ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (28)
Зико: Тази година трудно ще има бюджетни пари за стадионите на Локо и Ботев
Автор: Стойчо Генов 15:42 / 19.05.2021Коментари (3)7251
© Plovdiv24.bg
Основното опасение на привържениците на "Ботев“, че стадионът на клуба ще бъде само с две трибуни със седалки, отпадна след днешната среща на Гражданския съвет за строежа със заместник-кмета Пламен Райчев. На разговорите присъстваха още главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, проектантът арх. Георги Савов, президентът на фирмата изпълнител ПИМК Илиян Филипов и представители на надзора.

По предложение на арх. Савов проектът ще бъде променен, за да може в рамките на отпуснатите средства (25 млн. лв. с ДДС) за първия етап на реконструкцията, да бъдат завършени и снабдени със седалки и четирите трибуни на стадиона. Това ще стане за сметка на изграждането на съблекални и помощни помещения на трибуна А (Централната трибуна), като временно съоръженията ще бъдат изградени в сектор В (Трибуна "Изток“).

Част от фасадата на Централната трибуна също няма да бъде завършена окончателно, но това няма да попречи на стадиона да се играят мачове от "Ефбет лигата“, каквито са плановете. Предвижданото изграждане на осветление на пилони отпада, тъй като ненужно оскъпява проекта. То ще бъде заменено от 6 ферми, разположени на козирките на стадиона, които на втория етап ще бъдат допълнени с още, за да се изгради необходимото осветление за лиценз за международни срещи, съобщиха официално от общината.

От Гражданския съвет за строеж на стадион "Ботев“ приветстваха идеята и признаха, че най-важното за тях е съоръжението за бъде завършено в пълния капацитет от 18 777 седящи места, а разпределението на помещенията под Централната трибуна може да бъде направено при втория етап на ремонта.

До 10 дни се очаква становището на комисията, която трябва се произнесе за съответствието на закупените седалки за Колежа с изискванията на УЕФА за категоризация, увери заместник-кметът Райчев. Ако получат одобрение, седалките ще бъдат монтирани, в противен случай ще се търсят средства за нови.

"Кметът Здравко Димитров е категоричен, че ако бъдат отпуснати допълнителни средства от бюджета за стадион "Христо Ботев“, ще има допълнителни средства и за стадион "Локомотив“, но това трудно ще стане в тази бюджетна година“, поясни Райчев. По отношение на тревната настилка, той призова да не се бърза с нея, тъй като тя ще е едно от последните неща преди завършване на стадиона.

От ОП "Градини и паркове“ ще направят оглед и ще представят доклад какво трябва да се извърши по повторното затревяване на терена.
Още по темата: общо новини по темата: 789
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
12.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Зеко папагал не тази ,не другата година ами всичко ще остане недовършено.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Димитър Кузманов стартира успешно в Хърватия, върна си на познат съперник
ЦСКА за най-добрия млад пловдивчанин: Гордеем се с теб, Ицо!
Над 500 щангисти от цялата страна вече са в Асеновград за държавното първенство
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Кирил Десподов отново е №1, ето всички призьори от церемонията "Футболист на годината"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: