ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Напук на коронавируса! Локо почна тренировки, на Лаута спазват стриктни мерки!
Автор: Стойчо Генов 12:28 / 04.04.2020Коментари (15)6949
© Plovdiv24.bg
Локомотив Пловдив поднови тренировките на Лаута въпреки коронавирус пандемията. Новината разкри аржентинецът Лукас Масоеро в интервю за местното издание "Овасион 90“.

"Днес (б.р. интервюто е взето вчера, 3 април) започнахме да тренираме на групи по четирима човека с по един треньор. Преобличаме се в съблекалнята, но футболистите сме много отдалечени един от друг. Различно е, но в това отношение клубът ни влезе в положение и най-вече ни помогна психологически да не сме сами“, започна разказа си Масоеро пред аржентински журналист.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че доста европейски клубове в момента тренират по този начин, а от германския Шалке 04 дори публикуваха снимки.

"Вече сме в карантина от близо 4 седмици. Истината е, че се отегчихме максимално и очакваме някакво решение за първенството – не се знае кога ще завърши сегашният сезон, кога ще започне следващият“, добави аржентинецът. Той е сам в Пловдив, но призна, че е най-близък с друг чужденец в отбора.

"Имаме португалец в отбора (б. а. – Диниш Алмейда) и с него общувам най-много, тъй като той говори добре испански, защото е играл там“, добави Масоеро.

"Най-трудното в момента е изолацията, защото съм свикнал да споделям съблекалнята с 20 човека и да пия кафе с някои от тях. С говорещите португалски се събираме да тренираме заедно, като взимаме необходимите мерки и спазваме нужната дистанция“, разказва защитникът. (б.р. Освен Диниш Алмейда, Масоеро най-вероятно има предвид бразилците Уирис Густаво и Лукас Салинас, който е с испански паспорт и също владее испански език перфектно).

"Що се отнася до футбола, имаме система на игра в отбора и я спазваме много стриктно. Не я сменяме от един мач за друг. Анализираме играта на съперника, но ние се придържаме към нашата система. Повечето отбори тук играят 4-3-3, а ние използваме 3-5-2, което ни носи резултати“, смята аржентинският защитник на Локо.

"При адаптацията ми тук най-трудно ми беше общуването със съотборниците ми, защото те трябваше да свикнат с мен, тъй като не исках аз да се променям. Сега всички са станали малко латиноамериканци“, казва през смях Масоеро.

"Подходих с нужното уважение и научих достатъчно български, но когато пристигнах се оправях само с английски и дори и до днес го използвам, защото се чувствам по-сигурен. С новите попълнения също говорим английски, защото истината е, че българският е странен и много труден език“, смята южноамериканецът.

"Трябва да осъзнаем добре световната ситуацията, в която живеем и това, което се случва, не е шега. Трябва да се грижим повече един за друг и да приемем мерките на правителствата, каквото и да ни струва това. Ако спазваме карантината, ще излезем по-бързо и ще се върнем по терените“, завършва интервюто си Лукас Масоеро.
Още по темата: общо новини по темата: 933
24.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
14.07.2020
13.07.2020
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kopeleto88
премахни филтъра

-2
 
 
Тъпите селски пръчки, дето се мислят за футболяги, мама ви де**а циганска, много е важно се едно да тренирате, че вие и стренировки пак няма да ставате за нищо, тъпи чалгари
-2
 
 
селски плоски тикви...карантината е задължителна и неспазването и се инкриминира
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: