ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенклубът на Локо: Не приемаме опитите на градската управа да ни замаже очите
Автор: Стойчо Генов 09:13 / 10.12.2019Коментари (48)6702
©
Представители на Фенклуб Локомотив Пловдив бяха приети вчера в Община Пловдив, където подадоха официално и запознаха новоизбрания кмет Здравко Димитров с позицията на фенклуба, за която Plovdiv24.bg вече информира читателите си.

От "черно-белия" фенклуб обаче решиха да внесат още подробности за въпросната среща.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалния текст от Лаута:

Здравейте, Локомотивци!

Днес сутринта, 9 декември 2019 г. представители на Фенклуб Локомотив Пловдив бяха приети в Община Пловдив, където подадоха официално и запознаха новоизбрания кмет Здравко Димитров с позицията на фенклуба, публикувана вчера на официалната страница.

Нашата позиция ще бъде отнесена и на вниманието и на министър-председателя Борисов, като автор на предложението за държавна помощ за финансиране на стадиона на един отбор.

От проведения разговор с кмета установихме, че:

- Държавата, в лицето на Община Пловдив, работи приоритетно в полза на единия от големите клубове в града.

- Изразходването на държавни средства, т.е. средства, събрани от данъците на всички пълноправни граждани в България, се извършва по недопустим начин в полза на един клуб, в ущърб на всички останали.

- Предвижда се помощта, отпускана за този привилегирован клуб в Пловдив да превишава многократно тази, отпускана за всички останали взети заедно.

- Предлага се на един отбор да бъде построен стадион, а на друг да се предостави тренировъчна база.

На всички трябва да е ясно, че това просто няма как да се случи. Няма да допуснем разпределение на финансовите ресурси на държавата по неравномерен начин. Подобна политика в областта на спорта неминуемо ще отключи голямо напрежение в непредвидими последици.

Ако държавата е готова да отпусне на единия от големите футболни клубове в града определена сума, очакваме същата по размер сума да бъде отпусната едновременно с това и на Локомотив Пловдив, както е било до момента. (Преди години двата клуба получиха по 1 милион лева, които Локомотив Пловдив използва за изграждане на осветление на стадиона). Противното би представлявало необосновано облагодетелстване на един клуб с държавни ресурси.

Не приемаме опитите на градската управа да ни замаже очите с дребни подаяния ремонти, като същевременно община и държава правят всичко възможно да осигурят на другия клуб многократно повече средства.

Неслучайно самият Георги Самуилов казва, че "решението е изцяло и в полза“ на управлявания от него футболен клуб.

Ние подкрепяме финансирането от държавата на обекти, които са общинска и държавна собственост – все пак това е нейно задължение. Това обаче трябва да става при еднакви условия и без явно фаворизиране на един за сметка на друг. Няма да допуснем това.

Не приемаме опитите на стадион на частен футболен клуб да бъде поставен етикет "обект от градско значение“. Такъв е Стадион "Пловдив“ и ако община и държава искат да инвестират в обект от общ интерес, гарантираме нашата подкрепа.

Срещата с кмета не само не успокои нарастващото напрежение сред привържениците на Локомотив Пловдив, а тъкмо напротив – затвърди впечатлението за различния аршин и липсата на равен старт.

Пловдив има редица инфраструктурни обекти, които са приоритетни. Финансирането им не се определя от това привържениците на кой отбор ги ползват. Няма разумно обяснение защо това трябва да се случва със стадионите и по този начин държавата умишлено и целенасочено да създава предпоставки за обществено напрежение. Няма да допуснем това и ще се възползваме от всички законови форми на протест!

Обединени фенове на Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
"Пловдивчанина" пък чакал след фалита на ТЦ-ИМЕ синдиците да продадат базата, за да се изплатят влоговете. Хора, публична общинска собственост, т.е. улици, площади, паркове, стадиони, сгради на общини, училища, читалища, не могат да се продават, не могат да се придобиват по давност! Стоичков беше докарал испански инвеститори да строят стадион Пловдив. Те бяха склонни, но искаха в замяна на инвестицията да им се даде терен до стадиона, в Зоната за отдих, да се построи хотел! Защо не успяха? Защото има забрана за разпореждане с публичната общинска собственост!
+3
 
 
Няма смисъл да се обяснява на малоумници.Най напредналия проект за стадион в Пловдив е за Ст.Христо Ботев. Стадиона ще бъде общински.Щял да играе Ботев.Ще играе и ще плаща наем.Както Локомотив играе на общинския Лаута. А плаща ли наем ? Ст.Христо Ботев е изграден 40%. Има проект за висока категория по изискване на УЕФА. Ако някой не го е разбрал да си погледнат базата за ДЮШ. Липсва. Те за бъдещите си звезди не мислят,тръгнали да искат стадион за 500 кухи селяндура виждащи черно-бяло.Завистливи капути.Били пловдивчани!
0
 
 
"Хайде сега да ми обясниш, ако хипотетично приемем, че държавата хвърли тези 30 млн (прогнозни, в процеса на строителство може да се дублират като в Колодрума), каква е ще е ползата за другите Пловдивски отбори, не конкретно за Локото, а също за Спартак и Марица?" Дон Базилио, ползата за Локомотив, Спартак и Марица от стадиона на Ботев ще е абсолютно същата, каквато и ползата за Ботев от стадионите на Локомотив, Спартак и Марица, т.е. никаква, като същото се отнася и за базите. Изрично уточнявам, че изключвам коствените ползи. Но същото се отнася и за стадионите на който и да е отбор в който и да е град в България! Това не означава, че държавата не трябва да строи стадиони и спортни зали! Аз знам точно къде те стяга чипика, ама хайде да се опиташ да формулираш ясно искането си! Сам ще стигнеш до извода, че то е несъстоятелно!
+1
 
 
"Никой не казва, че ще се дава пара на ръка!!!" Бай Дельо, цитирам: "Ако държавата е готова да отпусне на единия от големите футболни клубове в града определена сума, очакваме същата по размер сума да бъде отпусната едновременно с това и на Локомотив Пловдив, както е било до момента. (Преди години двата клуба получиха по 1 милион лева, които Локомотив Пловдив използва за изграждане на осветление на стадиона)." Държавата няма да отпусне пари на нито един от двата клуба!
-4
 
 
Специален поздрав за всички жълти гниди:А вие турци сте,на к**ви синове , ще ви ш***ме...
+5
 
 
Няма как едно "куцо краставо магаре", да е равнопоставено с "елитен състезателен жребец". Това е и така ще бъде.
на 10.12.2019 г.
+4
 
 
На Локомотив-1936г адресната регистрация е в Кюстендил ,г-н Димитров спазвай закона и ги прати в Кюстендил там да играят и община Кюстендил да им дава нещо ако искат.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
Не може българин и циганин да са равнопоставени ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА. Не може белият и черният да са на едно, в картините на Лувара от време оно черният е в краката на белият, не може 3000 да са равнопоставени с 15 000
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: