ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шок в Ботев! Георги Самуилов обяви, че се оттегля!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 21.02.2017Коментари (35)16261
© Plovdiv24.bg
Собственикът и основен спонсор на ФК "Ботев" - Пловдив, Георги Самуилов се оттегля от клуба, обяви самият той. По думите му причините са няколко.

Първата е в наследените тежести от предишното ръководство, които се оказват воденичен камък върху съществуването на отбора. Те са от времето на Цветан Василев. "Щедрото" спонсорство на ексбанкера се е изразявало в кредити, които са в размер на около 12 милиона лева. Сега те висят като дългове, които на практика повличат след себе си нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион "Ботев", която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено. "Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени", обясни бизнесменът, цитиран от "Труд". Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в "Ботев" принудиха през септември м.г. другия собственик - хотелиера Румен Чандъров, да излезе от клуба поради сложните взаимоотношения с феновете. Капката преля заради упреците им към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора - запалянковците, или собствениците. В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им ще бъде постепенно.

"Ботев" изпитва хроничен глад от липса на спонсори. Причина за това са и неразбориите, които отблъскват хората с пари. Самуилов е преценил, че самостоятелно не може да участва в издръжката на клуба.

Той припомня, че за последната година е направил немалко за отбора. Подменено е осветлението в базата в кв. "Коматево" според изискването на БФС. Отборът е регистриран за новия сезон в Първа лига. Бяха взети няколко играчи, в никакъв случай клубът не е пред фалит.

"Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред", поясни Георги Самуилов. Акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите.

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на iwan
премахни филтъра

-2
 
 
При идването на власт на Цветан Василев, аз на стадиона и тук казах, че този на снимката е параван-лице и е никой! Казах, че този ще ликвидира държавата и отбора. Като го казах един тръгна да се бие с мен, та даже търсеше камъни. Казах на всички, че този е по голям крадец и от Христолини. Просто Христолини беше буфер, а този е никой. Целта на това мероприятие е, да се унищожат бавно но трайно старите футболни клубове в България. Дали ще стане ще видим, но е започнато и от нашия отбор нищо няма да стане и остане. Всичко си има цел и винаги лошите новини идват след победа извън Пловдив. Целта е отбори като Лудогорец да заменят отбори като Ботев Пловдив и така историята да се притъпи. Хората да са прости, невежи, с къса памет и така да ги контролират лесно. Така е приятели Ботевисти. Приказката свърши и ако не се намери някой в следващите часове да направи нещо свежо и мъдро, то може да няма мач и с Дунав. Всички са срещу нас и вместо да се плюем да видим как ще изплуваме. Време е ръководството да каже истината и то още днес. Благодарим на общината за " бързата намеса " Време е прокуратурата да влезне и да потърси отговорност за състоянието на стадиона. Време е мишока Цветанов да се прибере в България и да си понесе отговорността.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 21.02.2017 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: