ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здрава битка, червен картон, неотсъдена дузпа и отменен гол за Локо срещу Страсбург
Автор: Стойчо Генов 22:20 / 08.08.2019Коментари (47)14649
Локомотив Пловдив отново изигра силен европейски мач пред пълните трибуни на Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите се представиха достойно и затрудниха доста френския Страсбург, но загубиха с 0:1 първия двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа. Реваншът е на 15 август в Страсбург.

Гола за гостите отбеляза Стефан Митрович в 11-ата минута.

Почти целия мач пловдивчани играха с човек по-малко, тъй като още в 10-ата минута бе изгонен Томашевич. Хърватинът фаулира откъсващия се в чиста позиция Да Коста. След изпълнението на фаула домакините получиха нов студен душ, тъй като Митрович засече топката с глава в мрежата за 0:1.

Десет минути по-късно Атге Аралица напредна през центъра и пробва далечен удар, при който вратарят на Страсбург се намеси и изби в корнер. След неговото изпълнение от Парвиз Умарбаев топката попадна в Ален Ожболт на 3-4 метра пред вратата, но ударът на словенеца бе избит.

В 40-ата минута Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле, където футболист на Страсбург откровено игра с ръка, но съдията не посмя да отсъди дузпа.

В самия край на първото полувреме Бирсент Карагарен центрира остро от десния франг към малкия пеналт, където Ален Ожболт засече с шпагат в мрежата. Попадението обаче бе отменено, тъй като словенецът бе в засада в момента на подаването.

В началото на втората част французите създадоха две чисти положения, но те бяха спасени по великолепен начин от вратаря Мартин Луков.

Пет минути преди края Локо беше много близо до изравнителен гол. Димитър Илиев проби отдясно и почти от аутлинията пусна пас по земя към Бирсент Карагарен. Той шутира мигновено, но от 3-4 метра прати топката високо над напречната греда.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Стивън Езе, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Петър Витанов (82- Георги Илиев), Парвиз Умарбаев (66- Уирис Густаво), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица, Ален Ожболт (67- Давид Малембана).

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
От вчерашния празник за Пловдив и феновете на футбола личи следното - дори и с човек по малко, дори с леко подпиращи съдий франсетата видяха зор в ада който им създадохме. 95 минути пеене до последно и нито 1 песен за неградските ни съперници + за десерт много злоба в жълто в коментарите => изводът си го направете Вие - на Света на пук ние пак сме тук Ще ви Ш***ме ! САМО
+2
 
 
Мнението ми за двете спорни ситуации. 1. Бранителят леко бутна нападетеля в гръб, който вече беше пред него и нямаше друг футболист между нападателя и вратаря. Нашите коментатори често изказват мнение за достатъчност на контакта. Даже смятат, че лекият котакт, с който само се нарушава баланса на нападателя, без да бъде повален, е допустим. Нашите съдии горе долу спазват същия принцип, съответно нашите треньори вероятно така обучават и футболистите ни. Това е хитруване, нашенско тълкуване, което не означава, че правилата не са нарушени. Умишленото нарушение е изяснено кога се санкционира с жълт и кога с червен картон. Той ако не падне и ако продължи да владее топката, като остротата на атаката не се загубва, се дава авантаж и след приключването на разиграването се показва картона със съответния цвят. Така че според мен действията на съдията бяха правилни. Български съдия от друга страна не е ясно как би отсъдил. 2. Топката след центрирането се продължава с глава от нападател на Локомотив и се удря в ръката на защитника, който е на близко разстояние. Топката в случая "гони" ръката, а ръката не гони топката. От друга страна, ръката е леко разперена, увеличава обема на тялото, но е в естествено положение за човек по време на отскок. Трети момент е, че вече новото правило за игра с ръка в наказателното поле е в сила и дори да е неумишлена, се отсъжда дузпа. Значи в случая според това, че увеличава обема на тялото и въпреки че е неумишлена, би трябвало да се отсъди дузпа. От друга страна, след като е в естествено положение и топката гони ръката, като футболиста няма възможност да реагира поради близкото разстояние, не би трябвало да се отсъжда. Виждали сме случаи, в които нападател от близко разстояние цели защитника в ръката и ако тя не е в естествено положение, се отсъжда дузпа и не се отсъжда, ако е в естествено. В случая имаме два аргумента за и два против и всичко е въпрос на моментна преценка. Относно играта. Локомотив игра силно. На мен много ми харесва Аралица, много е здрав и мощен физически, а същевременно е и техничен и това му дава възможност да задържа топката. Той ако започне и да си вкарва головите положения, ще бъде топ футболист от световно ниво и класата му ще съответства на Реал и Байерн. Митко Илиев също допринася много за силната игра в средата. Когато останеш с футболист повече и поведеш, често играта ти се обърква. Страсбург не можаха да разкрият възможностите си и не играха добре след гола.
-3
 
 
Приказката свърши, пак сте си същите мърши! Тия чернилки изобщо не се напънаха дори, излязоха на тренировка за дербито им с Метц. А и защо да се напъват, след като сте с 10 човека и ви водят с гол на чужд терен? В Страсбург ще ви изнасилят с едно бързо 3:0 и приключвате с ЛЕ за следващите 15 години. Не знам за какви мъжки битки говорите, след като имахте буквално и точно 1 (ЕДИН) удар в очертанията на вратата им за цял мач? Дузпата изобщо нямаше да реши нищо в тоя мач, освен цифрата на таблото. Дори и да ви я бяха дали и да я бяхте вкарали, още в следващата атака си ви повеждаха с 1:2 и пак щяхте да загубите. Късметът тоя път не ви помогна, мангалчета. От другата седмица пак ще сте по 500 циганина на Лаута.
+4
 
 
Благодаря на момчетата за раздаването, дори и с човек по малко се бориха до последно, дадоха максимума от себе си в конкретния мач. Такива футболисти, които са се раздали на макс, няма как да загубят, защото това са борци, а не пораженци. Горд съм, че съм роден в Пловдив и че съм част от черно бялата магия на Пловдив.
+3
 
 
Това ли бяха, прехвалените франсета?? Гаранция ви давам, че там няма да паднем. Резултата, ще е или 1:2 или, 2:3. Просто сме по--добри от тях и спараведливоста ще възтържествува.
+4
 
 
Браво момчета раздадохте се въпреки загубата.Един играч на Страсбург струва 15млн. евро.С човек по малко толкова.Както каза Крушарски това си е тортата .Само Локо ПД.
+7
 
 
Доста прилично представяне. 80 минути с 10 души и все пак имахте положения. Не ви дадоха чиста дузпа, а и червеният картон беше малко пресилен (можеше и жълт да даде). Но честно казано Страсбург изпуснаха поне още 3 чисти гола. Имате шансове на реванша,топка е все пак,но моето мнение е,че и там ще ви бият,може би с 2:0
-3
 
 
Петичката я извадете от нашия и си я забиите във вашия .Голям го вадите ама си го поехте навсякъде ,др седмица повече Заря.
на 09.08.2019 г.
+5
 
 
Слабички са Страсбург и то не заради резултата,който тактически ги удовлетворява. Тръгнал с топката и се вклинява в защитата като таран,къде отива и той не знае. Не бих искал моя отбор да играе такъв футбол. Ако не беше 100% червен картон кой знае как би свършил мача. Локото игра прилично съдията също се справи добре със срещата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: