ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сензационно: Известен бизнесмен, свързан с друг клуб, довършва Колежа! Кой ли е той?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 29.05.2017Коментари (28)21920
© Plovdiv24.bg
Довършването на стадион "Христо Ботев" ще бъде основен приоритет за новия собственик на Ботев (Пловдив). В момента съоръжението стои недоизградено, а от 3 години отборът играе мачовете си на базата в Коматево.

Клубът събори Колежа през 2013 година, като новото съоръжение на негово място трябваше да е готово до лятото на 2015 година. Това обаче не се случи - в средата на 2014 година строителството бе замразено, като на груб строеж бяха завършени само две от трибуните.

Нещата около стадиона обаче може да се променят в близко бъдеще. В Пловдив усилено се говори, че в последните дни са се водили разговори на най-високо ниво по този въпрос. Очаква се строителните работи по стадиона да бъдат подновени през лятото.

Сериозни източници твърдят, че с тях може да се заеме малко над 40-годишен бизнесмен, който е пряко свързан с друг клуб. Името му е сензационно, съобщава "Тема спорт". Развръзка по този въпрос предстои през юни и ако всичко се развие по предначертания план, строителните дейности трябва да стартират в края на лятото.

Следващите дни ще бъдат доста динамични за Ботев. Клубът ще има нов собственик след Общото събрание. То е насрочено за 2 юни, петък. Очаква се тогава мажоритарният пакет акции да премине от ръцете на фенското сдружение ПФК Ботев 1912 в тези на Георги Самуилов. Бизнесменът и досега бе ангажиран с осигуряването на част от издръжката на отбора, въпреки че през пролетта се отказа от дяловете си. Той винаги откликва на призивите за помощ от управата. Неговото желание също е повече средства от издръжката на клуба да отиват за довършването на Колежа, отколкото за взимане на нови футболисти, които да прибират големи заплати.

Сериозните разговори за подновяването на строителството на "Христо Ботев" е поредната добра новина и за привържениците на "канарчетата" след спечелената наскоро Купа на България и факта, че Георги Самуилов отново ще поеме цялостната издръжка на клуба. Не е изключено обаче в Ботев да се появи и друга, много по-силна фигура, която първоначално да помага само за доизграждането на стадиона.

Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.05.2017 г.
-1
 
 
Разбрах че е Пеевски с парите от КТБ
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
Някой Домусчиев ще да е, Георги е 72-ри набор, иначе кой друг ще се заеме? Ама защо пак тези потайности, защо новината не излезе, когато е напълно ясно за какво иде реч. Аз все си мисля, че вече няколко пъти стадионът започваше да се строи, но така и не започна. Дано този път се довърши Едит: Ама тази новина я твърди Тема Спорт, въобще да й вярваме ли?
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 29.05.2017 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
на 29.05.2017 г.
+12
 
 
Новината е супер! Хубавите новини за любимия отбор носят страхотно настроение. Също голямо густо ми прави да гледам как комплексираната по-малка част от хубавия ни град се гърчи от завист и злоба (справка - първият пост).
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 29.05.2017 г.
+17
 
 
Много хубава новина!
+19
 
 
Изпитвам съчувствие към проблемите с безпаричието при съседите от Лаута, но такива като оня екземпляр, дето само комплекси има от нас(аслъ затова и пръв е тука да се изака!) и бълва глупости...ме карат да си мисля, че е време и от двата отбора да си ги изритаме боклуците.
+16
 
 
Колко мъка има в тази циганска душа, а унфо? Толкоз комплекси от жАлтото-и от отбора и от това в гащите.. Не стига, че взеха Купата жАлтите/ а не я продадоха като циганите преди 3 г./, не стига че локуту го бият отборчета ,дето миналата година бяха в Б група/ 4-3 от Русе насред лайнаута/, не стига че "великата трибуна Бесика" е едно сглобяемо скеле, не стига че Крюшо нехае за Локуту и не им е давал пари от Нова година, не стига че ...Ай да не продължавам, че току виж си се разпенил , а все пак -празник имате -Разаман,да ви е честит! А сега на всичкото отгоре- може и малко по бавно, но стадиона ще се построи. А вашата Бесика така и ще си остане...
с .. . с. с.с .с с. с.с
-18
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (7)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: