ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Известен наш тенор: Феновете на Ботев неведнъж са освобождавали клуба от паразитиращи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:07 / 07.02.2022Коментари (2)7865
©
Операта и Ботев (Пд) имат нещо общо. И това е логично - като всеки голям отбор и сред "канарчетата" има фенове на оперното изкуство, но го има и обратното – лица на операта, фенове на Ботев. Това пише в последния си брой информационният бюлетин "Канарче", който се издава от Сдружение ПФК Ботев.

Изданието представя Ивайло Михайлов - известен български оперен певец – тенор, който до момента е изиграл над 30 запомнящи се роли - у нас и по световните сцени. И когато има възможност, не пропуска да посети мачовете на любимия си Ботев.

"За съжаление много се влияя от метеорологичните условия заради естеството на работата ми, но при всяка възможност съм "на линия“. Паметните мачове са много, но не знам защо в съзнанието ми винаги изниква мачът с "Астана“ на стадион "Лазур“ през 2013 година. Този мач ми е любим именно заради атмосферата, която създадоха тези над 10 000 фенове. Този мач доказва още веднъж това, че заслужаваме час поскоро да напълним своя стадион, да го изпълним със съдържание и победен възход“, казва пред бюлетин "Канарче“ Ивайло Михайлов.

Тенорът признава, че ролята на футболните фенове за развитието на самите клубове може да е двуяка – от една страна, както да го подкрепят безрезервно, така и да го завлекат на дъното. Но гледа на ролята на ботевистите като на силен коректив.

"Те посочват безпогрешно недъзите и неведнъж са освобождавали клуба от паразитиращи. Те са гарант за бъдещето на "Ботев“. Ние никога не сме били агитка от типа "баба, дядо и внуче“ (както е в новоизмислените, корпоративни отбори), а тая жива сила, този колективен ум, който винаги тласка отбора напред и нагоре“, допълва оперният певец.

И за финал на разговора споделя мечтите си по отношение на изкуството, но и на Ботев.

"Надявам се да се върна поне там, където бях преди пандемията - Италия, TV RAI, Полша, Япония“, казва той за операта. А мечтата му за Ботев, може би логично, е свързана с Колежа:

"Ботев трябва да има своя стадион и то точно на това място. Има много критикуващи - нямало къде да се паркира, било в центъра на града и т. н. А какво – да го превърнем в поредния мол или жилищно кварталче с бариери и охрана? А нима юношите и децата ходят с коли да гледат мачове? Колежа носи аурата на всички почитатели през годините, енергията на всички успехи и мечти, и ние заслужаваме стадион на това САКРАЛНО за почитателите и клуба място!!! Не случайно пеем: "… за нас е той РЕЛИГИЯ…“.
Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Гибоооооннн! Лапаш ли гюзлемита още бе диване:))))
-1
 
 
И кои са "паразитите" в случая? Тези, които им дадоха 28 млн лева да си построят нов стадион ли? На кой БГ клуб са давани толкова пари? Като не им стигат, да си осигурят останалите те, "освободителите"?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: