ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пет фирми с оферти за довършване на "Колежа", най-ниската е за 38,9 млн лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:06 / 08.06.2020Коментари (17)14627
© Plovdiv24.bg
Пет фирми подадоха индикативни оферти за остойностяване на количествените сметки за доизграждане на стадион "Христо Ботев". Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след изтичане на крайния срок на пазарното проучване. Най-ниската индикативна оферта е 38,9 млн. лв, а най-високата е 46,8 млн. лв. Цените са без ДДС.

Оферти са подали "Адлер-ИН" ЕООД, "Маридел 2012" ЕООД, "Пътинженеринг" ЕООД, "Сиенит стротелна група" ЕООД и ПИМК ООД.

"Община Пловдив ще се съобрази с офертите, тъй като целта на това проучване бе да получим оптимална цена за довършването на стадион "Христо Ботев". Със индикативните стойности ще бъде съобразена  обществената поръчка по ЗОП", коментира още Пламен Райчев.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
37 млн.лв. отпуснаха за стадион в Пловдив и всичко отива за Колежа. На лаута чак като са готови картинките ще се търсят пари...
0
 
 
А на новия басейн му теглихте чертата
-1
 
 
Цирка предстои. :)) Предлагам байонзи да построи гмнежа, като най-голям фен на индианците :))
+4
 
 
Когато общината закупи проекта и построеното до момента там на дружество Рея в Колодрума,брои 9 милиона. После наля още 12 от трансфери от МС. Оказа се,че проекта и документацията са сгрешени та се наложи правителството и МС да преведе още толкова на няколко транша за да се довърши залата. Обаче се виждаше за какво отиват. Завършиха я и после излезна одита. Важното е ,че я има! Частния проект за по малко по малката зала в Русе на братя Бобокови излезна същите пари! Уж частен проект и едва ли ще се крадат сами. Та тея 25 милиона за Колежа са за да се започне.Ако с тях се затвори стадиона и останат довършителни неща ,омразния Ви Борисов ще даде още пари за да се приключи до край. Просто иска да види ангажимент и резултати на строежа ,а не мрънкане и туткане. Той се зарече и ще си изпълни ангажимента ако види работа. Никъде в Европа няма да намерите съоръжение за 20000 души,стадион ,построен от нулата с категория по УЕФА за Европейски турнири и да струва 20 милиона евро. 2013г. Немска фирма искаше да строи стадион подобен на този на Майнц 05 за около 25000 души в Овча купел. На мястото на Ст.Славия. Тогава германците бяха изчислили 40 милиона Евро за инвестицията си в София. Смятайте. Къде са 80 милиона лева преди 7г.за подобен стадион!Вие си мислите,че е без пари...
-1
 
 
Ало, Зико, кво станА, ве? По изборите големи обещания на агитките, после мотане, мотане, а сега май ударихме в стената. Това ли измислихте, да кажете, че няма пари и Ботев да остане без стадион, защото се чудите как да откраднете повече? Лошо ще се спънете, да си знаете! Дръпнете им ушите на тия фирми, а вие се примирете с това, че от стадиона няма да може да се открадне много, а само минимално. 25 милиона са достатъчно за Колежа, че и за крадене има. Овладейте я малко тая невъобразима алчност и направете така, че стадионът да стане. Нямате друг ход по тоя казус. Хич не се изживявайте в някакъв друг филм. За да има хепи енд, трябва да има стадион. А с тия цени, дето сте щели да се съобразите с тях, краят май ще е като по Тарантино.
+1
 
 
Като гледам, все наши фирми наредени. Но ми е чудно кметът как я мисли, че ще стане тая схема, защото е очевидно, че всичко над 25 милиона е предназначено да се открадне. А разликата между 25 и 60 милиона с ддс си е 30 милиона. Кметът Зико трябва да излезе веднага пред медиите, да заклейми алчните фирми, да им обясни какъв е проекта и така да докаже, че не участва в предполагаемата схема. Всяко друго действие от негова страна ще изглежда като съучастие в корупция и ОПГ. Кога е казана истината - когато са докладвали на Бойко проект за 25 милиона или сега, когато ще съобразяват обществената поръчка с тези нови цени? Умишлено ли са подвели Борисов или по невнимание, защото са глупави и некадърни? И в двата случая столовете им яката се клатят, ми се струва.
+1
 
 
Кви са тия цени, ве? Същата история, като с Колодрума. И как така общината ще се съобрази с тия цени?!? Зико, ти напълно си изперкал, приятел. Нали като отидохте при Бойко, му дадохте проект за 25 милиона, как така сега сумите стават тройни? Вие май се ебавате с премиера, а? Ама нали знаете, че накрая той ще си прибере парите, които отпусна, стадион няма да има и вас ще ви избесят по тополите край Марица. Това трябва да ви е напълно ясно, ако подкрепите тези суми, в Пловдив ще избухне бунт. Вие му мислете къде ще се скриете от феновете. Не е нормално това. Навремето стадион Пловдив щеше да струва 20 милиона, Славчо Атанасов и архитект Маринов занесоха на Бойко план-сметка и сумата беше ясна. При вас всичко е мъгла. Веднъж 25 милиона, сега ще се съобразите с 46 милиона и то без ддс. Нямате акъл и не съзнавате какво ще забъркате. Ама то вие все такива ги вършите, но май това ще е последната ви и фатална грешка. Ще запалите града, ей! Опичайте си акълите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: