ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо показа характер и продължава да мечтае в Лига Европа! Идва ред на Страсбург!
Автор: Стойчо Генов 23:38 / 01.08.2019Коментари (14)12977
Локомотив Пловдив продължава участието си в Лига Европа. Това стана факт след драматичен реванш от втория квалификационен кръг срещу Спартак (Търнава), предаде репортер на Plovdiv24.bg от стадион "Антон Малатински". Черно-белите загубиха с 1:3, а първият двубой на Лаута бе приключил 2:0 в тяхна полза.

Така "смърфовете" се класираха за третия кръг с общ резултат 3:3 и с гол повече на чужд терен. Следващият съперник на пловдивчани е френският Страсбург, който елиминира израелския Макаби (Тел Авив) след загуба с 1:2 в реванша, но успех с 3:1 в първия мач.

Локо приема Страсбург на Лаута на 8 август, а реваншът е във Франция на 15 август.

Филип Дангубич (16), капитанът Богдан Митреа (51-дузпа) и Таварес (71) бяха точни за домакините, които играха близо час с човек по-малко заради директния червен картон на Тимотей Захуменски. Вездесъщият Ален Ожболт (74) вкара за пловдивчани.

Локомотив Пд започна отлично и изненада домакините с две скоростни атаки още в първите минути. Защитата на Спартак обаче се справи с общи усилия. Веднъж и вратарят Русов бе затруднен след коварно центриране от корнер.

Спартак обаче имаше късмета да поведе още при първото си положение. В 16-ата минута Бирсент Карагарен бе надигран близо до тъчлинията от Ловат. Той центрира към малкия пеналт, където Дангубич засече с глава в левия ъгъл на Мартин Луков за 1:0.

В 34-ата минута домакините останаха с 10 души, след като бе изгонен Тимотей Захуменски. Бранителят събори отскъсващия се в чиста позиция Ален Ожболт, който преди това умело се възползва от неразбирателство между Захуменски и Иван Месик.

В началото на второто полувреме късметът спаси домакините от изравняване. Най-напред Ален Ожболт не успя да завърши подаване на Димитър Илиев, а след това Малембана и Анте Аралица отблизо стреляха над вратата.

В 51-ата минута Давид Малембана ненужно задържа футболист на Спартак в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Тя бе реализирана от капитана Богдан Митреа за 2:0.

Десет минути по-късно "смърфовете" пропуснаха най-чистото си положение до момента. Парвиз Умарбаев центрира остро от фаул в пеналта, където капитанът Димитър Илиев засече с глава, но на сантиметри покрай гредата в аут.

В 70-ата минута ситуацията за Локо се усложни още повече. Словаците изпълниха фаул, след който Таварес бе изпуснат сам срещу Мартин Луков и засече с крак от въздуха за класическото 3:0.

Четвърт час преди края Локо се върна в мача. Бирсент Карагарен финтира бранител на Спартак по десния фланг и центрира в пеналта. Там Ален Ожболт засече от 7-8 метра с глава неспасяемо в десния ъгъл на противниковия вратар за 3:1.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Стивън Езе, Давид Малембана, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Петър Витанов (58- Парвиз Умарбаев), Милош Петрович, Димитър Илиев, Анте Аралица (71- Георги Илиев), Ален Ожболт (89- Уирис Густаво).

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Честито на всички Локомотивци и Пловдивчани! Знам, че на всички им се иска отборът да побеждава с красива игра, но на този етап в Европа това е невъзможно. Гледайте позитивно - отстранихме обективно по-силен отбор от нашия, който играе редовно в групите на Евротурнирите, с многократно по-голям бюджет от нашия. Ние не сме Барселона да се надиграваме с всеки и да бием. Важен е крайният резултат, а този път той е в наша полза. В Търнава ние играхме същото , каквото Спартак играха на Лаута - нищо! Но това няма значение! Важното е че продължаваме в следващия кръг! Да се накефим на предстоящия мач със Страсбург и каквото стане - такова! А на жълтокожите индианци мога да им благодаря за прекрасните мигове , които ни подариха от 15.05 насам!
+1
 
 
Честото продължаване машини. чета по долу, някой наши фенове леко критични. Еми нека само им напомня няколко неща. Знаят ли на Спартак Търнава Бюджета, той е между 20-25 милиона евро. Знаят ли колко е на Локото бюджета, 1,5-2 милиона лева. Знаят ли колко струват на пазара фуболистите на Спартак, около 15-20 милиона евро, нашите едва ли имат 5 милиона евро. Знаят ли,че Спартак Търнава всяка година играят в Лига Европа и са били и в групите на шампионска Лига, знаят ли,че Спартак беше шампион на Словакия преди 2 години. Еми сравнете всички тези неща и ще видите, че Локомотив отново показа добър футбол, със сърце и себераздаване, най-важното във този спорт. още веднъж честито на всички и да се готвим дай-боже за още радостни моменти с Пловдивският любимец.
-2
 
 
САМО ЛОКО!ГОРДЕЕМ СЕ С ОТБОРА,НО ТРЕНЬОРА НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛИЗА С ТАКАВА АТАКУВАЩА ТАКТИКА...10 човека на противника ни натикаха в нашата половина и САМО КЪСМЕТА ни спаси!Дано Акрапович да си вземе поука!!!
+1
 
 
Самооо Локооооо да го дуат всички жълти пичкиии
0
 
 
Добре.Честито эа победата, но ... Не може противникът ни да играе с човек по-малко и то цял час и в същото време да ни вкара цели два гола. Това е недопустимо. Така не може да се играе в Европа. Ако днес късмета бе с нас, в Страсбург ще ни скъсат гъэа от бой.В эащита сме много, ама наистина много, слаби.
+1
 
 
Няма такъв кеф! Заслужавахме го, въпреки че днес не показахме нашата игра! С Умарбаев титуляр, нямаше да загубим! Тия Търнава не са нищо особено! Просто ние играхме страхливо, защото нямаме опит и самочувствие! Е, сега имаме повече такова! То идва с победите! Влязоха пари в клуба! Ще имаме още , поне един празник на Лаута! Всичко занапред ще е бонус! Няма от какво да се срамуваме! САМО ЛОКО!
+3
 
 
определено тия мърши като домакини правят доста неудобно гостуване за нас но майната им следващите моля :Д
на 02.08.2019 г.
+4
 
 
Мощнооооо: Пловдив е само черно -бял ,Пловдив е само черно бял!Наздраве!Както писах преди мача Ботев са ни на късмет,наздраве и на тях!
+4
 
 
Само Локо ПД един е на света але,але само Локо е.
+5
 
 
Браво на Локомотив!Гордостта на Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: