ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски: Вече имаме договор за трансфера на Ожболт, момчето даде много на Локо
Автор: Стойчо Генов 09:02 / 10.01.2020Коментари (4)4927
©
Нападателят Ален Ожболт приключи с Локомотив (Пловдив). Словенецът вече минава прегледи в Слован (Братислава). Вчера той е бил на физически тестове, а днес е последната порция изследвания.

Собственикът на “Смърфовете" Христо Крушарски вече призна, че двата клуба са постигнали договорка за продажбата му и ако всичко е наред на прегледите, Ожболт ще облече екипа на най-успешния словашки тим. В Братислава нападателят ще стане съотборник с българския национал Васил Божиков. Футболист №3 на България за 2019 година е капитан на Слован. Тимът зимува на първото място във временното класиране с 10 точки преднина пред втория Жилина.

“В петък (б.р. - днес) Ожболт ще мине медицинсик прегледи в Слован. Вече имаме подписан предварителен договор и ако всичко е наред с тестовете, сделка ще има", заяви Крушарски, цитиран от "Тема спорт". "Момчето даде много на Локо. Да се надяваме, че ще продължи с успехите и в следващия си клуб", допълни босът на черно-белите.

Ожболт се очаква да се превърне в първия крупен трансфер на Локомотив (Пловдив) от 8 години насам.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че за последно “смърфовете" продадоха любимеца на феновете Даксон да Силва на бразилския Вашку да Гама през есента на 2012 година за 180 000 евро. Преди това пък, през лятото на 2010 година, нападателят Гара Дембеле бе трансфериран от Лаута в Левски.

За Ожболт се очаква пловдивчани да получат поне 300 хил. евро. През есента словенецът се наложи като основна фигура в нападението на тима. За първенството той записа 20 мача, 6 гола и 3 асистенции и заформи отличен тандем с Димитър Илиев.

Освен това Ален Ожболт се превърна в герой и за Купата на България, където вкара победния гол за успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив) на финала на 15 май. Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че това попадение впоследствие бе избрано за най-красив гол в България за 2019 година.

Нападателят бе желан и от Лудогорец, но в крайна сметка ще премине в Слован. Той е само на 23 години, като бе привлечен в Локо от Бруно Акрапович през лятото на 2018 година. Общо в елита словенецът е записал 43 мача и 13 гола. Той е бивш национал на страната си във всички юношески и младежки формации до 17, 19 и 21 години. Интерсното е, че Акрапович извади Ожболт от нафталина след неуспешен престой в австрийския Хартберг. Иначе е играл и за Домжале и за дубъла на Борусия (Дортмунд).
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Благодарим ти Ален,и децата ни ще помнят незабравимия Финал и гола с пета...Истински нападател с нюх и хъс продължавай така и ще вървиш само нагоре към големи клубове!
-1
 
 
Такова густо ни донесе тази петичка в най вълшебната година 2019.
+1
 
 
Голям футболист, който завинаги ще остане в незабравимите спомени на Пловдив и България! Гола с пета във финала на финалите никога няма да бъде забравен! Благодарим ти Ален! Успех!
+2
 
 
Благодарим ти Ален. Винаги Пловдив ще те помни с най-хубавия и незабравим момент, а именно гола със златната пета във финала на финалите. Ние ще те помним с хубави спомени, от селата и родопската яка цял живот ще сънуват кошмари. Успех. Трансфера е на стойност 500 хиляди евро.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: