ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Извънредно: Феновете на Ботев в протестна готовност! Парите за "Колежа" отново не стигат!
Автор: Стойчо Генов 20:23 / 31.08.2022Коментари (22)8880
©
Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив и Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излязоха с официална обща позиция относно завършването на стадион "Христо Ботев". От нея става ясно, че "жълто-черните" фенове обявяват протестна готовност. Причината е, че дори с бъдещото отпускане на 12 милиона лева от Община Пловдив, средствата за цялостното довършване на съоръжението отново няма да достигнат.

Бултрасите изпратиха позицията си и до кмета на града Здравко Димитров.

Конкретният повод за реакцията на привържениците е среща, която се е състояла вчера (30 август). Въпреки че на нея са присъствали кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Пламен Райчев, от Общината явно са предпочели да мълчат и не изпратиха дори едно изречение като съобщение до медиите. За лош късмет на Зико и Райчев обаче, за въпросната среща първо информира строителят на стадиона, а сега идва и гневната позиция на феновете.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на бултрасите:

ДО ВСИЧКИ ЖЪЛТО ЧЕРНИ ФЕНОВЕ,

ДО ЗДРАВКО ДИМИТРОВ (КМЕТ НА ГРАД ПЛОВДИВ)

Уважаеми Ботевисти,

На 30.08.2022г. между 16:00ч. и 18:00ч. беше проведена среща между представители на жълто-черната общественост в лицето на представители на Бултрас, Сдружение ПФК Ботев и КПБП, а от другата страна бяха Здравко Димитров (кмет на град Пловдив), Пламен Райчев (заместник-кмет на град Пловдив), Атанас Чилингиров, Атанас Ангелов (надзор), Илиян Филипов (собственик на ПИМК).

В началото на срещата бе изискана информация от строителя за това колко ще струва завършването на стадион "Христо Ботев“ по проекта, за който мечтаем всички. Същият изяви притеснения относно ангажирането с точна сума, тъй като до ден днешен все още няма пълната проектна документация, която го спира да направи пълна количествено-стойностна сметка. Сметка, за която имаме осигурени 37 млн. лева от държава и община, извоювани с огромните усилия на жълто-черната общественост.

На въпроса защо все още няма пълната проектна документация за стадиона се нае да отговори г-н Атанас Ангелов (надзор), който изтъкна 3 проблема, които "спъват“ предаването на пълната проектна документация. В следващите редове ще се опитаме да Ви запознаем накратко с трите проблема и решението им:

1. Проблем с таблото на стадиона – нямало писмено становище от общината (възложител) къде искат да е таблото и как да бъде поставено. Изговорени са 2 варианта на няколко срещи, но в крайна сметка се е наложило арх. Савов да изпрати официaлно писмо (от 28.08.2022г.), с което пита официално възложителя за решение.

Решение: Днес (31.08.2022г.) Здравко Димитров обеща да подпише и изпрати официален отговор, с което да разреши проблем 1.

2. Проблем с озвучаването – въпреки неясните обяснения за конкретния проблем и неговото разрешение след натиск от наша страна и триминутен разговор между гореспоменатите лица те обещаха, че и този проблем ще бъде решен…

3. Проблем с паркоместата около стадиона – проблем, който имат всички стадиони в България. Оказа се, че и тук има лесно решение – 2 писма между възложител и надзор.

Толкова за двучасовата среща. Нека всеки сам си направи изводите трябва ли феновете да присъстват на среща, на която да координират разговор между възложител, надзор, архитект и строител, за да се разменят 3 писма (за проблем 1 и 3) и да се проведе триминутен разговор (за проблем 2), от които най-накрая да се предостави пълната документация, която е необходима за изготвяне на КСС за цялостното строителство на стадиона и най-вече цената на покритието на стадиона с козирка.

Уважаеми жълто-черни фенове, НЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

Ние изстрадахме 10 години селско иго! Изстрадахме да бъдем близо до отбора си в най-срамната част от историята му! Бяхме до Него по пътя до завръщането му в елита във всеки мач, във всяко село! Изплатихме дълговете на клуба ни, които бяха фиктивно начислени заради политическите игри, с които НАШИЯТ БОТЕВ нямаше общо!

Страдаме всеки мач, в който трябва да посрещаме противниците си на тренировъчната база в Коматево! Осигурихме финансиране за строителството не само на нашия стадион, а и на много други в цяла България! Наслушахме се на безброй лъжи и празни обещания за Колежа!

От днес отново сме в режим за протестна готовност, тъй като не можем да приемем продължаващите безхаберие и прехвърляне на отговорност от участниците в строителството! Днес сме изправени пред подготовката за нова битка! Време е да изиграем най-важния мач, който сме длъжни да спечелим заради бъдещите поколения!

В публикация в една от социалните мрежи днес (31.08.2022г.) строителят официално заявява, че с осигурените от община Пловдив 12 млн. лева ще изгради само металната конструкция на покривната козирка на стадион "Христо Ботев“, заради което всички фенски организации категорично заявяваме, че НЕ ПРИЕМАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОКРИВНАТА ЧАСТ НА СТАДИОНА САМО С МЕТАЛНАТА СИ КОНСТРУКЦИЯ, А НАПЪЛНО ЗАВЪРШВАНЕ В РАМКИТЕ НА ДОГОВОРЕНИТЕ СРЕДСТВА!!! НИТО ЕДИН ФЕН НА БОТЕВ ПЛОВДИВ НЯМА ДА СТЪПИ НА КОЛЕЖА ПРЕДИ СТАДИОНЪТ ДА Е ПОКРИТ ИЗЦЯЛО С КОЗИРКА, КАКТО ОБЕЩАХТЕ!!!

Уважаеми г-н Здравко Димитров,

Убедени сме, че не е необходимо да припомняме как и защо бяха отпуснати тези средства! Убедени сме, че Вие лично като гражданин и кмет на Пловдив няма да се съгласите да приемете количествено-стойностна сметка, от която да е видно, че за 12 милиона лева няма да имаме завършена козирка на обект от национално значение предвид бъдещата категория на съоръжението!

Убедени сме, че помните, а ако не, може да се обърнете към Общинския съвет на град Пловдив, за да ви припомнят, че парите бяха отпуснати само и единствено за изграждане на цялостната козирка на стадион "Христо Ботев“! Убедени сме, че ще защитите интереса на всички пловдивчани и няма да позволите "Колодрум 2“! Бъдете сигурни, че няма да отстъпим от позицията си за завършване на 100% покритието на стадиона и този път ще постигнем целта си!

Уважаеми заинтересовани лица (възложител, надзор, строител, архитект), напомняме, че с всеки изминал ден пропускате възможността да запишете имената си със златни букви в историята на най-стария клуб в България! Ние, жълто-черната общност, ще изстрадаме и всяка битка, свързана с най-голямата ни мечта, а именно завръщането ни в НАШИЯ ДОМ във вида, в който всеки мечтае и с финансирането, което ние извоювахме не само за нас, а и за много други отбори в България!

Няма да скрием и ясно ще усетите разочарованието ни от това, че сте осакатили визията на стадиона, като еднолично, без съгласуване с нас, сте променили проекта на централния вход. Промяната в лицето на стадиона, а именно стъклената фасада, която трябваше да бъде най-представителна, с ламарина от евтин тип, което намаля себестойността на проекта. Себестойност, която колкото и да намаляте, а ние колкото и повече дофинансирания да договаряме – средствата все недостигат (дори при намаляващи в момента цени на материалите), за да бъде завършен така мечтаният дом по мечтания проект!

P.S. Защо и как разбрахте, че средствата от 37 млн. лева няма да достигнат за цялостно завършване на козирката на стадиона при положение, че се очаква финалната проектна документация, след която ще се направи пълна количествено-стойностна сметка едва през следващата седмица?

Този път ще бъдем непоколебими! Проявете мъдрост или се подгответе за последствията!

Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив, КПБП
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кършияка и Гагарин са за Марица,Кичука и Южен за Спартак,Гарата,Градската градина Центъра,Кв.Съдийски за Локомотив.Е за Ботев останаха нивите на ЖК Тракия,Маноле,Коматево,Стряма и купата я ...няма.А не мога да разбера от къде дойде това колежа,Панчо,Манчо и всички от Ботев не бвяха завършили и селскостопанския в Садово.Колеж...
-1
 
 
Наистина са осакатили предварителният проект отпред пред централният вход срамота или важното е да се усвоят едни пари които никога не стигат до края за завършването на нещо си ами срам нямате ли бе....не се ли налапахте вече покрай Колодрума,зоокъта,транспорта.....да изброявам ли още баси и наглеците ами направете като хората нещо, веднъж се прави красив,хубав и европейски стадион.....
0
 
 
Аман от малоумници и от двете страни. Замислете се малко бе. Локомотивец съм, ама и двата стадиона трябва да се направят, кравсиви и модерни. Аттмосферата на дербитата ще е брутална, пък и не е само това. Нека в Пловдив има читави стадиони.
+1
 
 
Този стадион ще бъде срамното петно на Пловдив. Този стадион ще бъде сочен с пръст от пловдивчани като най голямата корупционна сделка на Пловдив. Този стадион ще бъде сочен като най аморалният акт на Пловдив. Този стадион ще бъде сочен като най голямата измама на Пловдив. Трябва да нямаш морал, чест и достойнство за да се радваш на този стадион, а камоли и да го посещаваш. Но като знаем, че селяните не претижават тези човешки качества и добродетели нищо няма да ни учуди. Ще бъде срам и позор за всеки който се радва на този аморален стадион.
0
 
 
Селяните с фуражките от КоматевУ си бутнаха "Кънчева поляна", и сега искат, и искат пари от пловдивските ДАНЪКОПЛАТЦИ !!!??? ЖЪЛТИ ИДИОТИ от ШЕСТИ отдел на ДС.... В 1974 на 8 септември имаше и 7 / СЕДЕМ/....По – големите знаят !!
+1
 
 
тези пейзани здраво са изпращели- били извоювали финансиране за много други отбори в България! Чутовна наглост!
0
 
 
Един въпрос към жълТУРЦИте ! На база какво искате постоянно пари не мога да разбера?Нека да се финансират и оправят болниците в Пловдив
+1
 
 
жълтур да гори за мъдрост е истински цинизъм... жълтури вие проявихтели мъдрост като си бутнахте целия стадион и вече 10 години сте единсвеният бездомен отбор в А група!!! На това му се вика пълна простотия, а не мъдрост...
0
 
 
2-3 пъти вече пиша коментар тук за парите-ДОКАТО ПИМК СТРОИ ВСЕ НЯМА ДА СТИГАТ-дори и в ненормална държава на тоя крадец няма да му платят една тухла.но тук нали краде и за власта става
+1
 
 
Докога тази селска рая ще се вживява в ролята на общимски съвет? Докога на тези просяци ще се обръща внимание? Този стадион е вреден за Пловдив и гражданите му, заради местоположението му! Дано стане чудото и този стадион се разруши и премахне. Има прекрасни, други места за такова съоражение, където няма да пречи на гражданите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: