ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: "Колежа" ще има само два сектора със седалки, общината ще прави терена
Автор: Стойчо Генов 09:35 / 28.04.2021Коментари (75)23172
©
Заместник-кметът на Пловдив по строителството Пламен Райчев отговори на въпросите на Гражданския съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев“, научи Plovdiv24.bg.

Както вече информирахме нашите читатели, феновете на Ботев зададоха 4 много важни въпроса относно довършването на стадиона, като освен това изискаха отговор в 7-дневен срок.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалния отговор от Община Пловдив:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ,

Във връзка с постъпило заявление от СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ с Вх.№ 21КЛ- /19.04.2021г. относно изпълнение на строеж, част от общинска спортна инфраструктура- стадион "Христо Ботев“ гр.Пловдив и поставените от Ваша страна въпроси, Община Пловдив в качеството си на Възложител изразява следното становище:

По въпрос №1 -В изпълнение на откритата процедура по Закона за обществените поръчки и сключения договор за строителство, изпълнителят-"ДЗЗД КОЛЕЖА“ в срок е представил изготвения от него финансово-строителен план, съгласно който в етап едно е предвидено да бъдат изпълнени всички дейности по част пътна: вертикална планировка, всички подготвителни дейности, реализиране на грубия строеж на всички сектори- А,Б,В,Г, изпълнение на всички довършителни работи по сектор А (в обхват определен от проектантите), всички довършителни работи по сектор Г(в обхват определен от проектантите), изпълнение на фасадна дограма по всички сектори, изпълнение на врати в сектор А, изпълнение на всички предвидени обработки по трибуни, а именно -полагане на хидроизолация, парапети, мрежи, преградни стени, монтаж на седалки в сектор А и Г

След съгласуване на гореизброените строително-монтажни работи с проектантския екип и строителния надзор на обекта е потвърдено, че в този си вид и обем стадиона ще може да се ползва за мачове от българското първенство и за купата на България.

По въпрос №2 - Община Пловдив е възложила изпитване на наличните седалки (закупени от Община Пловдив по друга процедура по ЗОП) на пластмасов продукт по показател: устойчивост на огън, съгласно изискванията на чл.64 ал.2 за продукти от пластмаса- V-0 ,БДС EN 695-11-10“ изпитване на опасност от пожар .част 11-10: изпитвателни пламъци, хоризонтален и вертикален метод за изпитване с пламък с мощност W от Наредба №1з-1971/2009 за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар.“

След предоставяне на резултатите от изпитването и анализ на същите може да се изготви становище за съответствието на наличните седалки с изискванията на УЕФА.

По въпрос №3 - В настоящата поръчка не са предвидени мероприятия за ремонт на терена на стадион Ботев.

Община Пловдив е поела като ангажимент възстановяване на тревното покритие на терена с цел нормалното му използване. Възложено е и на проектантски екип на обекта да предостави техническо решение за възстановяване на тревното покритие включващо проекто-сметна документация, на базата на която, средствата за възстановяването му ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Бате Бойко, че сте прости селяни е ясно и точно затова пишеш и питаш, що все жълти мисири били.....ми гиди селяко, ние ли майна да сме носили името ДНА Пловдив, сиреч били сте "пловдивските армейци" и знаеш ли къде беше щаба на Втора Армия, с две думи вие сте гадничко селско комунистическо клубче с протекции от партията майка....Локомотив винаги е бил и ще бъде отбора на интелигентната кореняшка част на Пловдив.
-1
 
 
болниците се нуждаят от ремонти, обаче гербокомунизма си мисли, че ще дава пари за терена на отбор от БКП, вместо да спасяват хората. добре кой луд ще гласува за тях?Инфекциозна болница е в окаяно състояние и може би повечето от половината който умират там , умират от нехайството на държавата. обаче ги пишат ковид и трупаме бройка пред европа. Обчае здравко Димитров ще дава пари за нещо без логика, а не да спасява човечки животи. Това е управлението на България в момента!!!
-5
 
 
Ето една кражба от местните данъкоплатци, която Мая Манолова и новите партии ще разследват!
на 28.04.2021 г.
+7
 
 
Добре бе аз само едно нещо немога да зацепя. Защо все жълти бе,защо! Чомаков жълт,Славчо жълт,Тотев жълт,Зико жълт и следващия ще е жълт и каква е тая причина. Уж жълтите са всичките от селата пък как тия дяволи се уреждат да гласуват в Пловдив и да избират жълти не го проумявам. Или жълтите са по-малко но са по умни и затова все тях избират градоначалници ,че от стрелочници и кантонери няма как да стане. И няма равество и това си е пък пред бога уж всички сме равни пък в Столипитово след 10 часа мирише на мърша та се не трае пък в центъра от уличните лампи висят саксии с цветя. Уж всички сме равни пък в Столипиново гьолове и шавари пълни с комари и попови лъжички пък на центъра фонтани пеят бягат святкат...Е няма как да има равентво не го разбирам и аз ама Ботев си е Ботев и за него винаги повече ще има.Бе едни седалки да вземем да броим ами и те два пъти повече от на стадиона на КЕЧ-а
-4
 
 
Ей селяни някой ще каже ли Зингата га жа става сайбия ва.
-3
 
 
Чета отговора на Общината и тоя зам.кмет явно е пълен хал хабер, та отговора е пак в стил "не казваме нищо конкретно, па вие си пишете декларации" и като гледам как султрас сопот точат лиги за стадион, за всеки разумен фен е ясно, че "гранда от квартал Коматево" в най добрия случай може да цъка на Беркут Арена....те ви пускат по пързалката, вие се радвате!
+4
 
 
ей тва жалтурити пак са уредиха пък ний ша лаем месечината и ша вием на глад .вай вай каква беши тая наша садба ,все в сянката на жалтити
+5
 
 
Много се кефя, когато мангалите се цепят от завист. Споко Ботевисти, и стадиона ще стане и терена ще ни направят. Пък нека Кюстендилци синеят от яд. Чудя Ви се акула какво им (му)обяснявате. Защото имам чувството, че биковете надолу са на един и същ безработен мангал.
-4
 
 
Зингата ся кат ва земи, ще играете в Суперлигата с Реал и Ман.Юнайтед, ама в Брани поле......
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 28.04.2021 г.
+4
 
 
Мангали, темата е за стадиона на ГРАНДА на Пловдив! Като стигнете до вашия - пишете си колкото искате!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: