ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Това са "перлите" на Локо! Запознайте се с най-високия защитен тандем в елита!
Автор: Стойчо Генов 10:09 / 22.08.2019Коментари (0)3942
© Plovdiv24.bg
Единият пристигна това лято и впечатли с габарити – 195 сантиметра и 85 килограма. Другият вече втори сезон оперира в сърцето на отбраната за Локомотив Пловдив и със своите 197 сантиметра е най-високият в родния футболен елит.

Началото на сезон 2019/2020 беляза старта на едно партньорство, което феновете на "смърфовете" се надяват да наблюдават още дълго време. Дейвид Малембана и Стивън Езе може и да са в началото на съвместната си мисия, но вече придадоха доста застрашителен вид на локомотивската защита. Двамата бяха гости на предаването "Домът на футбола" по Диема спорт.

ЗА ПАРТНЬОРСТВОТО С МАЛЕМБАНА

Стивън Езе: "Приятно ми е да играя с него. Той е добър партньор, слуша. Всъщност двамата се слушаме, комуникацията е на ниво,  опитваме се да правим всичко в точното време. Харесвам го като футболист, защото неговият стил на игра е близък до моя – силен е физически, влиза много здраво, прави верните неща в подходящите моменти. Затова съм щастлив да играя с него."

Дейвид Малембана: "Основният акцент за добър синхрон между двама централни защитници е доверието. Той знае, че когато влезе в единоборство, аз му пазя гърба, същото важи и в обратната посока. Така, че в основата е доверието, за да няма проблеми."

ЗА АДАПТАЦИЯТА НА МАЛЕМБАНА

Малембана: "Нямах трудности с адаптацията в отбора. Беше ми приятно да се запозная с новите си съотборници, които ме посрещнаха топло и радушно. Може би не e нещо специално, но за мен беше ново усещане."

Езе: " Опитвам се да му помагам да свикне по-бързо. Дори и с българския език се опитвам да му помогна. (смее се)"

НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ЕДИН ЦЕНТРАЛЕН ЗАЩИТНИК?

Малембана: "Най-важното за един централен защитник е да бъде спокоен. Знаем, че сме най-високите футболисти в първенството ви, но всеки противников играч се опитва да спечели топката по всевъзможни начини. Може би за снажни състезатели като нас е по-трудно в сравнение с някой по-нисък, защото ние просто нямаме право да загубим висока топка."

Езе: "Не съм съгласен с мнението, че съм бавен. Някои високи централни защитници наистина са по-бавни, но не бива да слагате всички под общ знаменател. Ето, аз съм голям, висок, но не съм бавен в никакъв случай."

ДВЕТЕ КУЛИ-БЛИЗНАЦИ?

Езе и Малембана: "Никога не сме чували този израз преди." 

ПЪРВИТЕ СТЪПКИ ВЪВ ФУТБОЛА

Малембана: "Започнах в Динамо Дрезден, преминах през всички гарнитури, после играх в 4-а дивизия, в централно- северната част на Германия за Госларер. След това се озовах в Берлин в Динамо, където изкарах още 3 години в 4-ото ниво на немския футбол."

Езе: "Направих първите си стъпки във футбола в нигерийския Лоби Старс. Юноша съм на този отбор. Стигнах до мъжкия тим, играх в шампионата на Африка. И ето ме сега тук в България. Как преминах в Локомотив ли? Бях на един турнир в Мароко с националния отбор на Нигерия, когато от клуба се свързаха с моя агент. Предложиха ми договор и възможността да играя за тима. Съгласих се с предложните ми условия и сега съм в Пловдив."

ЗА ЖИВОТА В РОДИНАТА И БЪЛГАРИЯ

Малембана: "Животът от една страна е тежък там, всичко е много подредено, винаги се планира какво ще правиш, но от друга – животът в Германия е добър, защото няма какво да се обърка. Много е различно спрямо това, което се случва в България. В Германия всеки е фокусиран върху работата и парите, в България хората се наслаждават повече на живота. Пият кафе, говорят си, срещат се, доста разлики има спрямо немските разбирания. На мен обаче този начин на живот ми допада повече от живота в Германия."

Езе: "Има толкова много различни неща между тези два континента - Африка и Европа. Разликата е огромна. Специално за Пловдив мога да кажа, че градът е тих, хората тук не мислят само за пари, а обръщат внимание на себе си. В Африка не е лесно, особено ако си дете и искаш да станеш футболист, просто няма нужните условия, докато в България ги има и от тази гледна точка е по-лесно. Ако нямаш силен характер, е невъзможно да станеш професионален играч и да практикуваш футбол в Африка."

ЕЗЕ ЗА ОТПАДАНЕТО ОТ ОТБОРА НА НИГЕРИЯ ЗА МОНДИАЛ 2018

"Не се чувствах зле, даже бях горд, че попаднах в разширената група на националния отбор за Световното първенство в Русия през 2018-а година. Нигерия е голяма страна, за мен попадането сред 30-те най-добри футболисти в страната беше успех. Да, не отидох на първенството, но не се натъжих. Ако не бях добър футболист, ако не се бях трудил усърдно през цялото време, въобще нямаше да попадна в тази група. Благодаря на Господ за всичко и оценявам повиквателната от треньора на националния отбор."

УЧАСТИЕТО В ЛИГА ЕВРОПА

Малембана: "Играхме много добре във всички срещи. Нямаше слаб мач от нашия отбор, може би само един двубой срещу Спартак Търнава навън, когато не стояхме толкова добре, но продължихме напред в турнира. Във Франция срещу Страсбург се справихме много добре, ако не бяхме играли с 10 човека в Пловдив нищо не се знаеше, можехме да стигнем още по-далеч, но това е футболът."

Езе: "Имах проблеми с визата, но все пак отпътувах за Франция. Важното е, че взех участие в мача, така че всичко приключи успешно за мен."

НАСТОЯЩИЯ СЕЗОН И… ВИКОВЕТЕ НА АКРАПОВИЧ

Езе: "Силно вярвам в тима през този сезон. Играем умно, като отбор. Сега сме на трето място и, ако Господ е благосклонен към нас и вземем трите точки в София срещу Левски,ще бъде прекрасно. Мисля, че през този сезон ще се представим доста по-добре от миналия."

Малембана: "Акрапович е изключителен професионалист. Иска същото отношение от нас. Понякога тренировките са  тежки, но само със здрава и последователна работа се постигат нужните резултати. Така, че всичко е наред."

"Виковете му по време на мач? Това е мъжки спорт. Не виждам проблем, че понякога треньорът повишава тон по време на мач. Всеки крещи: аз, Езе, Акрапович… Ако е ползотворно – защо не?"

ИДОЛИТЕ И ЛЮБИМИТЕ ОТБОРИ

Малембана: "Любимият ми футболист е Върджил ван Дайк, заради неговото спокойствие. Той е силен, здрав, не губи топката, Играе всеки мач, никога няма контузии. Той е един от най-добрите футболисти в света в момента."

Езе: "Харесва ми този тъмнокожият в Тотнъм – Санчес. Допада ми неговият стил. Разбира се, Върджил ван Дайк, също е много качествен футболист и може да ти послужи за вдъхновение, но моят любимец е Давинсон Санчес. "

Малембана: "Аз съм от Арсенал."

Езе: "Манчестър Юнайтед."

МАЧ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И НИГЕРИЯ – ДЕЙВИД Е В СЪСТАВА НА "БУНДЕСТИМА", А ЕЗЕ ИГРАЕ СРЕЩУ НЕГО. КАКЪВ ЩЕ Е КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ?

Малембана: "0:0, защото и двамата сме защитници и никой няма да може да вкара."

Езе: "Германия е голяма футболна сила, нигерийският отбор също  е много добър. 0:0 е хубав резултат,защото всеки от нас ще си е изпълнил целта да не допусне гол във вратата си."

АКО ПУСНЕМ ЕДНА ТОПКА СЕГА, КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ЕДИНОБОРСТВА ОТ 10 ВЪЗМОЖНИ?

Малембана: "Резултатът ще е 5:5 или 6:5 за него. Ако има късмет, дори 7:5."

Езе: "Аз вярвам в неговите възможности. Той също е много здрав. Шансовете ни са 50:50. Важно е кой ще тръгне по-бързо към топката и кой ще застане по-добре с тялото. Това е в основата на спечелената висока топка."

ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

Малембана: "Не мога да пея. Знам "Само Локо". Обичам да пея с феновете, но проблемът е, че не знам езика. Когато го науча, обещавам, че ще пея с феновете."

Езе: "Когато взехме Купата, пях с феновете, но те ми помагаха. Музиката звучеше и аз просто се включих."

ПРЕДПОЧИТАНИЯ В МУЗИКАТА

Езе: "Обичам музиката. Когато съм щастлив си пея, но вкъщи. Обичам нигерийските ритми."

Малембана: "Крис Браун е моят любим изпълнител."

ПОЗНАНИЯТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Езе: "Добро утро"… Много ми е трудно да запомням тези думи."

Малембана: "Сам", "идва", "добро утро". Не повече."

ЗА БОСА ХРИСТО КРУШАРСКИ

Езе: "Шефът си е шеф, независимо в каква светлина го виждате. Дори да е изнервен понякога, той трябва да запази хладнокръвие. Просто такава му е позицията. Ето, аз съм професионален футболист и знам какво е полезно за мен. Аз уважавам хората, дори те да не ме уважават понякога. Аз мога да работя с всеки. Няма проблем в това отношение. Пак казвам, професионалист съм, знам какво искам, как да го постигна в точното време."

"Аз съм щастлив да бъда в този клуб заради феновете. Имам чувството, че заради тях мога да дам повече, от това, което съм дал до момента. Не мога да кажа повече, аз все още имам договор с клуба. В края на контракта ще реша какво да правя. Няма нужда да получавам предложение за нов контракт преди настоящия ми договор да изтече. Чак тогава ще реша какво да правя."   

КОМУНИКАЦИЯТА С ВРАТАРЯ МАРТИН ЛУКОВ

Езе: "Много е важна. Нямаме проблем с комуникацията, защото Мартин Луков говори добър английски. Затова на терена всичко е наред."

Малембана: "Много е важно, защото той може да те направлява. Винаги е зад теб. Говори английски , нямам проблем с комуникацията."

СРЕЩУ КОЙ НАПАДАТЕЛ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО БЕШЕ НАЙ-ТРУДНО?

Езе: "Кешеру – опитен е, техничен е, заема предварително добра позиция. Срещу такъв тип играч трябва да играеш умно. Невинаги когато идва близо до теб, трябва да търсиш контакта с него. Трябва да мислиш много, да стигаш до топката преди него заради по-добрата позиция, която си заел на терена предварително. Трябва да си много концентриран и фокусиран срещу такъв тип състезатели."

Малембана:  "Вандерсон. Играх вдясно един мач с Лудогорец, не обичам този тип дребни, технични и бързи футболисти, които сменят посоката – ту вляво, ту вдясно. За нас е по-лесно срещу някой като нас - добре сложен. Но има и друго: ако играчът е по-нисък и бърз, но не играе умно, тогава не е толкова трудно."

НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАЩИТНИК?

Малембана: "Най-добрият е Рио Фърдинанд. Той се отказа. Беше великолепен, здрав, имаше всичко, от което се нуждае един централен защитник."

НАЙ-ДОБРИЯТ ТАНДЕМ

Езе: "Фърдинанд и Тери."

Малембана: "Аз казвам Рамос и Пепе от Реал Мадрид. Нямаше по-добри от тях.

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: