ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бруно: Казаха ми да чистя съблекалнята и върнах живота в Локо!
Автор: Стойчо Генов 14:57 / 03.07.2020Коментари (6)7492
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е едно от доказателствата, че чистата и честна работа се отплаща. Той беше "мълчалив“ и работи усърдно, а сега е любим човек в клуба. Ръководителите на черно-белите го уважават много, а феновете се радват, че бившият национал на Босна дойде в клуба и "събуди“ отбор, който не може да се похвали със сериозни успехи в предишните сезони.

В сряда Локомотив (Пловдив) спечели за втора поредна година Купата на България, след като победи ЦСКА-София с дузпи. Тази сутрин редакцията на SportSport.ba се свърза с Бруно Акрапович и в гласа му, както се очакваше, имаше голямо удовлетворение.

"Това беше труден финал, почти като на чужд терен, въпреки че се игра на "неутралния" национален стадион. Той е много близо до този на съперника и беше решено да има по 6 000 зрители от двата отбора. Стори ми се обаче, че привържениците на ЦСКА бяха повече от допустимата бройка. Нашите фенове също дойдоха, за да ни подкрепят. През по-голямата част от мача изглеждахме по-добре, противникът се събуди по-късно, след една почивка. Имахме малки проблеми, но след изпълнението на дузпи спечелихме трофея. Това е вторият поред трофей за Купата, даже сега тя стои до мен", разказа Акрапович пред босненското издание.

Сигурно е имало много поздравления. Някое по-специално?

"Приятели, семейство, познати ... Всички ни вярваха и стискаха палци, за да спечелим Купата. Еуфорията е в отбора е голяма. Това е короната на сезона, в който играхме наистина добре. Играхме на финала срещу труден противник. За първи път в България се случи треньор чужденец да печели Купата два пъти подред".

След това Бруно Акрапович посочи, че президентът на клуба му е дал големи сили и че е вярвал в него. Това се оказало правилният ход.

"Имам добри отношения с президента (б.р. Христо Крушарски). Той е бизнесмен, той не се намесва много в клуба и стои зад мен. Така беше, когато нямах резултати, той каза да "чистя" съблекалнята и ми даде време. Той спазваше целта си и плана, той имаше увереност и това му се върна по най-добрия възможен начин. Локомотив нямаше успех от дълго време и вече две години участва в Лига Европа. Знаете колко много означава това финансово и всички други неща", каза още Акрапович.

"Ние сме почти в челото на класирането през целия сезон. Бяхме близо до Лудогорец, който инвестира много пари и изглежда добре в Шампионската лига, не забравяйте да го следвате ... След пандемията от коронавируса имахме малко време за подготовка, но успяхме да се справим и във финала наистина изглеждахме в добра форма. Играем иновативен футбол за българските стандаарти и в някои мачове го доведохме до съвършенство. Затова се гордея", разказва историята си в Локомотив Бруно Акрапович.

Кенан Муслимович също е във вашия екип. Наскоро той вкара гол срещу Лудогорец?

"Кенан е млад играч, който търси утвърждаване. Винаги правя изненади за нашите фенове. Довеждам играчи, които не са толкова известни, но получават шанс да се утвърдят и да отворят пътя си. Кенан се вписва в отбора, срещу Лудогорец се разписва страхотно. Има пространство за развитие и се надявам, че ще покаже своите качества“.

"Имаме още три мача до края на сезона. След това предстои Суперкупата с Лудогорец и започва новия сезон. Не е възможно отборът да се подготви адекватно за новия сезон, но трябва да работим умно. Имам договор за още три години, фокусът ми е върху Локомотив, където оценяват и уважават работата ми. Създадох си статут на култов човек, който "върна живота в клуба", добави Бруно Акрапович в края на интервюто си за SportSport.ba.
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Благодарим ти Бруно.Голям треньор си.Не три а доживотен договор заслужаваш с Локо пд.
+2
 
 
Бруно след песновката в съблекалнята след мача.....започваш тихичко и после момчетата те последват ти вече си завинаги в историята на великия ни клуб.
+4
 
 
Бруно, да си жив и здрав, ти пишеш история със златни букви в любимото ЛОКО! През всичките тези години, никога не съм си и помислял подобно нещо и все още не мога да осмисля, какво се случва ! Завинаги ще останеш в сърцата ни ! Леганда !
на 03.07.2020 г.
+5
 
 
Bruno,legend!Благодарим!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: