ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Строителите на "Колежа" с писмо до Общината, няма да затварят Сектор "А"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 06.06.2024Коментари (0)2937
© Plovdiv24.bg
Костадин Филипов - представляващ ДЗЗД "Колежа", изпрати писмо до Община Пловдив и по-конкретно до инж. Тошо Пашов - зам. кмет, относно "Изпълнение на строеж на стадион "Христо Ботев".

В писмото са посочени няколко въпроса, които са след проведена работна среща на "Колежа" на 31 май.

Въпреки тях обаче, риск от затваряне на Сектор "А" на стадион "Христо Ботев" няма, като при необходимост ще се ограничи само достъпът до описаните помещения.

Ето пълния текст на писмото, без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Пашов,

След проведената на 31.05.2024г. работна среща на обект: "Изпълнение на строеж, част от Общинска спортна инфраструктура-Стадион "Христо Ботев“-град Пловдив и установените иа място отклонения от приетите и въведени в експлоатация обекти, Ви молим за становище по следните въпроси:

Установени са СМР на ниво +1 и ниво +2, сектор А. които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Към днешна дата, достъп до тези помещения имат само представители на футболния клуб. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД "КОЛЕЖА“ и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение:

Установени са СМР на ниво +3, +4 и +5. които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Към днешна дата. достъп до тези помещения имат както представители на футболния клуб, така и външни посетители иа спортното съоръжение. Всички СМР, конто не се изпълняват от ДЗЗД "КОЛЕЖА“ и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение;

Цялостно, на територията на стадиона са открити промени, модификации и допълнителни работи по електрическите инсталации, които не са част от одобрената проектна документация. По наши данни тези промени са направени без знанието на проектант, строителен надзор, строител и Община Пловдив:

В трафопост намиращ се в близост до сектор "А" има разположена една машина, която осигурява електрическо захранване на сектор "А". Въпросната машина не е част от проекта към ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 и е доставена временно и под наем от ДЗЗД "КОЛЕЖА". Информираме Ви, че след изтичане на договора за наем, сектор "А" ще остане без електрическо захранване.

Очакваме вашите отговори и решения на поставените въпроси.

Очакваме вашият отговор в най-кратки срокове, тъй като, като изпълнители на обекта сме принудени да спазим българското законодателство и да ограничим по всякакъв начин достъпът до гореописаните помещения, тъй като те са все още активна строителната площадка и не са приети за ползване.

При липса на отговор до 10.06.2024г.. каним Ваш представител от 08:00 часа, на 10.06.2024г. на място, заедно с представител на строителния надзор и проектант да предприемем нужните действия, за ограничаване на достъпът до описаните зони.
Още по темата: общо новини по темата: 826
17.07.2024
06.07.2024
04.07.2024
03.07.2024
30.06.2024
26.06.2024
предишна страница [ 1/138 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Минимална преднина на Локо в дербито, ето всички шампионатни мачове досега
Спираш на "Колежа" за дербито - плащаш 20 лева
Легенда на Ботев: Трябват ни 30 силни минути, за да смачкаме Панатинайкос
Треньорът на Панатинайкос: В края изпитвахме трудности, важна победа за нас
Голям фен на Локо за изказването на Лилчо Арсов: Много ниско ниво, а възпитава деца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: