ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Архитектът на "Колежа" поиска извинение от кмета, всичко било в ръцете на Общината
Автор: Стойчо Генов 16:53 / 22.12.2021Коментари (9)7070
©
Главният проектант на стадион "Христо Ботев“ - aрхитект Георги Савов, изпрати отворено писмо до пловдивчани, до феновете на Ботев и до кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на арх. Савов:

Уважаеми Пловдивчани

Уважаеми фенове на ФК "Ботев“ - Пловдив

Уважаеми г-н Кмет

От името на проектантския колектив, който ръководя, изразявам нашето огорчение от тиражираните в медиите твърдения, че ние сме виновни за "закъснението“ на строителните работи по стадион "Христо Ботев“.

Огорчението е още по-силно и от намеците, че ще търсим плащания за нещо, което сме правили преди, т.е. дублираме проектите.

Категорично не приемаме тези необосновани обвинения, тъй като са изцяло неверни и уронват нашето достойнство като личности и специалисти. Чрез тях волно или неволно се изкривяват реалните обстоятелства и причини за начина, по който се развива проекта по реализация на първия етап на стадион "Ботев“.

Обръщаме внимание, че до момента /почти година/ работим по преработката на проекта без договор, без заплащане, изцяло за наша сметка и отговорност. Независимо от това нито за момент не сме оставяли строителството да спре поради липса на актуализирани проектни решения, като даваме необходимите указания на обекта в рамките на авторския надзор, който упражняваме.

Но има действия, които трябва да се извършат и решения, които трябва да се вземат, а те са изцяло в правомощията и компетенцията на собственика - община Пловдив.

Именно община Пловдив трябва да поднови и актуализира всички съгласувателни процедури и предварителни договори с експлоатационните дружества. Общината трябва да актуализира и завери в експлоатационните дружества визата за проектиране. Общината трябва да определи постоянен екип по управление и координация на проекта от страна на Възложителя, както и много други съгласувателни и организационни работи, свързани с лицензиране на съоръжението и въвеждането му в експлоатация.

Без да се направи това от Възложителя – община Пловдив, не е възможно да се завършат преработките, а строителството да върви по начина, по който всички очакваме.

Уважаеми г-н Кмете,

Утре ще присъствам на срещата обявена от Вас, но не като виновна и неизправна страна, а като ръководител на проектантския екип, който благодарение единствено на своя ентусиазъм прави всичко възможно да се реализира проекта в рамките на обективните ограничения - финансови, времеви и други. Моля да си направите необходимите проучвания и проверки, като се надявам да получа Вашите извинения за необоснованите упреци към нас.

Към всички пловдивчани и фенове на Ботев отправяме пожелания за светли празници и ви уверяваме, че ще направим всичко възможно в рамките на законовите и нормативни изисквания за успешното реализиране на първия етап от строителството на стадион Ботев.

Главен проектант на стадион "Хр. Ботев“

aрх. Георги Савов
Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ти си направи преработката на проекта,недей обяснява какво трябвало да направи Възложителя и Общината. Ти нито си Възложител,нито си нает от Общината или кмета. Стадиона се строи по проект. Когато го променяш или ПРЕпроектираш ,за да ти го разрешат или одобрят се иска да го ПОКАЖЕШ. Какво си свършил ако не си предложил променения вариант ? По какво да строи строителя ? По подписите на община Пловдив ? и*ахти малоумника.
-2
 
 
Този стадион след години, ако въобще бъде завършен, ще бъде олицетворение на лъжата и кражбата в България. Този стадион ще остане в историята като СРАМНО ПЕТНО за Пловдив. На този стадион хората ще ходят без желание и с чувството, че са ограбени
-2
 
 
От БотевЪ цял живот с били по мушенгиите, лъжат, крият, заобикалят законите, те така са свикнли. Ако имахме държава на място този нов клуб създаден 2010 трябваше да бъде разследван още при създаването му.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 23.12.2021 г.
+2
 
 
Започва се с прехвърлянето на топката, това си е класика в България!
-1
 
 
Сега ше се изтрепят да се плюят едни-други-кой колко откраднал... "Канар влаче пилимат, диря няма" или едно лайно, колкото повече го бъркаш, толкова повече мирише!
+1
 
 
Зико,Зико пак камъните са в твоята"градина"/община/.До кога ще прехвърляте"топката"на друг,а не свършите вашата работа и не спъвате работата на изпълнителя.
-1
 
 
Прав е арх. Савов, на Лаута това всичко се върши от г-н Язов.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: