ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Голяма драма в Разград! Секунди лишиха Ботев от историческа победа
Автор: Тодор Благов 22:08 / 16.09.2023Коментари (41)10222
Ботев (Пловдив) пропусна златна възможност да победи Лудогорец в Разград. Двата тима направиха драматично равенство 2:2, а домакините изравниха в 9-ата минута на добавеното време на втората част.

Срещата от 9-ия кръг на Първа лига се игра на “Хювефарма арена" в Разград. Мачът бе официален дебют за Душан Керкез начело на “канарчетата".

Лудогорци допуснаха пълен обрат в срещата, след като водеха на почивката, но “жълто-черните" стигнаха до пълен обрат. Герой за ботевистите отново бе Ивелин Попов, отчел се с гол и асистенция.

Домакините имаха превес през първите 45 минути, като контролираха изцяло инициативата. Въпреки това, “зелените" трудно стигаха до чисти голови положения и разчитаха на удари от дистанция.

В 10-ата минута разградчани получиха дузпа за нарушение срещу Текпетей. След намесата на ВАР наказателният удар бе отменен, а положението бе разглеждано в продължение на близо 5 минути.

В 13-ата минута Кайзер отрази опасен удар на Текпетей. В 26-ата минута шут на Видал от наказателното поле бе избит от стража на “канарчетата".

С течение на времето натискът на домакините се засилваше, но липсваха чистите готови ситуации. Така се стигна до 43-ата минута, в която Лудогорец получи дузпа.

Серия от удари към вратата на Ботев като по чудо не пратиха топката в мрежата, а в края на ситуацията Етоо фаулира играч на “зелените". Оливие Вердон се нагърби с изпълнението на дузпата и с плътен удар вкара за 1:0.

Секунди по-късно “жълто-черните" имаха сериозни претенции за дузпа. Ивелин Попов отправи мощен удар, топката се спря в ръката на Нареси, но Красен Георгиев подмина ситуацията.

Втората част продължи в същото темпо, като домакините владееха топката, но трудно стигаха до нещо съществено. В 49-ата минута удар на Вердон прелетя над гредата.

В 55-ата минута за първи път в мача Ботев застраши вратата на Лудогорец. Многоходова акция прати топката в Антоан Бароан, който се обърна и от 15 метра стреля, но право във вратаря.

Две минути по-късно “канарчетата" изравниха, а герой отново бе Ивелин Попов. Капитанът на “жълто-черните" осъществи индивидуален рейд и с добре насочен удар вкара за 1:1.

В 63-ата минута Фон Витри стреля от далечна дистанция, но Кайзер улови. В 79-ата минута пловдивчани бяха близо до пълен обрат, но ударът на Ивелин Попов от чиста позиция мина над вратата.

В ответната атака Кайзер изби опасен удар от фаул, а при последвалия корнер шут на Пиотровски от близка дистанция се спря в защитник на “канарчетата".

В 83-ата минута Ботев стигна до пълен обрат. Красиан Колев получи отляво по атаката и с прекрасен удар в далечния ъгъл вкара за 2:1.

В 85-ата минута Кайзер се намеси решително, избивайки точен удар с глава на играч на “зелените". 4 минути по-късно удар на Ннади мина покрай вратата на “зелените".

Така се стигна до 9-ата минута на добавеното време, в което домакините стигнаха до равенството. След центриране от корнер Пиотровски бе оставен непокрит на първа греда и с глава вкара за крайното 2:2.

Съставите на двата отбора:

Лудогорец: Слуга, Пиотровски, Витри, Русо, Вердон, Мачадо, Хайстер, Текпетей, Видал, Делев, Руан

Резерви: Падт, Терзиев, Джонатан, Гонсалвеш, Тиссера, Шуиар, Гомес, Янков, Неделев

треньор: Ивайло Петев

Ботев: Кайзер, Секулич, Попов, Етоо, Акере, Минков, Конте, Калдерон, Хертъм, Карабельов, Балоянис

Резерви: Смъркалев, Тамм, Бароан, Степонавичус, Ннади, Балтанов, Георгиев, Чернев, Колев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1182
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Канар 1
премахни филтъра

-5
 
 
Браво! Поредна селска софра на Домуса и Цингата. Толкова тото-футбол се вижда само, когато 1912 БФС подлоги се навеждат да ги употребяват. 216 “фена” гледаха това супер тото дерби, но Перуката харесва това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: