ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо показа характер и продължава да мечтае в Лига Европа! Идва ред на Страсбург!
Автор: Стойчо Генов 23:38 / 01.08.2019Коментари (14)13047
Локомотив Пловдив продължава участието си в Лига Европа. Това стана факт след драматичен реванш от втория квалификационен кръг срещу Спартак (Търнава), предаде репортер на Plovdiv24.bg от стадион "Антон Малатински". Черно-белите загубиха с 1:3, а първият двубой на Лаута бе приключил 2:0 в тяхна полза.

Така "смърфовете" се класираха за третия кръг с общ резултат 3:3 и с гол повече на чужд терен. Следващият съперник на пловдивчани е френският Страсбург, който елиминира израелския Макаби (Тел Авив) след загуба с 1:2 в реванша, но успех с 3:1 в първия мач.

Локо приема Страсбург на Лаута на 8 август, а реваншът е във Франция на 15 август.

Филип Дангубич (16), капитанът Богдан Митреа (51-дузпа) и Таварес (71) бяха точни за домакините, които играха близо час с човек по-малко заради директния червен картон на Тимотей Захуменски. Вездесъщият Ален Ожболт (74) вкара за пловдивчани.

Локомотив Пд започна отлично и изненада домакините с две скоростни атаки още в първите минути. Защитата на Спартак обаче се справи с общи усилия. Веднъж и вратарят Русов бе затруднен след коварно центриране от корнер.

Спартак обаче имаше късмета да поведе още при първото си положение. В 16-ата минута Бирсент Карагарен бе надигран близо до тъчлинията от Ловат. Той центрира към малкия пеналт, където Дангубич засече с глава в левия ъгъл на Мартин Луков за 1:0.

В 34-ата минута домакините останаха с 10 души, след като бе изгонен Тимотей Захуменски. Бранителят събори отскъсващия се в чиста позиция Ален Ожболт, който преди това умело се възползва от неразбирателство между Захуменски и Иван Месик.

В началото на второто полувреме късметът спаси домакините от изравняване. Най-напред Ален Ожболт не успя да завърши подаване на Димитър Илиев, а след това Малембана и Анте Аралица отблизо стреляха над вратата.

В 51-ата минута Давид Малембана ненужно задържа футболист на Спартак в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Тя бе реализирана от капитана Богдан Митреа за 2:0.

Десет минути по-късно "смърфовете" пропуснаха най-чистото си положение до момента. Парвиз Умарбаев центрира остро от фаул в пеналта, където капитанът Димитър Илиев засече с глава, но на сантиметри покрай гредата в аут.

В 70-ата минута ситуацията за Локо се усложни още повече. Словаците изпълниха фаул, след който Таварес бе изпуснат сам срещу Мартин Луков и засече с крак от въздуха за класическото 3:0.

Четвърт час преди края Локо се върна в мача. Бирсент Карагарен финтира бранител на Спартак по десния фланг и центрира в пеналта. Там Ален Ожболт засече от 7-8 метра с глава неспасяемо в десния ъгъл на противниковия вратар за 3:1.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Стивън Езе, Давид Малембана, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Петър Витанов (58- Парвиз Умарбаев), Милош Петрович, Димитър Илиев, Анте Аралица (71- Георги Илиев), Ален Ожболт (89- Уирис Густаво).

Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на HИКОЛАЙ 1950
премахни филтъра

0
 
 
Добре.Честито эа победата, но ... Не може противникът ни да играе с човек по-малко и то цял час и в същото време да ни вкара цели два гола. Това е недопустимо. Така не може да се играе в Европа. Ако днес късмета бе с нас, в Страсбург ще ни скъсат гъэа от бой.В эащита сме много, ама наистина много, слаби.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: