ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: Държавата дава парите за довършването на ст. "Христо Ботев"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 07.12.2019Коментари (58)18621
© Plovdiv24.bg
Ето как кметът на Пловдив коментира новината, че държавата ще отпусне пари за доизграждането на стадион "Христо Ботев":

"Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен с финансиране от държавата и ще остане общински, а сегашната концесия ще бъде прекратена. С премиера Бойко Борисов водим диалог по проблемите на клуба от доста време и съм му благодарен за това решение, защото е най-доброто за клуба от всички варианти. Това е най-сигурният начин ФК Ботев да се върне в своя дом. 

Очаквам, че още важни за града проекти ще бъдат реализирани с подкрепата на държавата през следващата година".
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 07.12.2019 г.
-1
 
 
Всичко звучи доста добре , но това "премиера Бойко Борисов" някак си звучи доста предизборно , характерно за ГЕРБ искат да загладят гафовете на лидерите си Пловдив т.е. цяла България ще плаща за стадион в Пловдив - къде се влагат ресурсите на града . Няма да се учудя ако изградят едно кръгово в района и поставят паметник на Бойко ... Така че новината хем хубава , хем някак си ...
-2
 
 
Борис Джонсън е обещал, че ако спечели изборите, Държавата ще инвестира 550 млн. паунда, за да спечели домакинство за Световното първенство. Знаем какви са стадионите в Англия, но държавата продължава да инвестира в тях! А тук, защо държавата ще помага за строителството на стадион на частен клуб? В Англия клубовете също не са държавни!
+2
 
 
Добра новина за всички фенове на футбола, така е правилно, а това е и единствено възможното решение. Досега се очакваше собствениците на клубове да строят стадионите, които на всичкото отгоре не са тяхна собственост. В общия случай собствениците нямат такава възможност, те едва издържат клубовете си. Като изключим Лудогорец, ЦСКА, Левски, които имат собственици с възможности, Берое, чийто собственик е ТЕЦ 2, то собствениците на всички останали клубове не могат да направят такива крупни инвестиции. Освен това, дали е правилно това? Футболните клубове са частни, но защо те трябва да строят стадионите, които клубовете ще ги ползват? Стадионите са публична общинска /държавна/ собственост, както и цялата инфраструктура в страната. Никой не очаква собствениците на автомобили да строят пътищата. Стадионът на ЦСКА също ще се построи чрез публично частно партньорство. Държавата трябва да помогне и на останалите професионални клубове, като собственик на терените и съоръженията, да придобият европейски вид, позволяващ да се играе футбол при зимни условия, безопасен за здравето на футболистите. Тук чета, че Държавата щяла да помогне на Локомотив за строителството на базата за школата. Трябва да помогне и на Марица и Спартак. Абсурдно е да искаш да няма подобрение в състоянието на стадионите на противниковите професионални клубове. Нали и твоят отбор играе на стадиона на противника, и ти самият гостуваш на стадионите на противниците!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-5
 
 
нито на държавата нито на община Пловдив и трябва да строи този стадион, какво ще го прави като там може да играе само Ботев!? под наем ли ще го дава на символична цена и избиване на парите след 100г при нулева лихва
+5
 
 
Финалът за купата на България - маркетингово проучване! На кого да построим стадион?! На 15 000 или на 5 000???
-5
 
 
Държава която прогони над 2млн. Българи в чужбина и да казваш, че няма безработица, държава в която КТБ завлече народа с над 5млрд. лева и да наричаш крадеца- родолюбец, държава в която ТЦИМЕ дължи на данъкоплатеца и частни лица над 52млн. лева и да правиш незаконно стадион за сметка на всички останали, си е чист садо-мазо-идиотизъм!! Дал бил дума .....Мила Тиква, много скоро народа, ще ти търси сметка за всички твои думи!
-4
 
 
Днес Премиерът казва " Пловдив стана като кукла през последните години ".Благодарение на кого-основоно на Кмета инж.Ив.Тотев,най-успешния Кмет на града в последните десетилетия.Дано новият отбор от 9 плюс 1 / без вратар / продължи успешно започнатото.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+9
 
 
Всеки истински пловдивчанин ще се зарадва на тази новина. Не заради Ботев ,а заради Пловдив. И ще ви кажа защо. По същата схема се появи Колодрума,като зала. Тя беше ЧАСТЕН проект на колоездачното дружество ЦАР Асен и като инвеститор искаха с околните строежи на апартаменти и офиси да финансират и залата. Общината им даде земята под залата,която беше стария бетонен открит Колодрум в комплекс Академик. Проекта обаче зацикли,защото фалираха. Частния проект и инвеститори! Залата беше покрита и грубия строеж беше завършен.Какъв беше изхода ? Общината да не се занимава и тази конструкция да въди жаби и да седи и да се руши с години.Докато не се появи някой да я довърши.Кой ? Един Господ знаеше. Общината обаче изкупи от фалиралото дружество активите на завършеното по проект ДО онзи момент (14-16милиона лева) и получи от Министерския съвет целеви трансфери да ДОСТРОИ залата. В този и вид в който е била проектирана. То нямаше как да се преработи проекта,защото бетона бе налят навсякъде и покрита,а все пак става въпрос за закрит Колодрум с възможност за няколко вида спорт в "чашата" около пистата.Такъв е бил замисъла на частния инвеститор. Общината с финансовата помощ на държавата довърши проекта и залата.Критиките са за много пари покрай проекта,но одита доказа,че реално стойността е 50 милиона лева. Някои реват,че било 60. Фактите са,че сходната малко по малка зала в Русе с парите на Бобокови,частен проект със земя дадена,като спортна вноска от община Русе...излезна на братята 53милиона лева.Сиреч и онзи и този проект са едни пари.Не вярвам онзи частен проект да са се карали сами. Както и да е...що пиша това за залата. Щото ситуацията със стадион Ботев е абсолютно същата в момента. Частен проект.Изграден до някъде.Инвеститора фалира,избяга и до там.Появява се нов...ослушва се.Подписва концесия,която явно не може да изпълни. Какъв е изхода? Изтича срока...остава си в тоя вид в бъдещето. Бурени ,бетон и железа.Да ама общинска собственост!!! Земята под стадиона е общинска.Построеното също ще остане.Активите на съоръжението построено до момента са на дружество свързано май с КТБ.А тя фалира. Държавата има вземания,защото плати обезщетения,но трябва да си върни една част от останалите активи на КТБ или свързаните с нея фирми. И най логично е да даде пари да се довърши това съоръжение.Което ще си остане общинско.На някой може да му е криво ,че на Ботев ще му построят стадиона,но той ще е на община Пловдив. Още повече е по вероятно по малко пари да коства и по бързо да стане от другия общински...градския ст.Пловдив. Мисля,че тук ролята за това "лоби" е на кмета. Локомотивци може да реват,но това е живота.Щастието на едни се гради върху нещастието на други.Ако преди да сте ботевистите или локомотивци бяхте пловдивчани,щяхте да се радвате. Както и за Колодрума. Като ходя на Марица в ШЛ или на Брайън Адамс на концерт ми е ок,че това е в Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: