ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Акрапович: Разбирам от футбол, способни сме да се преборим за второто място
Автор: Стойчо Генов 09:24 / 03.04.2020Коментари (0)2351
© Plovdiv24.bg
"Футболистите и треньорите сме преди всичко хора, като всички останали, а не гладиатори, които могат да излязат на арената и да забавляват телевизионната аудитория дори в условията на такава опасна пандемия", обяви треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович.

Босненският специалист направи изявлението си пред "Меридиан мач" по повод предложението за доиграване на сезона, което направиха в Англия. Там се коментира събирането на всички клубове в два района под обща карантина, отделени от семействата си. Целта е да не се изгубят повече от 1 млрд. евро от телевизионни права и спонсорски договори.

Акрапович е в Германия заедно с дъщеря си и по-малкия си син и се е самоизолирал край Аугсбург. Във вторник изтече задължителната двуседмична карантина след прибирането му от Германия. Наставникът на черно-белите разказа и за ежедневието си в условията на изолация.

"В Бавария мерките са същите като тези в България. Може да излизаме до магазини и аптеки, но с условието, че ще се спазва необходимата дистанция. Социалните контакти трябва да се ограничат до минимум. Хубаво е, че до къщата, в която живеем, има гора и мога да поддържам форма. Надявам се с нужната дисциплина да помогнем за по-бързото справяне с епидемията и да се върнем към нещата, които сме свикнали да правим. Футболът няма как да не ни липсва, но в момента има много по-важни неща - здравето и икономическата ситуация в глобален мащаб", категоричен е Бруно Акрапович.

"По отношение на темата с подновяването на първенството, аз ще кажа само, че в момента се говори излишно. Правят се планове, които не зависят от нас. Ще се случи това, което е най-добро за преборване на пандемията. Аз вярвам в своя отбор и способностите му да постигне своите цели. Ние сме на това място в класирането, което заслужаваме и сме способни да се преборим дори за втората позиция. Хипотези обаче няма смисъл да се коментират. Аз разбирам от футбол и мога да кажа, че след подновяване на тренировките ще са нужни минимум 14-15 дни, за да може играчите да се подготвят така, че да избегнем бум от мускулни контузии. Най-общо казано - няма как от настоящия ритъм с леки натоварвания, преходи, кросове и домашен фитнес да изискваме веднага да се правят спринтове. Мисля, че всеки, който спортува, е наясно с рисковете дори за аматьорите, а какво остава за професионални състезатели, от които искаме да правят продукт на наистина високо ниво".

"Каквото за всички, това е и за нас. Инструкциите ще дойдат от ФИФА и УЕФА и тогава много от нещата, които четох последните десетина дни, ще увиснат във въздуха. Нищо чудно накрая да се стигне до това, което нашият собственик предложи и първенството да бъде спряно. Ако извънредните мерки продължат до средата на май, а УЕФА не отложи сериозно във времето старта на евротурнирите, не виждам как ще може да се вместим", каза още треньорът на Локо (Пд).
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: