ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев падна от поляци в шоу със седем гола! Нападател на "канарчетата" впечатли
Автор: Тодор Благов 17:45 / 23.01.2024Коментари (10)7205
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) допусна поражение с 3:4 от Гурник (Забже) в контролна среща. Спарингът се игра в турския курорт Белек и бе първи за ботевистите в южната ни съседка.

Собственикът на “канарчетата" Антон Зингаревич изгледа мача от трибуните. Антонио Перера стартира в центъра на отбраната, където компания му правеше Атанас Чернев.

Титуляр за “жълто-черните" бе новият нападател Георги Николов. Извън групата за двубоя останаха Хидайет Ханкич, Мохамед Брахими и Антоан Бароан.

През първите 45 минути ботевистите играха много слабо и инкасираха три попадения от отбора на Лукас Подолски. След почивката пловдивчани значително подобриха представянето си на терена.

В 9-ата минута резултатът бе открит от поляците. Подолски пусна страхотен извеждащ пас по левия фланг, където играч на Гурник прокара кълбото покрай излезлия напред Кайзер, а Себастиан Мушиолик на празна врата се разписа за 1:0.

3 минути по-късно Гурник стигна и до втори гол. Янички пусна пас в коридор към Капралик, който надбяга бранителите в “жълто-черно" и останал очи в очи с Кайзер вкара за 2:0.

Секунди по-късно Уме Емануел се озова сам срещу вратаря на Гурник, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му. В следващите минути двата отбора си размениха по един опасен, но неточен удар.

В 29-ата минута “сините" стигнаха и до трето попадение. Груба грешка в отбраната на пловдивчани позволи бърза атака на Гурник, в края на която Себастиан Мушиолик направи резултата класически.

В 42-ата минута нова грешка в защитата на “канарчетата" едва не доведе до четвърти гол. Лошо върната топка към Даниел Кайзер бе пресечена от нападател, последва удар и само добрата изява на вратаря предотврати нов гол.

Второто полувреме стартира с опасна атака на “жълто-черните" и опасен удар на Мартин Секулич, който бе спасен от вратаря на Гурник.

Последва нова добра ситуация за “канарчетата", но шут на рожденика Янис Карабельов мина над вратата.

В 59-ата минута Фаустас Степонавичус вкара фантастичен гол. Литовецът получи отляво по атаката и с мощен удар от средна дистанция прати топката в гредата, а след това тя влетя в мрежата за 1:3.

Поляците отговориха с добре насочен удар от 20 метра, който бе спасен от Стефан Смъркалев. В 65-ата минута Кравчук получи в наказателното поле на Ботев и въпреки намесата на младия "жълто-черен" страж топката влезе в мрежата за 1:4.

В 68-ата минута отново Фаустас Степонавичус попадна в прегръдките на своите съотборници. Литовецът осъществи страхотно двойно подаване с Мартин Секулич и от близо вкара за 2:4.

В 76-ата минута един от играчите от Виста допусна много груба грешка, нападател на Гурник напредна и се опита да прехвърли Смъркалев, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 79-ата минута най-добрият с екипа на пловдивчани – Фаустас Степонавичус, бе близо до своя хеттрик, но от 10-11 метра нападателят нацели страничната греда.

В 86-ата минута направилият добро впечатление Красиан Колев пробва да изненада вратаря от средна дистанция, но стражът внимаваше и изби.

Три минути по-късно поляците изпълниха безумно тъч, последва бърза атака за "канарчетата" и Секулич пусна с пета към Колев, който с добре насочен удар оформи крайното 3:4.

Съставът на Ботев:

Стартов състав: Кайзер, Етоо, Балоянис, Чернев, Попов, Перера, Карабельов, Мертенс, Акере, Уме, Николов

Резерви: Смъркалев, Русев, Папазов, Укаки, Видев, Татаров, Джон Емануел, Балтанов, Колев, Видолов, Минков, Павлов, Батиги, Нвачукву, Секулич, Степонавичус, Найденов
Още по темата: общо новини по темата: 1191
02.05.2024
01.05.2024
01.05.2024
30.04.2024
30.04.2024
30.04.2024
предишна страница [ 1/199 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на baionzi
премахни филтъра

Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 23.01.2024 г.
-1
 
 
глътка въздух за плешивия нещастник Стикса . все той го е написал тава с многото никове . изнасилван като малък от баща си какъв друг да стане освен психо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
БФС се разгърна - глоби Ботев с над 12 бона
Ботев показа пълния стадион от птичи поглед и отправи призив към феновете
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: