ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Златната пета и глава" Ален Ожболт: Спечеленият финал е най-голямото постижение в кариерата ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 08.08.2019Коментари (6)6002
© Plovdiv24.bg
Големият герой в сърцата на феновете на Локомотив Пловдив - Ален Ожболт, призна, че вече се чувства много по-комфортно в отбора и в града. Преди важните двубои срещу Страсбург от третия квалификационен кръг на Лига Европа 23-годишният словенец заяви, че има много високи цели за настоящия сезон 2019/2020.

Първо и преди всичко острието, с чийто фамозен гол с пета черно-белите спечелиха историческата си първа Купа на България през май, си пожела тимът да отстрани френския си съперник в евротурнирите, а накрая да финишира в Топ 3 на Първа Лига.

"Откакто дойдох тук, се чувствам много добре. В началото не играех много. Трябваше ми време да свикна с треньора, отбора и всичко. Всеки ден привиквам все повече. Особено сега след еуфорията за Купата. Чувствам се страхотно. Надявам се да продължаваме така", каза Ожболт пред "Домът на футбола".

"Да вкарвам голове е моята работа. Няма значение срещу кого. Всеки гол ми е важен. Да, в някои мачове головете са по-важни. От значение е да трупаш самочувствие, подкрепата на публиката помага да продължаваш да се раздаваш дори когато си уморен. Ще се опитам да вкарам още голове срещу всеки възможен съперник".

"Когато аз дойдох последен, вече беше 8 април. Бяха дошли шестима или седмина от Сърбия и Хърватия. Това ми помогна. Сега е още по-лесно. Българите също ми помагат много".

"Целта през миналия сезон беше спечелването на Купата миналия сезон, защото в първенството бяхме 8-и или 9-и. Само със спечелване на Купата можехме да играем в Лига Европа. Това бе целта. Треньорът направи много промени и затова в последните мачове от първенството резултатите ни се влошиха. Най-важната цел беше финалът за Купата. Това е най-голямото постижение в моята кариера. Радвам се, че помогнах да донесем радост на всички локомотивци".

"Със сигурност искаме да сме в топ 6. Надявам се да сме първи, естествено, но целта е топ 6. С новите футболисти като Георги Илиев и Петър Витанов вече имаме по-широк състав. Считам го за предимство в сравнение с предишния сезон. В мачовете дотук показахме, че можем да постигнем нещо повече."

"Аз искам да играя във всеки мач, а не веднъж да играя 90 минути, а после да съм резерва. Така понякога се изпада в дупка. Искам да продължавам да играя, но това е решение на треньора."

"Тук, на "Лаута" всичко е възможно. Малко ни липсва опит пред пълни стадиони и битки в два мача. Много научихме от финала с Ботев и срещите от Спартак Търнава. Както казах, на нашия стадион всичко е възможно и ще се опитаме да вземем добър резултат срещу Страсбург."

"Много, много ценна е публиката. Феновете са фантастични! Всеки мач без публика е скучен. Ще е скучно дори ако Барселона дойде тук, а ние сме без нашите привърженици. Едва ли щяхме да постигнем тези резултати срещу Спартак Търнава и Лудогорец без тези фенове." "Играл съм със словенския Домжале срещу Олимпик Марсилия. Те бяха на много високо ниво. Страсбург е подобен отбор, може би не чак от тази класа. Сигурен съм, че ние ще дадем 100 процента от себе си. Както вече казах, тук, на този стадион всичко е възможно. Ще направим анализ и ще видим къде са нашите шансове."

Ожболт не избяга от темата за разлютения диалог между него и треньора Бруно Акрапович при смяната на играча в шампионатния мач срещу Славия (3:2). "Неговият нрав сигурно е такъв. Аз имам голямо желание да играя, да вкарвам голове, да давам асистенции. Срещу Славия сигурно имах 5 добри възможности, но топката просто не влизаше и затова се изнервих. Реагирах, а това не е моя работа. Още съм млад. Говорихме на тренировката след това, казах, че повече няма да правя така и всичко е наред", коментира словенецът относно любопитната случка..

"Не съм мислил за националния отбор. Надявам се, че един ден ще дойде време да играя там. Имаме един нападател, който вкара 30 гола в последния сезон (Андраж Шпорар от Слован Братислава, завършил миналата кампания с 34 гола в 36 мача – б.р.) и друг, който играе редовно в Сент Етиен (Роберт Берич – б.р.). Дано да имам шанс да стигна дотам."

"Сега искам да бием Страсбург, а в края на сезона искам да сме в топ 6 и дори топ 3, за да можем пак да играем в Европа. Това са мачовете, в които всеки футболист иска да играе и да се изявява пред такива фенове", завърши голмайсторът на Локомотив Пловдив Ален Ожболт.
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Успех на отбора,играйте и се забавлявайте...всеки мач е бонус!
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 08.08.2019 г.
-3
 
 
неска головете ше ги вкарват с черните ланги
+3
 
 
Всяка победа на български отбор в ЕКТ е победа на българският футбол
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: