ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарчетата" полетяха високо! Ботев смаза от бой Локо София - 6:0
Автор: Тодор Благов 14:22 / 26.10.2023Коментари (19)7276
Ботев (Пловдив) записа най-убедителната си победа от началото на сезона. В среща от 15-ия кръг на Първа лига "канарчетата" размазаха с 6:0 Локомотив (София).

Ботевистите буквално смазаха своя съперник, който по никакъв начин не успя да се противопостави на пловдивчани. С постигнатата победа "жълто-черните" загряха по възможно най-добрия начин за предстоящото градско дерби с Локомотив следващата седмица.

Мачът започна с възгласи срещу БФС, предизвикани от безумния начален час на срещата. Още в първата минута Антоан Бароан получи в наказателното поле и стреля, но ударът бе слаб и не затрудни Гайе.

Секунди по-късно Ивелин Попов пусна към Акере по десния фланг, който отправи техничен удар с външен фалц, но кълбото мина покрай гредата. В 5-ата минута Антоан Бароан откри резултата, макар и с голяма доза късмет. След разбъркване в наказателното поле на “червено-черните" топката се озова в нападателя и той на празна врата вкара за 1:0.

Гостите отговориха в 8-ата минута, когато създадоха суматоха пред вратата на Ботев, но Атанас Чернев се намеси и изби. В 12-ата минута “канарчетата" стигнаха до втори гол. Лука Иванов сбърка грубо в центъра на терена, Бароан напредна отляво и пусна към Акере, който от движение с плътен удар удвои аванса на ботевистите.

В 16-ата минута Карлос Франса напредна от центъра на терена и шутира, а след рикошет в крака на Там кълбото излезе в корнер. Две минути по-късно удар на Акере мина над вратата.

В 18-ата минута феновете на стадиона поискаха оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а гостите от София опънаха огромен транспарант срещу родната футболна централа.

В 30-ата минута Атанас Чернев пусна страхотен пас в предни позиции, атаката продължи с двойно подаване между Бароан и Попов, а в края Бароан от чиста позиция опита удар, но той бе блокиран. Секунди по-късно Акере намери Бароан в наказателното поле, а нападателят с диагонален удар не намери очертанията на вратата.

В 35-ата минута Антоан Конте отправи удар, който бе много слаб и неточен. Същото стори и Антони Иванов три минути по-късно. В 39-ата минута удар на Акере не затрудни Гайе, който улови.

В 41-ата минута мощен удар на Станоев мина над вратата на Ханкич. В 44-ата минута "жълто-черните" получиха дузпа за нарушение срещу Конте. Зад топката застана Ивелин Попов, който с хладнокръвен удар ознаменува рождения си ден с попадение – 3:0.

Второто полувреме стартира с голям пропуск на Ботев. След центриране от корнер се получи кратко разбъркване, топката се озова в Атанас Чернев, но младият бранител, който в ранните си юношески години играеше като нападател, стреля високо над вратата.

В 54-ата минута Карлос Франса успя да преодолее отбраната на Ботев и стреля от малък ъгъл, но Ханкич внимаваше и изби. Две минути по-късно Самуел Акере спечели аплодисментите на публиката с триково изпълнение, а последвалият удар мина над вратата.

В 57-ата минута Ботев стигна и до четвърти гол. Антоан Бароан задържа топката, залъга бранителите и пусна наляво към Емануел Уме, който с мощен удар простреля Гайе за 4:0. Секунди по-късно главният съдия Ивелин Занев си навлече гнева на феновете, спирайки обещаваща атака на "канарчетата" със спорен фаул.

В 63-ата минута красотата в играта на "жълто-черните" доведе до комбинация между Попов и Акере, но ударът на нигерийския играч мина покрай вратата. В 66-ата минута атака като по учебник доведе до пети гол за "канарчетата". Бърза акция на пловдивчани завърши с извеждащ пас на Акере към Бароан, а французинът с удар покрай Гайе вкара за 5:0.

В 71-ата минута ботевистите бяха близо до шести гол, но успоредният пас на Джеймс Етоо не намери намиращия се на метри от вратата Секулич. Секунди по-късно бултрасите започнаха с песните за предстоящото градско дерби с Локомотив (Пловдив) следващата седмица.

В 78-ата минута Ивелин Попов изведе Самуел Акере сам срещу вратаря, а бързоногият футболист с лекота преодоля стража за 6:0. В 85-ата минута удар на Секулич бе уловен от Гайе, като това бе последната интересна ситуация в мача.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Ботев: Ханкич, Там, Попов (к), Бароан, Акере, Конте, Перера, Карабельов, Уме, Балоянис, Чернев

Резерви: Кайзер, Мертенс, Секулич, Степонавичус, Етоо, Минков, Ннади, Балтанов, Колев

треньор: Душан Керкез

Локо София: Гайе, Кардосо, Франко, Димов, Милошев (к), Найденов, Станоев, Л. Иванов, А. Иванов, Мечев, Франса

Резерви: Истатков, Николов, Тешейра, Нтанкеу, Кръстев, Ламбезе, Траоре, Иванов, Силва

треньор: Данило Дончич

Още по темата: общо новини по темата: 1182
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на goche
премахни филтъра

0
 
 
Честита победа! Много добра игра. Отборът с Попето и Бароан е различен. С Числото не играха и бяхме зле. С Черно море единият мисля също не игра и пак бяхме зле. Акере и Уме са и бързи, и технични. Не знаем какво се случи, та Руснака се отърва от всички футболисти с високи заплати преди една година. Дотогава отборът се развиваше добре, надграждаше всеки сезон, както беше обещал. Ако сега запази отбора и продължи да надгражда, ни чакат добри времена. Да не се самозалъгваме обаче, последните два мача шанса беше на наша страна, във Враца три гола вкарахме след вътрешни греди.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: