ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сдружение ПФК Ботев с много важно обръщение към футболната общественост
Автор: Стойчо Генов 20:04 / 06.02.2020Коментари (5)6996
©
Сдружение ПФК Ботев Пловдив, което притежава 1 процент от клубните акции, излезе с официално обръщение към привържениците на "жълто-черните", както и до футболната общественост.

Plovdiv24.bg публикува текста на Сдружението без редакторска намеса:

ДО ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ

ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ НА ФУТБОЛА,

Сдружение ПФК Ботев е юридическото лице, законен правоприемник на ФК Ботев Пловдив, създаден през март 1912 год. Сдружението е учредено през 1990 год. В него членуват представители на всички фенски организации и то представлява широк кръг от привържениците на Ботев Пловдив. Сдружението е притежател на четирите елемента на финансовия феърплей, съгласно нормативите на УЕФА: седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб.

Сдружението е член на БФС и благодарение на това обстоятелство ПФК Ботев АД с мажоритарен собственик Георги Самуилов участва в българското първенство. Сдружението през 2010 год. възобнови участието на клуба в българския футбол след фалита на акционерното дружество с мажоритарен собственик Д. Христолов. Сдружението пое клуба през 2014 год. след фалита на КТБ АД и под негово ръководство през 2017 год. ПФК Ботев Пловдив спечели две купи в една и съща година.

Поради гореизложените факти, Сдружението е гарант и носител на пълната отговорност за състоянието и съществуването на автентичния Ботев Пловдив. За да изпълнява горепосочените си функции, Сдружението има право на един член в Съвета на директорите на АД, съгласно Устава на ПФК Ботев АД, и този член се определя единствено и само от Общото събрание на Сдружението, което е самостоятелно и независимо юридическо лице и всякаква намеса в неговите дела е недопустима.

В настоящата ситуация на седемчленен Съвет на директорите на акционерното дружество, Сдружението няма никаква правна и фактическа възможност, както и никакви намерения, да управлява ПФК Ботев Пловдив. Неговата роля е да защитава интересите на вековния клуб, защото Ботев Пловдив е създаден от феновете за феновете, а не за мажоритарния собственик, който и да е той, защото Ботев Пловдив го е имало и ще го има преди и след него.

Важно е да съобщим, че прехвърлянето с писмен договор на 60% от акциите от Сдружението на дружество на настоящия мажоритарен собственик стана през 2018 год. при следните задължения на същия:

1. Да развива и финансира ПФК Ботев Пловдив, както и да изгради стадион "Христо Ботев“, съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект.

2. В съвместен диалог с останалите акционери и в частност със Сдружение ПФК Ботев да обсъди и приеме механизъм, който гарантира запазване на седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб и право на ползване на стадион "Христо Ботев“, включително чрез промени в Устава на дружеството и вписване в Търговския регистър.

3. Да разработи стратегия и план за развитие на ПФК Ботев Пловдив чрезпромени в управленската структура на клуба с цел привличане на нови членове на Съвета на директорите с опит, познания и авторитет, ангажирани със стратегическото и оперативното му управление.

Кое от тези задължения е изпълнено от мажоритарния собственик всеки може сам да прецени. Поради това, нямаме желание същият да напуска клуба и категорично се противопоставяме на всякакви опити да бъдем употребени като причина за ново бягство от Ботев Пловдив, каквото настоящият собственик направи веднъж при определени политически обстоятелства в началото на 2017 год.

Настояваме мажоритарният собственик да изпълни поетите от него договорни задължения и други реципрочни ангажименти, като не се поставя над Закона и спазва правовия ред.

Оставаме с разбиране и без коментар последното изявление на мажоритарния собственик от 05.02.2020 год. в стил 90-те години на миналия век.

06.02.2020 год., гр. Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Гледайте да не ядосате вожда, че после пак за нов ботевЪ требе да мислите. Едва ли ще успеете да излъжете друг отбор след Сопот, за да им вземете лиценза.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: