети от моя ръководител. Нещата стават така, както всички искаме."

"Много е трудно - тъкмо влезеш във форма и идва прекъсване за националния отбор. След това имаш мач срещу ЦСКА, не знаеш как ще се справи отборът. После имаш Черно море, който също е достатъчно силен отбор. Трябва да намериш правилната тактика, всички да са подготвени. Освен това имаш и състезатели, които играят за родината си. Това не е предимство, защото пречи на нормалния тренировъчен цикъл."

Наставникът изрази задоволството си от изравнената серия от 6 поредни шампионатни победи, но остана здраво стъпил на земята и заяви, че има още работа за вършене. 

"Във футбола всичко е възможно, но ако не даваш максимума, никога няма да получиш максимума. Работим, за да постигнем тази цел, ще направим всичко възможно да запазим тази серия. Ако продължим така, всичко е възможно. Но да не бързаме", заяви Акрапович. 

Акрапович сподели, че Купата на България с Локо Пловдив е най-ценната в неговата кариера, но се надява, че това е само началото.

"След всичко, което стана тук, тази купа с Локо Пд ми е много скъпа. Знаете, преди финала почти никой не ни вярваше. По време на самата среща контролирахме събитията на терена. Чувството е фантастично, беше такова по време на целия мач. Първенствата в града после. Ще ми остане спомен за цял живот. Това е върхът в кариерата ми засега." 

"Може да питате играчите - нито една наша тренировка не е без топка. Нужна е дисциплина, движение, кондиция. Тогава играчите играят така, както искаме и аз, и феновете."

"Трудностите са да покажеш на играчите, че с подходящата доза адреналин може да се направи всичко на терена. Не съм привърженик на говоренето преди и след мач. Докато върви двубоя, искам тогава да сме максимално концентрирани, да се вложим на 100 процента. Феновете да виждат желание. Това обаче трябва да го има първо в съблекалнята и след това на терена. Нужно е време."

"Не трябва да спираме, защото тази серия не продължава от само себе си. Трябва да сме подготвени, да сме умни, да не забравяме, че е много лесно да паднеш от върха."
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бруно дай да вземем и тая година купа.Ти го можеш.
на 02.11.2019 г.
+1
 
 
Бруно си знае работата,100% доверие!
+1
 
 
Личи си немски възпитаник яка дисциплина и здрава подготовка!!Пак опираме до това ,че за да направиш нещо силно като обор трябва и качествен материал а ние все искаме с трици маймуни да ловим!С тръгваме на Езето според мен ,повече ще спечелим от колкото губим много рисков играч е !Но за мен за да имаме шанс в края на сезона да сме в топ 4 трябва зимата още 2-3 добри бих казъл чужденци.В момента за мен реално се борим за 3 място в края на първенството!Успех и само Локо !!
+1
 
 
Бруно е голям, разказа играта на разни велики разбирачи като Белия и Сашко Пътя!Ясно е, че нивата е дълга и не се знае докога ще продължи това представяне, но кефът да се гледа този отбор на Локото е огромен!Да продължават така, пък каквото стане!
+1
 
 
Със спелчелването на купата на купите, във финала на финалите, Бруно си извоюва вечно място в славната история на Пловдивският любимец.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: