ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Капитанът на Страсбург: Чака ни тежко гостуване в Пловдив, съперникът е във форма
Автор: Стойчо Генов 10:20 / 07.08.2019Коментари (5)4582
©
Той е само на 29 години, но вече е капитан на Страс­бург, въпреки че има зад гър­ба си едва един сезон за елзасците. Това е сръбският цен­трален защитник Стефан Митрович. Той пристигна в Страсбург преди година от белгийския Гент, като за 2018/19 записва 39 двубоя във всички турнири с фран­цузите. Митрович се съгласи да даде кратко ин­тервю за "Тема Спорт" пре­ди двубоите с Локомотив Пловдив от третия квалификационен кръг за Лига Ев­ропа.

Г-н Митрович, какво оча­квате от дуела с Локомотив Пловдив?

- Съперникът разполага с отличен отбор. Гледахме ма­човете им със Спартак Търна­ва и последния двубой с Лудо­горец - 1:1. Имат доста каче­ствени играчи. Изпитваме максимален респект към Локо­мотив Пловдив. Готвим се за два тежки двубоя.

Какви са шансовете на двата отбора и има ли фаво­рит преди първата среща?

- Шансовете са 50 на 50. Мачовете в Европа винаги са много по-различни от тези в местното първенство. Турнирните битки имат свои за­кони. Нямаме право нито да подценяваме, нито да надце­няваме съперника. Съдейки по мачовете на Локомотив с Лу­догорец и Спартак Търнава в Пловдив, ни чака много тежко гостуване. Ние нямаме толкова голям опит катo отбор в евротурнирите, тaкa че при визита нико­га не знаеш какво може да те споходи. В Израел обаче нау­чихме добра лекция, загубихме с 1:2, така че сме готови за гостуването в Пловдив.

Това, че шампионатът на Франция все още не е започ­нал, докато у нас вече се изи­граха 4 кръга, дава ли извест­но предимство на Локомо­тив?

- Така е. Локомотив вече е във форма. Те вече влязоха в ритъма на мачовете. Докато ние сме изиграли само два официални двубоя - с Макаби Хайфа в предишния кръг. Но направихме добра подготов­ка и вярвам, че това тепърва ще си проличи.

Какво е усещането да сте капитан на Страсбург? Все пак сте чужденец със само един сезон зад гърба си за елзасците...

- Благодарен съм за доверие­то, което ми се гласува. Осъзнавам каква голяма отговор­ност е това. За мен е чест да предвождам отбора в битки­те в Европа и в Лига 1 на Франция. Още след първия си месец в отбора получих капи­танската лента, което изне­нада мнозина, но се надявам, че съм изпълнил очакванията им и ще продължим отлично­то си сътрудничество. През миналия сезон спечелихме Ку­пата на лигата, което бе го­лям успех за Страсбург.

В Локомотив Пловдив има сериозен балкански контин­гент - треньорът е босне­нец, има хърватин, словенец, сърбин, които пък изведоха тима до Купата на Бълга­рия...

- Това винаги е опасно (смее се). Видях, че десният бек Ми­лош Петрович е от Сърбия. Нашите медии в Сърбия нон-стоп следят играчите в чуж­бина, така че зная за него. Другите тепърва ще ги ви­дим какво могат. Имаме още малко време, за да опознаем още повече в детайли играта на Локомотив. Досега гледах­ме техни мачове на видео. Персонално не познавам ни­кой от балканците в Локомо­тив.

Визитката ви е доста бо­гата, продължавате ли да сте част от националния отбор на Сърбия?

- Да, навсякъде играех по малко (смее се). Продължавам да съм част от националния отбор. Бях на последния лагер през юни за евроквалифика-циите с Украйна (0:5) и Литва (4:1). Надявам се да успеем да се класираме на Евро 2020, а защо не там да не се срещнем и с България.
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
И внимавайте в какъв хотел ще отседнете,защото цялата маала идваме с зурните и тупаните!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: